Slika je simbolična.
V 95. letu starosti je umrl Sidney Poitier, prvi temnopolti moški, ki je dobil oskarja za glavno moško vlogo.

Hollywoodski zvezdnik Sidney Poitier, igralec, humanitarec in diplomat, je umrl star 94 let, poroča britanski BBC.

Leta 1963 je kot prvi temnopolti moški prejel oskarja za glavno moško vlogo, in sicer za film Lilije s polja.

Rojen je bil v Miamiju, odraščal pa v Združenih državah Amerike in na Bahamih. 

Za oskarja je bil prvič nominiran leta 1958, in sicer za vlogo v filmu Beg v verigah (angl. The Defiant Ones). 

Številni ga označujejo za igralca, ki je podrl hollywoodske prepreke, povezane z raso, v spominu mnogih pa bo ostal tudi po vlogah v filmih, kot so V vročici noči, Košček modrine in Ugani, kdo pride na večerjo.

Komentarji (3)

Kavcek (ni preverjeno)

Ta je igro kinta kunte v seriji korenine v 70ih

Ležeči policaj (ni preverjeno)

OBVESTILO
Obvešča se vsaka pedofilska izrojena nesnaga katera uporablja avtomobilsko hupo čez cestno oviro (ležeči policaj)na cesti v naselju Dokležovje,da nam bo slej kot prej padel v roke v to ni dvoma.Kot prvo bo ob hupanju dobil sekiro v njegovo kripo ali morebiti v bučo je vseeno potem pa take batine,da iz poškodbenega ne bo prišel nekaj mesecev.
Vemo tudi,da je nekaj zaposlenih na Panviti oziroma plinarni katere bomo garantirano izsledili.
Prekleti izmečki sramota slovenije so vsi posiljevalci domačih kokoši nekaj je buzičev in pedofilov kateri po opravljenem deliktu iz veselja trobijo čez ležeči policaj.
To so seveda navadni psihopatski iztirjenci katere se mora zaradi varnosti v prometu iz njega izločiti saj so nevarnost za vse udeležence verjetno brez vozniških dovoljenj.
V zakonu je namreč uporaba zvočnih avtomobilskih signalov po nepotrebnem prepovedana in je uporaba le teh razen v nujnem primeru opozorila kaznivo dejanje katero se kaznuje z visoko globo čez dan v nočnem pa še dodatno z pikami.
Da se bo to zgodilo je obveščena Generalna Policijska uprava v Ljubljani,da morebiti pozneje ne bi bilo kakih izgovorov,da ni bilo obvestila glede teh prekrškov.
Garantirano je najbolje vsakemu od teh smrdljivih prašičev,da crkne,ker bo po obdelaviko bo prefukan verjetno ostal invalid.
Tako sedaj pa gnojni izmečki trobite še naprej dokler vas drži še sreča a vas bo slej,ko prej garantirano zapustila prekleti gnusi kmetavzarski zahojeni kaj mislite,da z tem dosežete smradi?
Ničesar razen kar je napisano da vas bo slej,ko prej doletelo bodite ziher pa čeprav bo sledil kateremu od nas zapor ni pomembno.

. (ni preverjeno)

Lepo reklamo ste njemi namenili.
Ko bo kučan pokojni boste dali naslov umrl najmanjši največji politik slo venije.
In reklamo za hofer ne pozabiti. V času tita bi šli na goli otok zaradi takega nespoštovanja.

Starejše novice