Trije obtoženi v primeru domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko krivde ne priznavajo.

Trije vpleteni v primer domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko krivde ne priznavajo. Sebastien Abramov in Tinka Huskić Colarič sta se namreč na predobravnavnem naroku izrekla za nedolžna, za Gorazda Colariča pa je sodišče zaradi odsotnosti in ugovora na obtožnico štelo, da krivde ne priznava. Julija Adlešič se o krivdi še ni izrekla, poroča STA.

Sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani Vesna Podjed je za danes predvidene preobravnavne naroke razdelila v štiri dele, tako so se obtoženi o svoji krivdi izrekali ločeno z eno- ali dvournim zamikom.

Dopoldne bi moral pred sodišče najprej stopiti oče Sebastiena Abramova Gorazd Colarič, ki ga obtožnica bremeni lažnega prikazovanja škodnega dogodka, da bi drugim pridobil premoženjsko korist (zagrožena je kazen do dveh let zapora), a ga na sodišče ni bilo. Zaradi tega dejstva in pa dejstva, da je na obtožnico vložil ugovor, je sodišče danes štelo, da krivde ne priznava.

Colaričev odvetnik je sicer na sodišče podal predlog za izločitev nekaterih dokazov, med drugim zapisnika o njegovem zaslišanju v preiskavi in zapisnika z zaslišanja njegove zunajzakonske partnerke (z nekdanjo ženo Tinko Huskić Colarič sta se namreč vmes ločila), ker da nista bila na ustrezen način poučena o svojih pravicah, Colarič pa da tudi ni bil sposoben razumeti obtožb.

Obramba namreč trdi, da Colarič slabo sliši in da je duševno zaostal. Sodišču zato predlaga postavitev dveh sodnih izvedencev, ki naj podata mnenje o njegovem sluhu in o tem, ali je bil v času domnevnih kaznivih dejanj prišteven. Podan je bil tudi predlog za vrnitev krožne žage, s katero naj bi Adlešičevi odrezali roko, ker da jo Colarič potrebuje pri svojem delu.

Tožilstvo omenjenim predlogom, o katerih mora sodišče še odločiti, nasprotuje. Tožilec Sedin Kičin je povedal, da je bil sam navzoč na zaslišanjih in da sta bila tako Colarič kot njegova partnerka pravilno poučena o pravicah. Colarič je po besedah tožilca tudi vsebinsko pravilno odgovarjal na vprašanja, kar da dokazuje, da jih je slišal in tudi razumel. Kot dokaz podaja tudi posnetek krajšega intervjuja z njim za eno od komercialnih televizij.

Je pa na sodišče danes prišla Abramova mama Tinka Huskić Colarič, ki jo obtožnica bremeni goljufije (zagrožena kazen je do osem let zapora). Krivde ni priznala, ker da očitanega kaznivega dejanja ni storila.

Za njo je na sodišče prišel Abramov, ki krivde za očitano kaznivo dejanje goljufije prav tako ni priznal. Njegova obramba je sicer predlagala izločitev nekaterih dokazov, med drugim zapisnikov zaslišanj očeta in mame Adlešičeve iz preiskave, ker naj ju ne bi opozorili, da nista dolžna pričati proti hčerinemu partnerju Abramovu. Tožilstvu predlogu, o katerem mora sodišče še odločiti, nasprotuje.

Abramov je sicer na sodišče prikorakal v jopici z napisom 'king', kar v prevodu iz angleščine pomeni 'kralj'.

Julija Adlešič, ki jo obtožnica prav tako bremeni goljufije, se danes o krivdi še ni mogla izreči, saj je bil narok tik pred tem prekinjen. Njen odvetnik Boris Grobelnik je namreč opozoril, da v sodnem spisu ni pooblastila, da lahko zadevo na sodišču vodi Kičin, ki je okrajni tožilec. Slednji lahko namreč zadeve pred okrožnim sodiščem vodijo le, če imajo za to posebno pooblastilo nadrejenih, tega pooblastila v spisu ni, je opozoril. Sodnica je zato narok prekinila. Nadaljevali naj bi ga v ponedeljek, do takrat pa mora tožilstvo predložiti vse potrebne dokumente.

Tožilec Kičin je v zvezi s tem po naroku novinarjem povedal, da je bilo pooblastilo izdano in deponirano na sodišču, zdaj pa ga bodo predložili še sami sodnici.

Marca letos je namreč odjeknila zgodba, da naj bi si Adlešičeva januarja odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva je to naredila, da bi od zavarovalnic prejela visoko odškodnino, pri tem pa naj bi sodelovali tudi ostali obtoženi.

Adlešičevo naj bi namreč življenjsko in nezgodno zavarovali pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TTX

Samo eno rešitev vidin za takšnoga dripaca kak je te: les, cvek, hamer,...

nihče (nepreverjen)

Svet pokvarjenih igračk

kje smo zaostali (nepreverjen)

vej pa on nej fkraj vrezo roko deklini-sama si je...

zvodnik milan (nepreverjen)

moj koljega tovariš tito je takšni golazni v rit vtaknil tri velike petarde
in ko bi videli efekt bi vam šlo na bruhanje
tistim pa ki so takšni golazni pomagali pa je vtaknil v rit eno veliko petardo
in ko bi videli efekt bi vam šlo na bruhanje

Lp890 (nepreverjen)

Koji bedak je te pizdun

administrator (nepreverjen)

to je moj prijatelj in nekdanji ljubček

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Policajski ovaduhi sikdar dobijo mile kazni.... Mo vidli, ka de v ton primeri...

Gladio, (nepreverjen)

odrezana roka je le povod. ljudje so butci. Tu gre za velike dnarce kjer se bodo omastili sodnice, izvedenci iii i še za glavne igralce bo veliko ostalo. Torej SODSTVO JE PODKUPLJIVO! - odvisno od vsote, Isto kot Jankovič.
Znan primer v Koper sodišču je imela petrička, dolžnik je sam izjavil: podkupil jo bom z 10.000€ in nasprotnik-oškodovanec izgubil 80.000. Gobec pa je to opravičil tako: če greš v casino in vložiš 10-lahko vse izgubiš. v sodstvu če vložiš 10 pa gotovo dobiš 80.
sedaj je treba le dobiti še režiserja, napraviti film i Abramov bo tabravi Ruski bogataš.
na slovenskem sodišču pa bo gotovo zmagal, saj gre za veliko vsoto, ki je dovolj za vse podkupnine, a sodnica vsaka po 30-50.000€.

Starejše novice