Jože z družino - ženo Andrejo ter hčerkama Petro in Evo - in s s svojo orehovo potico. Foto: osebni arhiv
Za šefa glasbene skupine Čuki Jože Potrebuješ se zdi, da je kot multipraktik: piše, sklada, poje, ustvarja televizijske oddaje, vrtnari... in peče potice! Zaupal nam je tudi svoj recept za orehovo potico, kot jo bo spekel sam.

Pri šefu glasbene skupine Čuki Jožetu Potrebuješu velikonočne praznike praznujejo zelo klasično, nam je zaupal - v skladu s krščanskimi običaji, ki imajo svoj višek v nedeljo, ko se cela družina, torej Jože, žena Andreja ter hčerki Petra in Eva udeleži procesije in maše.  

»Letos pa bomo več pozornosti namenili peki orehove potice, saj jo bom tako kot v času korone, ko sem jo sam prvič pekel, zamesil jaz.«

Jože upa, da  u bo uspela vsaj tako dobro kot takrat, ko jo je pekel prvič – to je bilo pred štirimi leti, še med korono. Takrat je recept delil na družbenih omrežjih, se spominja. 

V vlogi mentorice pri peki je bila njegova Andreja, ki je do takrat edina pri hiši znala speči potico po babičinem receptu, potica pa je bila na koncu lepa in predvsem okusna, seveda z orehi in rozinami.

»Tako so prijatelji še en mesec po objavi hodili okušat tisto potico. Letos tega ne mislim obešat na tako velik zvon!«

Starejše novice