Foto: osebni arhiv
Športna zveza Puconci je nagradila najboljše športne dosežke v letu 2023. Za športnika leta je bil proglašen odbojkar Vid Suhadolnik, za športnico pa namizna tenisačica Blažka Harkai. Za ekipo leta je bila izbran Namiznoteniški klub Kema Murexin.

Tudi v Puconcih so izpostavili najboljše športne dosežke v letu 2023 in s priznanji nagradili športnike in društva, ki so izpostavili v minulem letu.

Športniki in občinstvo so prisluhnili nagovoru župana občine Puconci Urošu Kamenšku in predsednici Športne zveze Puconci Sabini Sočič, slavnostno podelitev priznaj pa so obogatili tudi z nekaj glasbenimi nastopi.

V konkurenci ekip je tretje mesto zasedel Ženski odbojkarski klub Kema Murexin Puconci, drugo Hokejski klub Triglav Predanovci, prvo pa Namiznoteniški klub Kema Murexin Puconci. Moška ekipa NTK Kema Murexin je v državnem prvenstvu zasedla četrto mesto, ženska ekipa pa je bila druga v pokalnem tekmovanju in državnem prvenstvu.

Blažka Harkai je najboljša športnica Športne zveze Puconci v letu 2023. Namizna tenisačica je s Saro Tokič znova postala državna prvakinja, prvič pa se je uvrstila med najboljše tri mladinke v posamični konkurenci na državnem prvenstvu. V ekipni konkurenci je z NTK Kema Murexin zaigrala v finalu državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja. Drugo mesto je zasedla še ena namizna tenisačica Ema Crnkovič, tretje pa strelka Jasmina Maček.

Priznanje za športnika leta je šlo v roke odbojkarja Vida Suhadolnika. Član soboške Panvite Pomgrad je v lanski sezoni z ekipo osvojil peto mesto v državnem prvenstvu, jeseni pa se je z vidno vlogo predstavil tudi v mednarodnem tekmovanju CEV Challenge Cup, v katerem so se Sobočani uvrstili v šestnajstino finala. Je tudi mladinski reprezentant, z izbrano vrsto do 19 let pa je lani osvojil srebrno medaljo na srednjeevropskem prvenstvu, šesto mesto na mladinskih olimpijskih igrah in deseto mesto na svetovnem prvenstvu. Drugo mesto je pripadlo namiznoteniškemu igralcu Damjanu Zelku, tretje pa Nevenu Grahu, članu KMN Pečarovci.

Kot športnika invalida sta bila nagrajena strelec Štefan Bukvič in Bojan Poredoš, ki uspešno nastopa v športu boccia. 

Priznanje za obetavne športnice so prejele odbojkašica Brina Gonter, nogometašica Ella Gjergjek in tenisačica Staša Šraj, najboljši perspektivni športniki pa so nogometaš Rok Horvat, kikbokser Maksimiljan Žurman in atlet Maj Bačič.

Priznanje za najboljšo mladinsko ekipo je prejel Namiznoteniški klub Kema Murexin Puconci. 

Janezu Lipiču, ki je aktiven pri različnih športnih dejavnostih v Puconcih, obenem pa je tudi pomočnik ravnatelja osnovne šole, je prejel zahvalo za dolgoletnega zaslužnega delavca v športu.

NAJ EKIPA
1.NTK Kema Murexin - NAMIZNI TENIS
2.HK Triglav Predanovci M – HOKEJ NA TRAVI
3.ŽOK Kema Murexin - ODBOJKA

NAJ ŠPORTNICE
1.Blažka Harkai – NAMIZNI TENIS
2.Ema Crnkovič - NAMIZNI TENIS
3.Jasmina Maček - TRAP

NAJ ŠPORTNIKI
1.Vid Suhadolnik - ODBOJKA
2.Damjan Zelko - NAMIZNI TENIS
3.Neven Grah - NOGOMET

ŠPORTNIKI INVALIDI
Štefan Bukvič – STRELSTVO
Bojan Poredoš - BOCCIA

PERSPEKTIVNE ŠPORTNICE
Brina Gonter - ODBOJKA
Nella Gjergjek - NOGOMET
Staša Šraj - TENIS

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIKI
Rok Horvat - NOGOMET
Maksimiljan Žurman – KICK BOKS
Maj Bačič - ATLETIKA

NAJ MLADINSKA EKIPA 
NTK Kema Murexin - NAMIZNI TENIS

ZAHVALA ZA DOLGOLETNEGA ZASLUŽENEGA ŠPORTNEGA DELAVCA
Janez Lipič

Starejše novice