Tenis center Murska Sobota je od torka, 26. marca 2024, v znamenju mednarodnega teniškega turnirja.

V Tenis centru Murska Sobota se je v torek, 26. marca, začela druga izvedba glavnega dela ženskega mednarodnega teniškega turnirja BTC Murska Sobota Open 2024 z nagradnim skladom 40.000 ameriških dolarjev

Na turnirju nastopilo 32 igralk in 11 dvojic

V glavnem turnirju posameznic je nastopilo 32 igralk in enajst dvojic. Od Slovenk so nastopile Ela Nala Milič, Pia Lovrič in Alja Senica. Vse tri so dvoboj prvega kroga izgubile z 0:2 v nizih. 

Od slovenk so v drugi krog dvojic napredovale Ela Nala Milič/Pia Lovrič in Kaja Najzer v paru z litvanko Iveto Dapkute. V prvem kolu dvojic je izgubila tudi edina domača igralka Anamari Žnuderl v paru s Pio Petelinšek 1:2 v nizih.

V drugem kolu je izgubila tudi povabljena igralka, nekoč 20. igralka sveta, Ana Konjuh iz Hrvaške.

»Zahvaljujem se vam za povabilo na turnir v Mursko Soboto. Na žalost je bil teden nekoliko prekratek za mene ampak sem sigurna, da bo uspešen teden za vse, ki sodelujejo. Pridobila sem novo izkušnjo in hvala vam za to,« je dejala Konjuh.

Turnir je v drugem krogu zaključila nekoč 26. igralka sveta Urszula Radwanska, sestra bolj znane Agnieszke Radwanske, nekoč številka 2. WTA lestvice. 

Zadnje od Slovenk so turnirju pomahala v slovo Ela Nala Milič v paru s Pio Lovrič ter Kaja Najzer v paru Iveto Dapkute.

»Takšni turnirji so lepa priložnost za slovenske igralke. Tukaj sem bila že lani in mi ni težko priti iz Italije, kjer živim. 

Zelo rada pridem na vse slovenske turnirju, tukaj v Murski Soboti je zelo dobro organiziran, saj imamo vse, kar igralke potrebujemo. Vsako tekmo grem na zmago, vendar sem še v obdobju, ko gledam na razvoj in ne samo na rezultat,« je dejala Nale Milič. 

V petkovem četrtfinalu posamezno se bodo pomerile:

10.00  Schmidt(Nemčija) : (8) Abduaraimova (Uzbekistan)
           Dunn (Velika Britanija) : (2) Hruncakova (Slovaška)

11.30  (1) Savinykh (Rusija) : (7) Bartunkova (Češka)
           (5) Salkova (Češka) : Palicova(Češka)

13.00  polfinale dvojic

Kot zanimivost, se v Murski Soboti nahaja tudi teniški igralec, trenutno 20. igralec sveta, Adrian Mannarino

Tukaj spremlja svojo partnerico Nigino Abduraimovo, ki je na turnirju zelo uspešna, saj se je uvrstila tako v četrtfinale posamezno, kot polfinale dvojic.

Finale v nedeljo, 31. marca, ob 14. uri

V soboto se bodo s polfinalom posamezno in finalom dvojic dvoboji nadaljevali ob 11. uri. Finale posamezno bo v nedeljo ob 14. uri.

Organizator vabi vse ljubitelje tenisa, da si pridete ogledat kvalitetne dvoboje teniških igralk svetovnega razreda. Kvaliteto tenisa je pokazalo lansko finale, v katerem je nastopila Maria Timofeeva, ki se je uvrstila v osmino finala prvega grand slama sezone Australian Open.

Starejše novice