Slika je simbolična.
Gori borov gozd.

V bližini turističnih naselij v Umagu je danes popoldan zagorelo. Po besedah gasilskega poveljnika istrske županije Dina Kozlevca gori borov gozd, objekti pa trenutno niso ogroženi.

Skupno se z ognjenimi zublji spopada 38 gasilcev s 14 vozili, iz zraka pa jim pomagajo še en helikopter in dva kanaderja, poroča časnik Glas Istre.

Po navedbah Kozlovca je zagorelo na območju Zambratija - Katoro, na terenu pa poleg domačih gasilcev posredujejo še prostovoljci iz Buj in Oprtalja.

Zaradi bližine turističnih naselij so se odločili za vpoklic letalskih sil, tako da jim poleg helikopterja od 17. ure pri omejevanju požara pomagata tudi dva hrvaška kanaderja.

»Bilo je srhljivo in neprijetno«

Kot je sporočila ena izmed bralk Sobotainfo, je gašenje požara potekalo tri ure. »Bilo je srhljivo in neprijetno,« je dejala. Počutili so se zaskrbljene, veliko ljudi pa je bilo pred apartmaji - nevede, kaj bi storili.

Vir: Sabinca Celec in Gašper Soos
Vir: Sabinca Celec in Gašper Soos

Komentarji (4)

tuncika

Dva Hrvaška kanaderja (specialno letalo za gašenje požarov), torej jih ima v uporabi še več. SLO kljub Krasu niti enega, SLO kljub toči niti enega. Ima pa SLO enormno število NVO-jev (beri lenuhov) in jih na veliko in z veseljem plačujejo. Tudi kolesa niso poceni. Razumi kdor more.

asdasd (ni preverjeno)

A si e tudi Fajonova ogledala kraj požara in pogorišče, če jo bodo spet kaj spraševali v evropskem parlamentu kaj se pri nas dogaja, težko te je razumeti "tuncika" ?!

In reply to by tuncika

Logs (ni preverjeno)

Pa enormno stevilo maloumnih stenkaskih primitivcov ala tuncika tudi mamo. Je tak dundek?

In reply to by tuncika

Kak bi razmo (ni preverjeno)

Kak bi tou lejko razmo DF, ka cejli boži den kak krava pige.

Starejše novice