Italijanke Lorenzoni osvojile vrh na tridnevnem evropskem turnirju v Murski Soboti, članice Moravskih Toplic končale na osmem mestu.

V Murski Soboti se je uspešno zaključil tridnevni evropski turnir za članice kategorije Challenge, kjer je sodelovalo osem ekip iz različnih držav. 

V napetem finalnem srečanju je italijanska ekipa Lorenzoni zasluženo slavila, pri čemer je njihova vratarka izstopala kot najboljša na turnirju. 

Slovenske predstavnice iz Moravskih Toplic so se kljub porazu v zadnjem srečanju s tretjeuvrščeno ekipo Copenhagen iz Danske z dvema točkama uvrstile na osmo mesto.

Turnir je bil organiziran na visokem nivoju in privabil številne gledalce, kar je dobra reklama za olimpijski šport. 

Kljub temu pa ostaja hokej v Sloveniji živ le v pomurski regiji, kar poudarja potrebo po večji promociji športa po celotni državi.

Članice višjih kakovostnih razredov tekmovale v Turčiji

Ta konec tedna so članice tekmovale tudi v višjih kakovostnih razredih, kjer je bilo v turški Alanyi prisotnih tudi nekaj presenečenj. 

Ekipa Gazientep je navdušila s prvim nastopom v finalu na najvišji ravni tekmovanja, premagala pa je nemško ekipo Düsseldorfer s prepričljivim rezultatom 11:3. 

Tudi boj za tretje mesto je prinesel presenečenje, saj je ukrajinska ekipa MSC Sumchanka premagala belgijski Royal Racing Club Bruxelles z rezultatom 4:1.

Tekmovanje je pokazalo, da se število konkurenčnih ekip iz leta v leto povečuje, kar napoveduje še več napetih dvobojev v prihodnosti.

Komentarji (2)

trg zmage

Pisec je precej "zabrljal" zadevo: po dnevu in pol... sta se izoblikovali skupini, ena za prve štiri ekipe in druga za ostale štiri. Tako HK Moravske Toplice nikakor ni mogel več igrati z ekipo Copenhagen HC. Toliko v vednost!
Sicer pa, imamo samo tri klube, manjšo oz. zelo malo bazo igralcev in igralk in rezultati so temu primerni.

Gaust (ni preverjeno)

Čisto zavajanje.....zadnjo tekmo so izgubile z 9-0 proti peto uvrščenim švedinjam in zasedle zadnje 8. mesto brez zmage

Starejše novice