Huda prometna nesreča na pomurski avtocesti ...

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so bili danes, malo po 5. uri, obveščeni o hudi prometni nesreči na avtocesti med Gančani in Mursko Soboto v smeri Murske Sobote, v kateri je bil udeležen avtobus tujih registrskih oznak

Po prvih podatkih sta v nesreči najmanj dve osebi izgubili življenje, še vsaj štiri osebe pa so telesno poškodovane. 

Ogled kraja prometne nesreče trenutno poteka. Avtocesta v smeri Murske Sobote je v celoti zaprta.

Obvoz preko priključka Gančani

Prometno informacijski center za državne ceste ob tem obvešča, da je pomurska avtocesta zaradi prometne nesreče zaprta pred priključkom Lipovci proti Mariboru.

Za osebna vozila je obvoz možen preko priključka Gančani. Pred Gančani je nastal zastoj.

Več informacij bodo policisti posredovali po končanem ogledu kraja prometne nesreče.

Komentarji (20)

s-pro-plus-extra (ni preverjeno)

Zaspal verjetno tisti ka malo spijo znajo kak je to ka te dobesedno celega izklopi za sekundo ka je zadosta ka se nekaj zgodi

KoronaNATEG (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Voznika avtobusa je zadela srčna kap bil je pa 2x cepljen za korona NATEGOM.Vsa cepiva so namenjena za pobijanje ljudi. Vse teorije zarote se iz dneva v dan dokazujajo da postajajo resničnost.

Peresce (ni preverjeno)

Bedak! Tij se pa nujno cejpi proti norosti!

In reply to by KoronaNATEG (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

Že dolgo nisem prebral tule tako blesavega komentarja. Žal sobotainfo.com blokira in briše določene komentarje, kateri več ali manj niso všeč politični eliti, kaj takega pa ne izbriše? Ali pa še spijo?

In reply to by KoronaNATEG (ni preverjeno)

black panter

korona nateg
znaš ka je tou, da je klošar nategno ciganico pa te si se tij skoto,koronanateg

In reply to by KoronaNATEG (ni preverjeno)

ograja (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

če bila zašćitna ograja 100m daljša bi te 2 osebi danes še vedno bili živi, sedaj pa ker so pač na pomurki prišparali nekaj danarja, to zdaj plačujemo drugače.

realnooo (ni preverjeno)

daj ne seri...

In reply to by ograja (ni preverjeno)

OpazovalecSI (ni preverjeno)

Vbistve, mogla bi biti betonska. Je pa res, da so bili malo skopuški pa pač ni odstavnega pasu. Kdo bi vedel, če bi meli odstavni pas in betonsko ograjo bi mogoče bil outcome drugačen.

In reply to by ograja (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Spet preutrujenost voznika.

Pohlep lastnikov spravlja voznike v smrt.

TošlinPrelujbifff (ni preverjeno)

Utrujenost voznika itak nihče ne razmi. Ker 90% prebivalstva še vedno ma 15 minut do slujžbe. Tiste kere se pelamo 1 vro pa 1 vro pa pol do slujžbe vgojdno ob 4 znamo kak je. Cilau v zijmi, megle.

Ka ove ka idejo iz nočnih ob 6 iz avstrije sploh ne gučijmo. Tovornjakari, avtobusari so pa tak na drujgon nivoje. To si sploj nemre normalen laik predstavlati kak hitro te lejko v monotonosti avtoceste sfalij za 1-2 sekundi pa si v ograji.

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Edo (ni preverjeno)

Noben avtobusni šofer ni spočit celo ob koncih tedna vsako jutro vstajanje ob 3.30 uri 12 do 13 ur odsotnosti od doma se vsak dan pol ure da uro vožnje na delo in iz dela potem pa v soboto na posebno vožnjo .noben ni spočit sam opravljam delo voznika avtobusa in vem kako je včasih naporno psihično te izčrpa saj si navajen ampak sekunda nepazljivosti je lahko usodna...

Resnicaedina (ni preverjeno)

Kakšna avtocesta navadna hitracesta,poleg Teš6 največji nateg in kraja v zgodovini Slovenije.

2g (ni preverjeno)

Vsak komentar v zvezi z nastankom dogodka, je lahko le domneva. Kaj je bilo dejansko krivo, bodo ugotovili pristojni na podlagi dejstev. Komentarji v stilu vaških klepetulij ob tako tragičnem dogodku res niso potrebni, prav tako ne naslajanje z raznimi umnimi predpostavkami.

23 (ni preverjeno)

Postavlja se vprašanje, ali kdo sploh kdaj kontrolira stanje voznikov avtobusov na cesti?! Zakonodaja namreč določa, kako dolgo je lahko voznik za volanom zlasti na dolgih progah. Določa tudi čas počitka voznika. Verjetno bi moral pristojni inšpektor nad tem bolj dosledno vršiti inšpekcijski nadzor?! Kot kaže praksa, je ta nadzor nedosleden, pomanjkljiv. Morda bi se ob boljšem nadzoru lahko izognili kakemu takemu tragičnem dogodku?

Darssss (ni preverjeno)

Kje pa je v Pomurju avtocesta?

OpazovalecSI (ni preverjeno)

Je avtocesta samo zato, ker ni odstavnega pasa (ker je bil ta denar raj zapravljen za dolence) je obvezno znak po vsakem priključko za hitrost 110km/h. To je drugače za hitro cesto ampak znak je zelene barve, kar nakazuje, da je tehnično avtocesta. Za hitro cesto so pa znaki modre barve. Se strinjam, da ni prav ampak kaj čes, država prekmurje zatira kot nepomemben del.

In reply to by Darssss (ni preverjeno)

Upam (ni preverjeno)

Ge samo upan, ka de narod tu 2x premislo preden napise kaksno bedarijo. Naj pocivajo v mejre tisti keri so v tej tragediji zgubile zivljenje. In tudi voznika mi je zelo zal, ker normalno ka si nej zeleu tega ka se zgodilo. Bodimo socutni. 😔

RobertH66 (ni preverjeno)

Delam v Avstriji blizu Salzburga in sem naletel prav Salzburgu izletnike,ki so se odpravili v Bosno in Hercegovino....6 avtobusov in 12 šoferjev....Vsak šofer avtobusa ali tovornjaka (in šleparja) lahko vozi maksimum 8 ur z 30 minutno pauzo....to sem nenadoma vprašal enega šoferja zakaj vas je toliko šoferjev in le 6 avtobusov....pravila so enaka kot za šoferje šleparjev....

jamajka (ni preverjeno)

V busu so bili trije šoferji

sandi 1 (ni preverjeno)

polovico te naše avtoceste, bi komot lejko püstili, ka bi promet šel mormalno.

Starejše novice