Iranske volitve 2009 in vmešavanje zahoda
Večina se z menoj ne strinja, to že vem. Vendar bi vseeno rad pojasnil zakaj v tem določenem primeru stojim trdno nasproti domačim medijem in sem proti protestnikom in Mousaviju.
1. ker sedi trenutno Ahmadinedžad na čelu enega zadnjih narodov, ki si upa gledati v oči zahodnih zavojevalcev, ki na novo kolonizirajo območja bogata z nafto na ekstremno neciviliziran in surov način.
Vsakega, ki ne poklekne pred veliko ameroevropo se označi za terorista in zločinca, narod pa se kaznuje s sankcijami in vkolikor tudi po tem kmalu ne poklekne, kar brutalno vojno. Gotovo Ahmadinedžad ni
popoln predsednik in gotovo Iran niso nebesa na zemlji. Razbesni pa me dejstvo, da smo spet na strani tistih, ki si upajo z palico za hrbtom vsiljevati še eni izmed drugačnih civilizacij grobe zakone
zahodnega kapitalizma in siliti Perzijo v opcijo, ki je nam pogodu.
2. poleg tega ne moremo mimo dejstva, da je bil trenutni in z veliko večino izvoljeni predsednik Ahmadinejad perverzno izzvan z nasiljem in terorizmom po volitvah, pa ni izgubil živcev, temveč je odregiral
miroljubno in preudarno. Dogajale so se stvari, ki so jih naši mediji ignorirali, kot so napadi na policijo, poslopja, vojsko, celo stvari kot so zažig štaba iranske milice v katerem je umrlo 5 ljudi. Slike
krvavih demonstracij so še ena izmed številnih manipulacij naših medijev, ki situacijo vedno prikazujejo izključno enobarvno z namenom demonizirati nasprotno stran. Posluša se samo stran katero podpira USA
in Izrael - torej demonstrante. Policija se je ves čas defenzivno umikala pred besno drhaljo in je odreagirala šele ko je bila dokončno potisnjena v kot.Kot mrhovinarji so ravno ta prelomni trenutek čakali
novinarji, ki so še doma dobili navodila, kakšno zgodbo naj prinesejo nazaj iz Irana, da so končno lahko posneli policijsko nasilje. V USA bi take demonstrante steptali v prah, pa tudi če bi bilo 1000 žrtev,
v Iranu se je policija umikala dokler se je lahko.
3. USA, ki danes izražajo zaskrbljenost nad situacijo v Iranu in človekovimi pravicami, so leta 1980 oborožile Irak in ga podpirala pri brutalni in krvavi invaziji na Iran, v kateri je bilo poklano skoraj
milijon iranskih civilistov. Uporabljeno je bilo med drugim tudi ameriško kemično orožje za množično uničevanje, ki so ga ravno s tem namenom ZDA dobavile Iraku, kasneje pa je postal glavni razlog za
okupacijo Iraka.
nekaj dobrih povezav:
[url=http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042275868]odličen članek na dnevnik.si[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=2ig-zrVM3qo]zažiganje štaba v katerem je umrlo 5 ljudi[/url]
[url=http://www.anonimke.com]Naš sajt za dva tedna posvečen izključno podpori Ahmadinejadu in Iranski vladi kot zadnji ki se v tem delu Azije še upira USA-Izraelski kolonizaciji[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=C1oon3KNXag]Govor kongresnice Jane Harman o tem kako bi bilo najbolje razbiti Iran na male dele (kot staro Jugo)[/url]
Tudi če ne nihče ne strinja z menoj pod vplivom emocij, ki jih sprožajo krute slike ki jih prinašajo mediji iz Teherana, a mi lahko nekdo pove vsaj to, zakaj so sploh šli na ulice z molotovkami že takoj na
začetku? Ima kdo morda kakšen dokaz da so bile volitve ponarejene? Ima kdo vsaj hipotezo kako naj bi Ahmadinejad, ki je zmagal z več milijoni glasov vse to prigoljufal. Se sploh kdo še sprašuje ali je
zažiganje Teherana sploh legitimno ali je vse skupaj bazirano na laži ki bo z dovolj ponovitvami postala resnica po stari navadi. Premislite, sprejemam seveda tudi objektivna nasprotna mnenja.
lp, jan
Komentarji
Tu v Prekmurje majo lidje zadosta svojih problemov, nej pa ka bi se se poglabljali v probleme bliznjega v vzhoda...
Ce si vzhodnjak, pa naj si Iranec, Pakistanec, Palestinec, Iracan, Izraelec etc. si v zahodnem svetu avtomatsko oznaceni za terorista.
Pa nebi bilo cisto nic nenavadnega, ce bi si res zmago prigoljufal, saj se na zahodu dogaja isto (Bush, Florida).
Ka se pa vzhodni svet upira ali pa vsaj poskusa upreti vplivu/kolonizaciji zahoda, jih pa razumem, le kako bi drugace ohranili svojo tisocletno kulturo/crpalisca nafte...
USA so pa totalni Hipokriti. O njih razpravljati pa itak ne vodi nikamor...Da zelijo prevzeti nadzor nad celotnim vzhodom je dejstvo, zaradi cesa, pa itak vemo vsi (ena beseda) - nafta.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=C1oon3KNXag]Govor kongresnice Jane Harman o tem kako bi bilo najbolje razbiti Iran na male dele (kot staro Jugo)[/url]
Se strinjan z njo. Free Kurdistan and Assyria !!
JanVid86 se strinjam s tabo. O tem bi lahko napisal še pa še, ampak se mi ne da preveč. Dejstvo je, da ko Ameriki ne paše izvoljena oseba, če se le-ta ne podredi željam Amerike in njhovim (kapitalističnim) interesom, potem aktivirajo CIA-o in t.i. šakale, ki skušajo umakniti oblast, ki jim ni po godu. CIA načrtuje in umetno sproža različne državne udare, prevrate, podkupuje predsednike itd povsod po svetu. Nekje uspešno, nekje manj uspešno. Tam kjer dela to manj uspešno, pa sprožijo svoje marketinško kolesje, t.j. vse največje medijske hiše, ki poročajo tako zgodbo kot njim paše, če to ne uspe se začnejo vojne, ki jo jaz osebno prej ali slej ppričakujem tudi v Iranu. V prihodnosti bo vsak, ki se ne bo podredil interesom Amerike, označen za terorista, zločinca, sovražnika, ali bo obtožen s kakšno novo kvalifikacijo, ki jo bodo še iznašli.
ZDA so razbile že marsikatero državo. Največji profit vedno prinašajo vojne. Najlažje je narediti spor v neki državi. Potem oboroževati obe strani, ohranjati vojno stanje čim dlje, porušiti celotno državo, nato pa sodelovati v njeni obnovi. Je še kaj boljšega? Profit all the way $$$, capitalism baby! Ameriška vojska pa je postala plačana vojska ameriških mega korporacij. Zakaj se vojna v Iraku še ni končala? Ne zato, ker je ZDA ne morejo končati, ampak zato, ker je nočejo končati, ker jim tako ustreza.
Malo sem odbluzil od bistva teme. Kar hočem povedati je to, da prej ali slej pričakujem v Iranu podobno situacijo kot v Iraku. Če ZDA ne bodo uspele sprovocirati Irana, bodo pa zrežirali nov "teroristični napad" in obtožili Iran. In ko bo medijski stroj opravil svoje, bo ameriško ljudstvo spet reklo: let's bomb the motherfuckers. Podpora odločitvi predsednika za napad na Iran je 80%.
Normal
0
21
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Navadna tabela";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}
V tem primeru je to zelo težko presoditi. Bega me, t.i., medijska zapora za tuje novinarje v Iranu. Bah, poznam samo enega Iranca in če tega vprašam za mnenje - mi tudi to ne bo kaj dosti koristilo, da bi si ustvaril čisto sliko o političnem dogajanju (saj niti dobro ne vem zakaj točno sploh je v Sloveniji).
Ob prvem stiku z njim pa sem bil zelo presenečen nad njegovim besnim odzivom, ko sem ga spraševal o stanju doma. Vprašanja so bila postavljena zelo nerodno, ravno zavoljo negativne kampanje provladnih zahodnih novinarjev.
Instinktivno, torej mislim, da je vse to le konstrukt zahodne amero-korporativne politke. Iran je že zelo dolgo na sami špici t.i. "sil osi zla". Zavoljo geostrateškega položaja države, nepremišljenih izjav o izbrisu Izraela s strani Ahmadinedžada (močan izraelski lobij v ZDA; Izrael je poleg Turčije v vrhu po dobavi orožja iz ZDA) in danih ji naravnih resursov. Jasno je, da obe okupaciji Iraka in Afganistana zelo izčrpavata ZDA, tako finančno kot tudi zavoljo podpore domače javnosti. Spomnimo se, da je podpora vojnama padla zavoljo različnih škandalov (plačanci, nepojasnjeni posli z orožjem, zapor v Guantanamo, pokoli civilistov - collateral damage - NAJVEČ ŽRTEV!) in da je sedanji predsednik Obama obljubil zmanjševanje vojaške navzočnosti v obeh državah. Blablabla!
Pač si trenutno zavoljo "recesije" ne morejo privoščiti še enega takšnega načina zrušitve režima. Se da tudi na bolj prefinjen način,z manj sredstvi in "s čistimi rokami", pridobiti novega gostitelja.
Jebo vas! Se nihče ne spomni na kakšen način in s kakšno razliko je Bush ml., dobil zadnji predsedniški mandat? Nekaj stotisoč glasov?! Na Floridi ob močni podpori njegovega bratca Jeba(:) Busha - elektorski glasovi. Pa?! Tam niso pretepali in zapirali demonstrantov?! K****! In je ostal/postal predsednik, najbolj demokratične in prijazne države na svetu!
Še cvetka o recesiji. Ste slišali kaj o visokem političnem vrhu (zbrani so bili visoki predstavniki Rusije Brazilije Kitajske IRANA, Indije, Pakistana), ki je bil te dni v Rusiji? Se opravičujem, če sem katero državo dodal/pozabil . T.i. protiutež G8! Govora je bilo tudi o morebitni izbiri nove mednarodne valute za trgovanje (USD trenutno ni ravno več najbolj pri moči;). Zasledil pa sem tudi zanimivo hipotezo o vzroku sprožitve krize – Kitajska (zelo visoka gospodarska rast), ki največ uvaža v ZDA in ima tam tudi daleč največ deviznih rezerv (tam nekje okoli 1000 milijard$ vrednosti) bo dosti izgubila in ne bo več tako dohitevala/ogrožala ameriške politične/vojaške/ekonomske dominacije! Kul, »vojne« med »tavelikimi« z globalnimi posledicami!
Ne vem zakaj mediji ne poročajo o ekonomskem stanju ZDA, o njenem dolgoletnem naraščujočem trgovskem deficitu. O naraščujoči revščini, porastu kriminala, porastu psihičnih bolezni… ZAKAJ SO NEPRIJETNA DEJSTVA O TEJ DRŽAVI IN NJENEM STANJU ŽE DOLGO ZNANA IN OPISANA S STRANI UGLEDIH AVTORJEV (npr. Noam Chomsky , Tariq Ali, Naomi Klein…); ne pa tudi širše znana in opisana v medijih? Zakaj se s takimi DEJSTVI, ne ukvarjajo naši ali tuji za to plačani državni strokovnjaki?
Zgoraj napisanemu ni treba popolnoma verjeti; je le produkt mojega slabega spomina in intuitivnega opažanja ter izražanja.
Lahko pa greste v knjižnico in začnete prebirati kritično literaturo (BODITE POZORNI NA LETO IZDAJE KNJIGE in napisano ter stvari, ki so se tudi obelodanile/uresničile), brati dnevno časopisje in ob tem ne podlegati trivialnostim; vendar s tem tvegate izgubo časa , izgubo dobre volje, ter globoko frustriranost ob spoznanju kako majhno in nepomembno je posameznikovo življenje v vseh obstoječih dominirajočih sistemih!
ALELUJA, BLUZ!
Tako je Marduk. Ignorance is bliss.
Zakaj bi kdo hotel v knjižnico? Zakaj bi kdo prebiral kritično literaturo? Zakaj bi s tem zapravljali čas. Zakaj bi kdo hotel iskati resnico in posledično tvegal izgubo dobre volje, zafrustriranost, zakaj bi tvegali občutek nemoči? "Resnico" nam vsak dan servirajo največje svetovne medijske hiše. Zakaj bi se sploh ubadali s tem, če ni treba.
Na drugi strani pa imamo mass media, masss entertainment, big brother, kmetija, bar, top model, Ricki Lake, Oprah, x-box, i-pod, filme, igrice, eurosong, miss whatever, koncerti, svetovna prvenstva. Koga briga Iran, dokler imamo vse to? Kot je napisal nekdo zgoraj, mi v Prekmurju mamo zadosti svojih problemov, koga briga Iran...
ne dissaj xboxa, najboljše stvari po narejzanon kruji (ali namazanon ali kak že to ide)
Točno tak koga briga Iran.
Vse tau ka se izkopa in izčrpa iz zemle konča v lüfte .
In zaradi toga, mo po najbole črnome scenarije, v roke 15-30 let zemlo segrele na za človeka prece zajebano temperaturo. Posledice na naravo so znane. Kakše vpliv pa de tau melo na človeške, že zdaj bolane um, pa nišče nemre napovedate.
Hm...
Zanimivi komentarji:
http://www.vest.si/2009/06/21/nasilje-v-iranu/
Kajpa če v Iranu tudi komu brez zahodnega spdbujenja ni več všeč to, da jim vlada cerkev in hoče več svobode?
Sigurno, najdejo se tudi taki. Preberi si komentarje.
http://www.vest.si/2009/06/21/nasilje-v-iranu/
tisti, ki primerjate iransko pa ameriško demokracijo ste ustrelili velkoga kozla!
za mene je amadinedžad eno veliko budalo. ko poslušam njegove besede mi postane direkt slabo no... pa čeprav je vam všeč očitno samo zato ker je postal nek simbol upora proti zahodu...
ali hamnei je pa desna roka predsednika in še večji manipulator ljudstva, ki je končno ugotovilo njihov pravi obraz.
Primerjanje "demokracij", zakoj pa nej? Različne nacije, različne inačice. Za zdaj.
Point je v selektivnem vmešavanju USA in njenih satelitov pri uveljavljanju in pridiganju o njeni inačici demokracije$$$
V zadnji Mladini je ena dobra izjava enoga ameriškoga senatora keri pravi ka de pomali vojna še edijni produkt keri de noso etiketo MADE IN USA!
Vačik pa si ob omembi države Iran najprlej zmislin na vse tiste posnetke ge zaradi banalnih razlogov vejsijo najstnike in kamenjajo ženske do smrti...
Marduk, se strinjan z vsen ka si napiso 100%.... dexter, mediji so nan tak Iran predstavile. Ge si isto nemren pomagate, pa podzavestno skoz pomislin na tou...
Mel san en komentar napisani dopoldan, pa mi ga je nej objavilo, nekak mi je "izgino"
Skratka... Verjamem ka se v Irani dogajajo takšne in drugače stvari. Vsekakor so to obsojanja vredne stvari. Absolutno pa ne podpiran pa "demokratizacije" Irana s strani ZDA. Ker oni (ZDA) do izvedli svojo različico demokratizacije ($$). Amerika se vmešavle samo tan, ge ma kakšen interes. Zaboli njih zadnji p*čkin las za demokracijo v Irani. Jih pa vsekakor interesira kaj drugoga v Iranu.
Zakaj se Amerika konstantno vmešava v države na Bližnjem in Srednjem Vzhodu, Srednji in Južni Ameriki (Irak, Iran, Saudska Arabija, Kuvajt, Izrael, Panama, Venezuela...). Odgovor je preprost, ali se gre za naravne resurse (največkrat nafta) ali pa geostrateški položaj. Kakšna klanja se dogajajo ali pa so se dogajala v Afriki in drugod (genocidi)! Spremlja kdo? NE! Nobeden medij ne poroča o tem ali pa le na kratko in obrobno. Se dogajajo dosti hujše stvari v Afriki. Zakaj ne urgirajo ali pa niso urgirali v Sudanu-Darfur, Ruandi, Čadu, Etiopiji, Keniji, Vzhodnem Timorju (JV Azija)? Če ne bi Križnar pa Drnovšek zalutala v Sudan, še 95% Slovencov gnes ne bi znalo ge je Darfur. Poslati par plavih čelad (lutke) je pljunek v morje. Alibi. Vse kar vidiš na TV pa je konstantno bombandiranje s strani mainstream medijev in vse kar slišiš je naslednje: teroristi, teroristični napad, Al qaeda, teroristi, bomba, napad, teroristi, Iran, terosritični napad, jedersko orožje, samomorilski napad, Iran, teroristi, Al qaeda, Iran, mučenje, teroristi, kršenje človekovih pravic, orožje za množično uničenje, teroristi, Iran, napad... In če se to ponavlja zadosti dolgo, ti v glavo zasejejo, paniko, strah in sčasoma boš tudi ti popusto, pa boš pravo, kakšni mazohisti, tirani so tej Iranci, trbej jih demokratizirati in s ten boš dal svojo podporo in odobritev za "demokratizacijo."
Kakšna je bila podpora vojni oz za napad na Afganistan in Irak pred pa po napadih 11.9. 2001? Zelo zanimive cifre se pojavljajo.
Po mojem prepričanje je končni cilj ena država, en sistem, ena valuta, ena vojska. Zunanjih sovražnikov več nede, ostali do samo notranji sovražniki, imenovali do se teroristi (drugače misleči, kritično misleči, takšni ka mislijo s svojo glavo). Vsem ostalim pa do se samo servirale informacije in ne samo to, celo razložilo de se, kaj te informacije pomenijo, kak jih praivlno interpretirati in kak misliti. Verjetno se dosti ljudi z mano nede strinjalo, ampak do se mogli potruditi, ka do me prepričali v nasprotno. Ker se zgoraj našteto že vse dogaja okrog nas, trbej samo malo okoli pogledniti. Ampak če, poleg tega ka hodiš v službo, gledaš BIg Brothera, špilaš Playstation, hodiš po veklih šoping centrih, potem več nemaš niti časa niti znanja niti volje, da bi se ubado s stvarmi, kere ne bi bile všeč "demokratizatorjem." S ten pa so tudi dosegli svoj cilj.
p.s. Demokratizacija ja, vendar ne z ameriško (vele)silo.
Dominacija ene državne ali korporativne sile? Katero si mislil?
Denar ne pozna državnih meja, rase, vere, državne ureditve. Ne trdin, da se bo to dejansko zgodilo, je pa to sigurno njihova težnja in cilj, vsaj po mojem razmišljanju. Denar bi moral biti le menjalno sredstvo, je pa postal še vse kaj drugega zraven.
En zanimiv teskt, sicer malo daljši, ampak se ga po mojem mnenju definitivno splača prebrati. www.skrivnosti-sveta.com/skrito-ozadje-globalne-krize-in-denar-kot-dolg/
Avtor trdi, da je to dobil po mailu, kot fwd, ampak ko sem začel brati, sem ugotovil (če se ne motim), da je to v bistvu povzetek iz dokumentarca Zeizgeist II - Adendum. Filma sicer ne bi jemal kot dogmo, je pa dobra podlaga za razmislek o tem in onem.
mile82, maš prav... v ton časi itak mediji kreirajo javno mnenje... tak nan tüdi predstavljajo Iran... POPTV izkoristi sakši kiks nasprotnikov amerike.... zakoj že? Aja, lastniki POP TV-ja so američani!:)
Samo je zadnje čase telko sranja po svejti, ka verjetno morejo delati že selekcijo pri objavi prispevkov... in en samomorilski napad v Iraki ge je mrtvih 40+ lidij je sigurno bole krvavi in atraktiven za objavo kak pa usmrtitev dveh najstnikov v Irani keriva sta eksperimentejrala s sekson pa so jiva zaradi toga obesili in pa še en küp najstnikov pa žensk kere sakši mejsec usmrtijo zatou ka se ne držijo njihovih prizadetih verskih norm... ges zdaj tü ne ven što je bole betežen na ton svejti... iranci, američani ali smo pa že vsi tak zjebani od vsega toga ka se ali sploj ne sekejramo za tej stvari ali pa se na pune čejšemo pa kvarimo živce! Dokeč do američani šefovali po svejti de tak pa nikak nači... pa dokeč do verski voditeli vodili države kak v Irani de tüdi tak pa nikak nači! Krijva za vse je pa itak najbole nafta....
Normal
0
21
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Navadna tabela";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}
Sicer pa si priznajmo ka smo vsi eni velki hinavci. V bistvu, nas boli kita za Iran, Irak, Afganistan in njihove demokracije. Glavno, da imamo fosilna goriva in s tem komfort in privilegij, da se dušimo v mestih; da dobimo poceni drogo, da se lahko potopimo in izginemo v nek drug svet. Glavno, da nam je fajn. Tudi na račun drugih - "držav 3. sveta", kjer nam poceni DELOVNA SILA (o njih itak ne razmišljamo kot o ljudeh)poskrbi za poceni produkte dvomljive kvalitete. Za dolar na dan, plačano 12 ali še več urno delo, brez možnosti grupiranja sindikatov, brez nadur, brez dela za nedoločen čas. Maksimalna iztrošnja.
Hiperproizvodnja + hiperpotrošnja =hiperaktivno uničevanje sveta za nas in potomce. Gremo do konca. Tako smo zaverovani v svoje užitke, da sploh več ne vidimo drugega cilja kot tistega, ki nam ga lahko nudi užitek. In potem jokamo in se hlinjeno sprašujemo zakaj toliko novih bolezni, vojn, lakote. Non-stop nas futrajo z novicami apokaliptičnih razsežnosti. Zakaj? Strah je pomemben faktor za obvladovanje množic in doseganje poslušnosti.
Čudne paralele, če pogledamo, lokalno, na "našo" Muro. Delavci, ki si ne morejo privoščiti oblek, ki jih ustvarijo (benti, saj je samo kos cunje, pa se tak napihne cena no tu bi lahko govorili o znamčenju, povzdigovanju vrednosti); strašenje z izgubo službe (potuhni se, ubogaj, več delaj in boš ostal zaposlen), kratenje oz. manjšanje soc. pravic (samo, da ostanemo konkurenčni - ja komu pa? Tistim, ki delajo za dolar na dan?!)
No, recimo, da zato, tukaj in zdaj razpravljamo kaj se dogaja v tisti oddaljeni deželi, ki jo vodijo verski prenapeteži in si jo hoče podrediti kapital kot nov svež trg. Verjemite, kapital in človeški pohlep sta nenasitna; vedno rabita novo kri. Smo že na vrsti.
Demokracija? Pa ja!
Večina se z menoj ne strinja, to že vem. Vendar bi vseeno rad pojasnil zakaj v tem določenem primeru stojim trdno nasproti domačim medijem in sem proti protestnikom in Mousaviju.
1. ker sedi trenutno Ahmadinedžad na čelu enega zadnjih narodov, ki si upa gledati v oči zahodnih zavojevalcev, ki na novo kolonizirajo območja bogata z nafto na ekstremno neciviliziran in surov način.
Vsakega, ki ne poklekne pred veliko ameroevropo se označi za terorista in zločinca, narod pa se kaznuje s sankcijami in vkolikor tudi po tem kmalu ne poklekne, kar brutalno vojno. Gotovo Ahmadinedžad ni
popoln predsednik in gotovo Iran niso nebesa na zemlji. Razbesni pa me dejstvo, da smo spet na strani tistih, ki si upajo z palico za hrbtom vsiljevati še eni izmed drugačnih civilizacij grobe zakone
zahodnega kapitalizma in siliti Perzijo v opcijo, ki je nam pogodu.
2. poleg tega ne moremo mimo dejstva, da je bil trenutni in z veliko večino izvoljeni predsednik Ahmadinejad perverzno izzvan z nasiljem in terorizmom po volitvah, pa ni izgubil živcev, temveč je odregiral
miroljubno in preudarno. Dogajale so se stvari, ki so jih naši mediji ignorirali, kot so napadi na policijo, poslopja, vojsko, celo stvari kot so zažig štaba iranske milice v katerem je umrlo 5 ljudi. Slike
krvavih demonstracij so še ena izmed številnih manipulacij naših medijev, ki situacijo vedno prikazujejo izključno enobarvno z namenom demonizirati nasprotno stran. Posluša se samo stran katero podpira USA
in Izrael - torej demonstrante. Policija se je ves čas defenzivno umikala pred besno drhaljo in je odreagirala šele ko je bila dokončno potisnjena v kot.Kot mrhovinarji so ravno ta prelomni trenutek čakali
novinarji, ki so še doma dobili navodila, kakšno zgodbo naj prinesejo nazaj iz Irana, da so končno lahko posneli policijsko nasilje. V USA bi take demonstrante steptali v prah, pa tudi če bi bilo 1000 žrtev,
v Iranu se je policija umikala dokler se je lahko.
3. USA, ki danes izražajo zaskrbljenost nad situacijo v Iranu in človekovimi pravicami, so leta 1980 oborožile Irak in ga podpirala pri brutalni in krvavi invaziji na Iran, v kateri je bilo poklano skoraj
milijon iranskih civilistov. Uporabljeno je bilo med drugim tudi ameriško kemično orožje za množično uničevanje, ki so ga ravno s tem namenom ZDA dobavile Iraku, kasneje pa je postal glavni razlog za
okupacijo Iraka.
nekaj dobrih povezav:
[url=http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042275868]odličen članek na dnevnik.si[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=2ig-zrVM3qo]zažiganje štaba v katerem je umrlo 5 ljudi[/url]
[url=http://www.anonimke.com]Naš sajt za dva tedna posvečen izključno podpori Ahmadinejadu in Iranski vladi kot zadnji ki se v tem delu Azije še upira USA-Izraelski kolonizaciji[/url]
Tudi če ne nihče ne strinja z menoj pod vplivom emocij, ki jih sprožajo krute slike ki jih prinašajo mediji iz Teherana, a mi lahko nekdo pove vsaj to, zakaj so sploh šli na ulice z molotovkami že takoj na
začetku? Ima kdo morda kakšen dokaz da so bile volitve ponarejene? Ima kdo vsaj hipotezo kako naj bi Ahmadinejad, ki je zmagal z več milijoni glasov vse to prigoljufal. Se sploh kdo še sprašuje ali je
zažiganje Teherana sploh legitimno ali je vse skupaj bazirano na laži ki bo z dovolj ponovitvami postala resnica po stari navadi. Premislite, sprejemam seveda tudi objektivna nasprotna mnenja.
lp, jan