Dvorana Mladinskega centra na Trgu svobode v Gornji Radgoni je skorajda pokala po šivih, ko so minuli konec tedna pripravili potopisno predavanje na temo “Avstralija, dežela in celina tam spodaj”.

Pesnik, ljudski godec, humorist in popotnik z bližnje Spodnje Ščavnice, torej domačin Dani Rajh, ki se je potepal po tej deželi, je enomesečno potovanje “tam spodaj”, v sliki in besedi predstavil v svojevrstnem duhovitem in hudomušnem slogu. Res je sicer, da je v dobri uri težko opisati vse, kar doživiš v enem mesecu, je Rajh kljub temu bil uspešen. Kot je dejal, je v tistem poletnem času bilo polno nenavadnih trenutkov, srečanj z ljudmi, naravo, nevarnostmi, kenguruji in koalami ...

Avstralija je sicer najmanjša celina na svetu, in je tudi kratko ime države Avstralska zveza, ki je po površini šesta največja država na svetu, edina, ki v celoti zavzema kakšno celino, in največja v regiji Avstralazija. Glavno mesto države, ki šteje 23,2 milijona prebivalcev, je Cambera. Njihova valuta je Avstralski dolar. Ko je Rajh bil v Avstraliji je bilo izjemno vroče, včasih tudi 48 stopinj. Zanimivo je, da je predavatelj potoval z nizkocenovnim prevoznikom in je vozovnico kupil leto dni prej. Med poletom je kar 11 krat presedal z letala na letalo, in tudi zaradi tega je bilo veliko nepozabnih dogodkov.

 

Komentarji (2)

fsdgf (ni preverjeno)

"Glavno mesto države, ki šteje 23,2 milijona prebivalcev, je Cambera."

Hahaha, more me vrag zejti:))) CAMBERA, 23,2MIO, hahaha.

Vipko
buldog

Število prebivalcev je točno, zapis imena glavnega mesta pač ne.

Starejše novice