Za 30-letnega Sebastiena Abramova je danes pred Okrajnim sodiščem v Žalcu ponovno stekel sodni postopek zaradi suma goljufije na račun staršev njegovega pokojnega dekleta Sare Veber. Lani je bil primer zaradi kadrovskih sprememb dodeljen novemu sodniku.

Sebastiena Abramova so tudi tokrat na sodišče pripeljali iz pripora, kjer je zaradi zavarovalniške goljufije. A namesto majice z napisom kralj, si je danes nadel kravato in suknjič. V spremstvu pravosodnih policistov se je mimo mikrofonov opravil na sodišče, kjer mu sodijo zaradi goljufije staršev pred petimi leti ustreljene Sare Veber.

»Očitamo mu goljufijo, in sicer da je ogoljufal oškodovanko Nado Veber za znesek, ki je pod obtožbo,« pojasni Marko Borovnik, okrožni državni tožilec.

Sarino mamo naj bi nagovoril, da na banki najame posojilo in mu dobrih 17.000 evrov preda za nakup novega avta. Abramov trdi, da je denar nato predal Sari, ki naj bi ga potrebovala za vrnitev kadrovske štipendije, a za to dokazov ni.

Na sodišču je Abramov dejal, da takrat ni imel finančnih težav, imel naj bi 50.000 evrov gotovine, dve stanovanji, gostinski lokal in pa mesečno plačo 4000 evrov. 

Staršev Sare Veber danes ni bilo na sodišče

Aprila lani pa je Rudi Veber jasno povedal, kaj si misli o Abramovu, ki naj bi marca 2015 s puško umoril njegovo hčerko: »To je dejansko pravi inteligentni psihopat, on je v bistvu igral.«

Starša sta mu sprva celo verjela, da je Sara umrla zaradi nesreče pri čiščenju puške. Obramba v primeru goljufije temelji predvsem na besedah Abramova, da je denar predal Sari, a okrožni državni tožilec temu ne verjame.

Je denar obtoženi res porabil za nakup avta? Obramba ni predlagala dokazov, ki bi potrdili zgodbo o vračanju kadrovske štipendije.

Morebitna kazen za goljufijo s posojilom bo zagotovo občutno nižja, kot je 30 let zapora, ki Abramovu grozi za kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. 

Abramov je sicer od 7. marca lani v priporu zaradi zavarovalniške goljufije. Skupaj s še tremi osumljenci, med katerimi je tudi njegovo sedanje dekle Julija Adlešič, je namreč pri petih zavarovalnicah za Adlešičevo sklenil zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter zahteval odškodnino, potem ko si je takrat 21-letna Adlešičeva, ki je tudi v priporu, namerno odrezala roko nad zapestjem.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pepca91 (nepreverjen)

Samo ka se lejko kažejo po lokalaj z bmw, mercedesi, audijami... Samo ka je avto, pa či gli za gesti nega

stary1 (nepreverjen)

Bi mu jaz dal kravat
Ja seveda bi ga privlekel za kravato
kot psa na sodišče

Gost30 (nepreverjen)

Taki izmečki si zaslužijo samo smrtno kazen! Na koncu bo pa zdaj odsedel max. 10 let, pride iz zapora in spet bo nekdo nastradal. Ker to je umsko bolan človek kateremu ni pomoči.

administrator (nepreverjen)

ampak v zapori ga bodo moji prijatelji
ritopikeci do dobra promučkali

In reply to by Gost30 (nepreverjen)

JLAjević (nepreverjen)

mi je povedal en naš oficir ki služi-oziroma odslužuje kazen v zapori
da ima dobro rit

In reply to by administrator (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Gre za nevarnoga psihopata, ki je ustrelil svojo prejšnjo partnerko (nesreča pri čiščenju puške). Nato je nagovoril svojo novo žrtev, da si je odžagala roko. Ne vem zakaj se zdi sestavljalcem sobota.info važno poročanje o tem izmečku.

black panter

to golazen postaviti pred zid,nej pred sodišče

Starejše novice