Korona kriza je najbolj prizadela področje turizma, saj so praktično čez noč vsi ponudniki prenehali s poslovanjem. Tudi okrevanje tega pomembnega gospodarstva pa bo po napovedih dolgotrajno in turizem bo iz te krize izšel drugačen, kot je bil.

Turizem že tradicionalno dosega rekordno rast, tako na globalni ravni, kakor tudi v Sloveniji. Lani je Slovenijo obiskalo 6,23 milijona turistov, ki so ustvarili 15,78 milijona prenočitev. V Pomurju smo od tega zabeležili okoli 345 tisoč turistov in 1,07 milijona prenočitev. Medtem ko je razmerje domačih in tujih gostov na ravni države precej na strani tujih turistov, ki predstavljajo kar 75 odstotkov vseh turistov, pa je delež tujih turistov v Pomurju le 42-odstoten.

Zagotovo pa tega dejavnika ne gre zanemariti, saj tujci v Pomurju ustvarijo okoli 45 odstotkov vseh nočitev, navsezadnje pa si v tej panogi v Sloveniji kruh služi okoli 110.000 oseb in turizem predstavlja dobrih 10 odstotkov bruto domačega proizvoda.

Uroš Kamenšek

Napovedi neugodne, a kriza prinaša tudi priložnosti

Tudi predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek je mnenja, da je turizem najbolj ranjen zaradi te krize, posredno pa so prizadete tudi dobaviteljske dejavnosti, transport in vse ostale s turizmom povezane dejavnosti, kajti turizem ima visok multiplikativni učinek. 

»Napovedi in informacije iz držav, ki predstavljajo naše najpomembnejše emitivne trge, so trenutno dokaj neugodne za nas. Postavlja se vprašanje odprtja mej in podobno,« meni Kamenšek in opozarja še na prisotnost strahu pred okužbo, kar bo tudi vplivalo na odločitev za potovanje. V Pomurski turistični zvezi se že osredotočajo na aktivnosti v smeri promocije Pomurja kot turistične destinacije na domačem turističnem trgu, Kamenšek pa je mnenja, da je sedaj priložnost za pomurski turizem pri izpostavitvi svojih prednosti, koraku naprej pri zagotavljanju kakovosti storitev in povezovanju med akterji znotraj same regije.  
 

Metod Grah

Vivat 100 tisočakov minusa pokril z rezervami

Odpovedi rezervacij za maj se vrstijo v Termah Vivat, kjer pričakujejo nadaljevanje tega trenda še v mesecu juniju. Računajo, da bo konec epidemije v mesecu maju in na postopno povečevanje zasedenosti od julija naprej, da bi do konca leta prišli na predkrizno stanje zasedenosti, ocenjuje prvi mož Vivata Metod Grah, ki še predvideva da bo prvih 6 mesecev po epidemiji ključno domače tržišče. Lastnik in direktor kompleksa v Moravskih Toplicah opozarja na negativen denarni tok, ki nastaja zaradi pomanjkanja prihodkov, saj so do sedaj pridelali že 100.000 evrov minusa, ki so ga morali pokriti z lastnimi rezervami. Njihovi zaposleni so na čakanju, razen nekaj delavcev, ki izvajajo dežurno službo in zaposleni v tehnični službi.

Ukrepi za preprečitev propada

Ob tem Grah poziva Vlado RS, da se podaljša ukrep za čakanje na delo za zaposlene v turizmu za čas 6 mesecev, saj brez tega turistična podjetja pri nizki zasedenosti ne bodo mogla finančno vzdržati. V nasprotnem primeru bi bili ob nizki zasedenosti primorani tudi v odpuščanja. . 

»V Termah Vivat nam je v interesu, da ohranimo vsa delovna mesta, zato je ta ukrep ključnega pomena,« pojasnjuje Grah in opozarja še na povečanje limita državne pomoči »de minimis« iz 200.000 evrov na vsaj 800.000 evrov, saj so vsi razpisi vezani na ta ukrep. Zaradi navedenega se v njegovem podjetju namreč trenutno ne morejo prijavljati na številne razpise namenjene turizmu in ugodne razpise kreditov za investicije

Terme Vivat so v krizi postale gradbišče

Mirovanje izkoristili za investicije

Kljub krizi in nezmožnosti poslovanja, pa v Vivatu ta čas namenjajo investicijam.

»Izvajamo velika sanacijska in investicijska dela, prenova celotnega bazenskega kompleksa, hotelskega kompleksa, preureditev dostopa in parkirišč, vključno z ureditvijo okolice in izgradnjo doživljajskega animacijskega vodnega sveta,« še pravi Grah, ki meni, da bodo tako privabili goste ob ponovnem zagonu dejavnosti. Omenjene investicije so vredne okoli 300 tisočakov, dela pa naj bi bila zaključena sredi maja. 

Terme 3000
Terme Radenci

Poudarek na domačih trgih in bližnji okolici

Terme 3000 in Terme Radenci spadajo pod Savo Turizem, kjer ravno tako beležijo odpovedi za naslednje mesece, ampak svoje goste spodbujajo, da bi svoje rezervacije prestavili na mesece po epidemiji. Njihovi zaposleni, ki jih je v celotni družbi čez 1.200, so najprej koristili presežne ure in stare dopuste, 90 odstotkov pa jih je sedaj na čakanju. Ostali delajo od doma, na delovnem mestu pa je ostal del prodaje, vzdrževanja, računovodstva, IT-ja in kadrovske službe.  

Pripravljajo se tudi na čas po koncu epidemije, ko bo potrebno vzpostaviti nove poslovne modele in načine, da bi privabili goste.

»Poseben poudarek bo na komunikacijskih aktivnostih, ki bodo spodbujale povpraševanje na domačem trgu in bližnjih trgih v radiju 500 km,« napovedujejo v Savi Turizem, ki so nekaj svojih kapacitet ponudili tudi državi, soboški bolnišnici pa so pomagali z donacijo za nakup zaščitne opreme in respiratorjev. Od države pričakujejo ukrepe za ohranitev delovnih mest in začasno pomoč pri likvidnostnih težav, ki nastajajo zaradi nezmožnosti poslovanja.

TIC Moravske Toplice

Intenzivno oglaševanje takoj ob ponovnem zagonu

Velikonočni in prvomajski prazniki predstavljajo tradicionalno enega izmed vrhuncev turizma v destinaciji Moravske Toplice, ampak tokrat so izgubljeni. Z okoli 2500 turističnimi posteljami, z več kot pol milijona nočitvami na letni ravni, sodijo Moravske Toplice med pomembnejše turistične destinacije v naši državi, pojav epidemije koronavirusa, pa je v trenutku spremenil življenje v kraju in sami občini, ki je zelo odvisna od turizma, pojasnjuje direktorica Turistično informativnega centra Moravske Toplice Sonja Bily.

Meni, da bo po koncu epidemije potrebno sprejeti novo realnost in takoj ukrepati: »Po sproščanju omejitev bo potrebno agresivno oglaševanje, saj bo konkurenca na trgu huda,« ocenjuje in priložnosti vidi v promociji trajnostnega in odgovornega turizma.  
Ponudniki v Moravskih Toplicah sedaj ta čas namenjajo poizkušanju novih idej. V Čokoladnici Passero tako iščejo nove kombinacije naravnih sokov in se učijo priprave najboljše kave, v Turistični kmetiji Puhan ustvarjajo nove recepte, uvedli so pa tudi spletno trgovino, lokalna trgovina Bogojina, ki deluje v okviru Zadruge Žitek, pa nudi dostavo domačih lokalnih izdelkov po pošti.

Terme Banovci

Sezona v Banovcih še ni izgubljena

Negotovost je prisotna tudi v Termah Banovci, kjer si ne upajo napovedati gibanje nočitev v drugem polletju. Na ponoven zagon se pripravljajo tako, da z zunanjimi izvajalci izvajajo vzdrževalna in pripravljalna dela in tako nad glavno sezono še niso obupali. Tudi v Banovcih je večina zaposlenih na čakanju, njihov cilj pa je ohranjati delovna mesta, kolikor bo le mogoče.

»V Termah Banovci je ključno tržišče že sedaj domače tržišče. Prepričana sem, da bo pomurski turizem s svojo domačnostjo, prijaznimi ljudmi in prečudovito naravo vedno bolj privlačen in konkurenčen,« optimistično napoveduje Daša Horn iz Term Banovci, kjer od države pričakujejo posebno obravnavo turistične panoge.

Hotel Bioterme Mala Nedelja

Sedaj ni pomembno hrvaško morje

Problem z likvidnostjo je prisoten tudi v Biotermah Mala Nedelja, kjer že dva meseca bijejo bitko glede plačil, priznava direktor Miran Blagovič. Zaradi zaustavitve turistične dejavnosti se sedaj preživljajo iz sredstev matičnega podjetja Segrap, ki se primarno ukvarja s pridobivanjem gramoza in peska. Blagovič je razočaran nad dejstvom, da se v zadnjih dneh preveč posvečamo vprašanju, kdaj bomo šli na hrvaško morje, saj je sedaj čas, ko je treba reševati svoje.

»Zdaj je potrebno stopiti skupaj in reševati domači trg,« poziva in si želi več povezovanja, da bi lahko skupaj pritisnili na državo k pomoči. V Biotermah predstavljajo domači gostje okoli 80 odstotkov vseh gostov, zato meni, da bo glede turizma vse odvisno od epidemije koronavirusa ter ukrepov in ne toliko od njihovih lastnih sposobnosti pri pridobivanju gostov. 

Doživljajski park Vulkanija

Za pokritje stroškov potrebno posojilo

Da bi lahko preživeli in pokrili stroške, so v Vulkaniji morali celo najeti bančno posojilo, pravi direktorica doživljajskega parka v Gradu na Goričkem Danijela Krpič. Po njenem mnenju je glavna sezona najverjetneje izgubljena, ampak upa, da se bodo šolske skupine in izletniki vrnili v jesenskem času, ali pa vsaj naslednje leto.

Tudi Krpičeva poziva k večjemu povezovanju v Pomurju, verjame pa, da bo pomurski turizem spet zaživel:«Ker je naša pokrajina turistično manj raziskana, nam je to lahko odskočna deska, da povabimo turiste k nam na nova in nepozabna doživetja,« ohranja optimizem direktorica Vulkanije, kjer so ravno tako vsi zaposleni na čakanju.

Razgledni stolp Vinarium

Izpad je nenadomestljiv

Izpada obiska in prihodkov ne bo možno nadomestiti na stolpu Vinarium, saj sta ravno april in maj pri njih zelo obiskana meseca. V Zavod za razvoj in Turizem Lendava, ki upravlja z razglednim stolpom, stavijo predvsem na dnevne obiskovalce.

»Ob umiritvi razmer se bodo potovalne navade ljudi spremenile. Ti bodo bolj verjetno izbirali individualne obiske krajev oziroma se podajali na dnevne izlete – stolp kot turistična atrakcija v Pomurju bo gotovo ena od teh,« meni Martina Bukovec iz ZRT Lendava.  Največja škoda bo na strani tistih, ki bodo zaradi nastalih razmer ostali brez dela, brez kakovostnega kadra pa turizem ne more obstati, zato so nujni ukrepi za zaposlovanje, še opozarja Bukovčeva.

Kdo bo izšel kot zmagovalec?

Po oceni Slovenske turistične organizacije bo upad povpraševanja v slovenskem turizmu med 60- in 70-odstoten, če se ukrepi v regiji začnejo sproščati z junijem, sicer pa še večji. Največ težav bodo imele destinacije, ki stavijo na mednarodne goste, zato je morda ravno tu priložnost za pomurski turizem, ki je že pred krizo veljal za naravnanega na domače tržišče. V vsakem primeru pa se v tej panogi obetajo velikanske spremembe, napovedujejo strokovnjaki. 

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nekdo s kravato (nepreverjen)

Aha sedaj bo pa domač gost dovolj dober za turisticne destinacije. Prej so cakali samo nemce in avstrijce ter italjane.....

bralka (nepreverjen)

Tocno tak,kak si napisaou,samo auslenderi so ppmembni bilij..

In reply to by Nekdo s kravato (nepreverjen)

aslol (nepreverjen)

hotelirjem niti centa ne dam, za tisto klorirano vodo, raje grem na turisticno kmetijo.

In reply to by Nekdo s kravato (nepreverjen)

simon j. (nepreverjen)

Ljudje! Na pocitnice lahko greste kam zelite. Taki clanki nas POMEMBNO ozavescajo o tem, da vsi skupaj lahko vplivamo na blazitev krize v slovenskem turizmu, ce bomo denar zapravili doma. Dlje bo trajala kriza v domacem turizmu, vec ljudi bo izgubilo sluzbe. Vec brezposelnih, vec je stisk druzin. Vec stisk druzin, slabsa kvaliteta zivljenja za vse nas. Razumete, da smo vsi v isti barki? Ce trpi slovenski turizem, trpi pek, kmet, mesar, cvetlicar, tiskar, gostilnicar, obcina, vsi, ki zalagajo turisticnoindustrijo. Turisti vplivajo pozitivno na vse nas, zato ne razumem zakaj ozaljenost nekaterih, ko imamo tuje turiste. Veseli bodite, da pri nas zapravijo denar. Kakorkoli, na dopust v tujino le pojdite, toda za blazitev krize in brezposelnosti je pomembna potrosnja v Sloveniji. Jaz bom zapravil nekaj denarja doma v turizmu, zelim si pa tudi cimprej tujih turistov, saj me ne ogrozajo. Se vec, ko vidim turiste se zavem, da zivimo v lepih krajih, kamor ljudje radi zahajajo, zato si zelim, da nebi bilo velike krize. Vse dobro zelim tudi Vam.

Indigo1 (nepreverjen)

Sploh niso problem tujci, so vedno dobrodošli! Problem je, ker so ti ki bi zdaj radi da Slovenci prihajamo k njim, v letih razcveta turizma preganjali domače goste. In tudi sedaj bi praktično radi, da jim nakažemo denar, tam se pa sploh ne pojavim.

In reply to by simon j. (nepreverjen)

CENE DOL (nepreverjen)

Latniki turističnih objektov - tajkuni, norčevali ste se iz domačega gosta in klanjali tujcem, za njih so seveda bile tudi postavljene visoke cene primer Treme 3000 vse cene so na osebo/dan kopanje 17 €, ležalnik 2 €, hotel 5 zvezdic 155 €/dan, pijača cena v trgovini X 5. To tako ne bo šlo pri domačih gostih in morali boste krepko zmanjšati svoj pohlep in spustiti cene v nasprotnem boste propadli. Eventuelno lahko računate na slovenske upokojence za te pa veste kake imajo pokojnine.

PRAVA ISTINA (nepreverjen)

Točno tak zdaj de dober domači gost rajši iden v Rusijo ...

In reply to by CENE DOL (nepreverjen)

Skskjs (nepreverjen)

Hahhahaha Billyjova ali kak se ze napise...
Ona de on oglasevanju in turizmu 🤣🤣🤣🤣🤣. Pokamo od smeha. Vedno omenja ene in iste zgodbo, ki gradinpa je 20let ze mimo. Nimajo pojma saj se vidi po njihovih izdelkih.

- (nepreverjen)

Zdaj lahko od amerikancof odkupite nazaj, kaj ste zapravili.

ssL... (nepreverjen)

kdor ni cenil domacega gosta, naj propade ze danes. Za tega ponudnika turistisnih storitev res ni skoda.

aaa... (nepreverjen)

kdor je vedno cakal tujce in od njih zivel naj sedaj tudi caka naprej. sploh arabci jim bodo prinesli turizem, not.

Dummi (nepreverjen)

Pogrejšan napete dogotke iz drvarnice! Ka se dogaja z drvarnico? Či drujgo nej, so spadnoli PM delci z bližnje autoceste. Tau je pozitivno, ali?

BB

Glede na število oseb ki "se sprehaja" v smeri drvarnice je tam kar rejdna gužva...

inokss (nepreverjen)

jebe se meni za pomurski turizem.
KA NASIH OZ. DRZAVNIH PEJNEZ SE JE ZAPRAVILO!

Konjo (nepreverjen)

Mojih pejnez nedo vidli

rumena juha (nepreverjen)

"Kdo bo izšel kot zmagovalec?"

Vse je samo igra. Lahko izgubiš, lahko pa zmagaš. Če izgubiš pridi tisti famozni angleški izraz: Game over! (konec igre).

zamazana voda (nepreverjen)

Ja itak, rajši te vsi na hrvatijo leteli ge ste nigdar nej bili nika vrejdni in so glih tak doj kapali pred avstrijcami, nemcami, italijanami..... vas so pa niti razmiti nej ščeli, če ste kavo po naše naroučili in ste si še vse za gesti sebov pripelali, tan pa zapravili par kun za sladoled in ožujsko celi teden gda ste bili na dopusti. Tudi na hrvaškon so jih zadnjih par dni puna usta hvale za slovenske turiste gda so preštimali ka nikoga drugoga letos nede k njin, v preteklosti si pa niti menuja v slovenščini nej najšo, če glih ka se je od nas sigdar množično ta odilo. Vse so vedne meli prevedo v vse žive možne jezike samo v slovenščino nej. In ta te zdaj vsi kopali s vsemi štirimi, doma so pa grdi grdi, ka so negda ciljali bole na tuje bogatejše goste, zdaj se pa obračajo na vas.

VRANA (nepreverjen)

Samo istina, tudi jaz sem bil pred mnoooogimi leti na Hrvaškem morju. Pa san mel občutek, zakoj sploj hodim tam, ka zdaj uni morejo streči meni. Poštenja san nej prevelkoga vido do Slovencov. V hoteli vljudni, vse ostalo pa skoraj odkrito prezirljivo...
Ampak, takšni ka 7-10 dni pijani opletajo tam, tega sploh ne opazijo... Fešta, Zečić, Ožujsko na FB objaviti,..... in to je to....

In reply to by zamazana voda (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Ta sraka je navadni nakladač!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

No zdaj boš ti diktero pa Kacin ka dee štoj delona dopusti malo se prizemlji?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Malo te trga, geli??? Kje je kakšen diktat od mene, samo eno besedo mi pokaži !!!

Delaj tij, kar te je volja... Idi na Rvačko, pa par Ožujskih strejli, Zečića na glas, zvanje jelenov,..... pa tou je tou... Aja, pa ne pozabi na FB slik dati...

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Ma ni mi jasno, čemu se prepirate? Vsak bo šel, kamor ima možnost, če bodo meje odprte? Verjetno da! Sam sem se že pred časom odločil, da letos nikamor! Ne v smislu klasičnega dopusta, ne na kakšno kolesarsko potovanje. Eno leto me ne bo vzel vrag, lahko pa me obolelost... ker virus čudežno samo tako ne bo izginil. Drugo leto... je pa drugo leto...
Da pa hočejo razni turistični delavci in tudi države na vse pretege pritegniti goste, je pa normalno! Cene so bile do sedaj take, katere si pač plačal, če si bil tam, kakšne bodo sedaj... pa je tudi zadeva ponudbe in povpraševanja!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Jaz se ne prepiram, napisal sem svoje mnenje, pa oni že blodi o diktiranju... Pripadnost, lojalnost,... to so pozabljene dobre lastnosti človeka. Samo razdor, egoizem, aroganca, prepotentnost,... je naš vsakdan..
Kar se pa tiče dopusta na Rvačkom, pa poznam XY takih, ki si po dopustu pripovedujejo samo in edino pijanske zgodbe!!! Pač nezahtevni "turisti"... Da greš nekam in imaš za povedati samo, kako močno pijan si bil in kolikokrat, ne hvala!!! Saj sem tudi sam bil študent, pa nič drugačen, da ne bo pomote. Tudi smo žurirali pa vsa ta sranja... Ampak, ko vidim isto od družinskih ljudi, 30+, 40+ ali celo 50+, pa se meni zdi vse skupaj žalostno.

In reply to by Truplo

Gogigo (nepreverjen)

Na vas,kak si to mislo,te ti nejsi Slovenec?

In reply to by zamazana voda (nepreverjen)

Pujcek soboški (nepreverjen)

Rejsan ne vem , ka eni non stop delite neke nauke in ostalim solite pamet , vsak lejko ide za svoje pejneze kama šče , tudi na Hrvaško , ges san bil v Moravcih - terme 3000 po dolgem času leta 2018 , lejko samo povem , ka me tan nedo vidli nikdar več , nej samo cene , ampak nekši nivo čistoče in urejenosti za moje pojme daleč pod nivojem , zdaj vsi govorite o nekih premožnih tujih gostih , mislim , ka je to daleč od resnice , in da to niso glih neki premožneži , ki se motajo po naših termah , ampak si pač drugega ne morejo privoščiti .

zamazana voda (nepreverjen)

Se strinan, sakši ode ta kama ščej. In sakši ma negi dobre, drugi palik slabe izkušnje. Iz istih razlogov ka tij več nejdeš v Moravce, ges nejden na hrvaško ali večina lidij de domače šinfala na pune, hrvaton pa nekak po navadi vse oprostimo, tudi to ka nas sovražijo iz dna duše in se samo lejpi delajo, če se že, pred nami. Za hrbton pa šinfajo pa plujejo v hrano v restavracijaj, če je za slovence. Če si glede teh premožnih gostov cijlo na mejne, je prav ka si še enkrat prečitaš ka san ges napiso. Ka so cijlali na tuje bogate goste ka na tistih je največji zaslužek, zdaj če so jih pa meli pa je druga zgodba. Za Vivat znan ka so meli malo boukšo klientelo kak Terme. Itak pa znamo ka Terme 3000 puni večinoma sirotinja, kero ta pošijlalo doktori na razne rehabilitacije. Bivanje in hrano tan jih itak plača ZZZS, tan pa drugo ne delajo kak šetajo po zdravilišči in si niti pri Cari čevapčiče nemrejo privouščiti. Takših gostov je zdaj v Termaj že več kak pou. In od teh nega glih nekšoga haska, niti za Terme niti za druge lokalne ponudnike. In temi primerna je tudi ponudba v zdravilišči in nivo storitev.

In reply to by Pujcek soboški (nepreverjen)

Gogigo (nepreverjen)

Vivat je še edini hotel na nivoji. Morem pa povedati,ka so do zdaj tudi Slovenci punili naše terme,tak ka nejso samo tujci nosili pejneze. Morate neka brez veze. Ja,je pa istima dan je higiena pa čistoča na kritični točki.

Moravcan (nepreverjen)

MA nemoj kaj pa v ajdi fali tele mamino

In reply to by Gogigo (nepreverjen)

Lajoš (nepreverjen)

Nej san bil dostakrat na hrvaškom, ali san bil vsigdar spoštovan,tiste slovenske izsiljevalce z Lublane,ka mislijo ka so uni nika več pa tak boug ne mara,še najmenje pa mij prekmurci. Moje izkušnje so ka cejli balkan slovence zelo spoštuje, vas pa če nej so, ste si sami krivi.V terme 3000 pa nigdar nemo šou, ka so nigdar niti domačemi občani nej mogle enodnevno karto šenkati, samo so Savi zgubo pokrijvali, če glih je negda to gor postavila Zvezda soboška, šteri nevejte, privatizacija je pa to žabaran v rit porinola,pa osebje kero je delalo deljene delovne čase, plača pa nikakva, pa tak dale....... .Drugo je Vivat,bar so naši lidje,če glih tudi oni domačemi nikaj nigdar nejso iz svojga imperija dali,samo se šiiiiiriiiili. Tak je tudi dobro zdaj.

Karl Marx (nepreverjen)

Janši pa njegovin razbonikon de uspelo dokončno pokopati Slovenijo. Prekmurje pa itak šenka Orbani. Dokaz, ka je Janša zdigno rokej od Prekmurja pa ka je cejlo našo pokrajino šenko madžarskomi nacifašisti Orbani je recimo tou, ka je cejlo Slovenijo razen Prekmurja prelepo z nagravžnimi reklamnimi jumbo plakati za stranko SDS. Ja, mogouče ste nej opazili, ampak v Prekmurji nega janšovih nacističnih plakatov (hvala, ker ste in podobne oslarije). Ja, pz še eno pijtanje; kak spoznaše gnes den esdeesovca ? V avtoji se san pela pa nosi masko.

Moralnost (nepreverjen)

Zdaj lejko potuješ v komunistični raj, v Venezuelo ali pa v Kitajsko. Tam nucajo ka jim boš pucal virus iz izložb

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

ZA Karl Marx -… (nepreverjen)

Pomembno obvestilo za tebe komunista V LETALU ZA VENEZUELO JE ŠE NEKAJ PROSTIH SEDEŽEV, ENOSMERNA VOŽNJA JE BREZPLAČNA ne zamudi te izredne priložnosti.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Moralnost (nepreverjen)

Ker ste tako vneto podpirali kitajske produkte in slavili Kitajce, se jim zdaj lahko zahvalite za propad večine firm, ne le uničenje turizma, ampak v preteklosti vam ni "kapnilo", da je po evropi propadala tudi tekstilna, obutvena industrija (poleg propadle Mure, ki je prav tako propadala, zaradi poceni kitajskih kopij v Evropi), za njihovo biološko orožje (virus), še naprej kupujte kitajsko in spodbujajte kitajsko gospodarstvo, da vas bodo še bolj nategovali in nad vas pošiljali smrt in bolezni.

masaskol (nepreverjen)

kdo pa se verjame pokvarjenim komunistom iz kitajske?? samo za denar se jim gre, ne glede na zrtve.

In reply to by Moralnost (nepreverjen)

Margejca (nepreverjen)

V vivat do se prišle ninđe koupat.. Graj kak te je nej sran... Poštene domače lidij si mej na minimalce pa se norca delo z njih... Karma is a bitch...

Moravcan (nepreverjen)

Pravilno povedano Al to ne guci po tv

In reply to by Margejca (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Bodo pa ze preziveli.Saj v desetih letih nekaj zalog pa tudi so si naredili i nagrebli z domacimi ali pa tujimi gosti ...jih pa naj lastniki vrnejo v obliko dokap....
Za posel se bo pa vsak naprej moral prebijat i potrudit,ko se situacija normalizira...nekaj jim in nam sefaj pomagsadrzava..j bg ..
Sranje je vsepovsod

Moravcan (nepreverjen)

In to je prav delavci na čakanju torej breme države gospod pa renovira hotel pa dajte enkrat mir in ne zavajajte ljudi

Ne laži (nepreverjen)

Moravcan pa ka pijšeš či nemaš pojma. Renoviranje hotela je bistvenoga pomena za hotel. Tou so meli v plani že od prlej. Najslabše je za hotel da se vijdi kak propada.

In reply to by Moravcan (nepreverjen)

V STEČAJ (nepreverjen)

VSAKA KRIZA JE ZA NEKAJ DOBRA. VSI, KI STE SE NORČEVALI IZ SLOVENSKEGA GOSTA ( v veliki večini) BOLJŠE, DA CRKNETE ČIM PREJ. SAJ STE DELAVCEM DAJALI NAJSLABŠE PLAČE, ZDAJ PA BI VAS NAJ SLOVENCI REŠEVALI, NE NE BO ŠLO STE SE ZAJEBALI.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice