Poročali smo, da se je danes v Ižakovcih porušil mlin na Muri. Zdaj je znanih več podrobnosti.

Mlin je plaval na dveh ‘kumpih’ oziroma lesenih čolnih. Manjši del so z večjim avtodvigalom uspešno dvignili iz reke, večji del, kjer je tudi mlinska zgradba pa jim ni uspelo dvigniti iz vode, saj se je lesena konstrukcija naenkrat zlomila in sesula sama v sebe.

Večji del mlina tehtal kar 38 ton, zaradi teže ob dvigu popustil in se prelomil

Kot so nam na Otoku ljubezni v Ižakovcih povedali predstavniki Zavoda za turizem in kulturo Beltinci in Krajevne skupnosti Ižakovci so z dvigalom najprej iz reke dvignilj manjši ‘kump’, za katerega se je izkazalo, da je tehtal 13 ton.

Ob dvigovanju večjega ‘kumpa’ so za namestitev dvigalnih verig izbrali leseni del mlina, ki je bil na videz najmanj preperel od vode. Ob dvigovanju iz vode so dvigala izračunala težo tega dela kar 38 ton. Zaradi velike teže je les popustil in se prelomil, mlin pa se je sesul sam vase.

V mlinski zgradbi je ostala vsa mlinska oprema, ki je služila za prikaz mlinarstva. Pod lesenimi ruševinami je ostal tudi mlinski kamen, so še povedali na kraju dogodka.

Za dvigovanje mlina iz Mure so se odgovorni odločili zaradi nenehnega potapljanja. V kolikor ga ne bi dvignili iz Mure, bi se v vsakem primeru potopil.

Preberite še:

Mlin že nekaj časa v slabem stanju

Plavajoči leseni mlin so sicer v Muro postavili leta 1999 in od takrat do danes je očitno voda na njem naredila preveč škode, da bi ga lahko uspešno v enem kosu dvignili iz reke.

Na prizorišču je bil prisoten tudi župan Občine Beltinci Marko Virag, ki je napovedal, da bo občina z ZTK Beltinci in KS Ižakovci najprej poskušala iz Mure rešiti predvsem mlinsko opremo, nato pa bo v prihodnje pristopila tudi k projektu postavitve novega mlina na Muri.

Lastnika mlina sta Občina Beltinci in Krajevna skupnosti Ižakovci, z vso infrastrukturo na Otoku ljubezni pa upravlja ZTK Beltinci

Komentarji (105)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Parsifal (nepreverjen)

nej cuda..obcina bi samo kaserala..vlozila pa nikaj..aja..jes ci scen omaro seliti jo spraznin prle..zakoj so nej prle spraznili pa bi kump par ton gvisno menje vagao??

beltinskizupanmablek (nepreverjen)

Županov šijek bi tude trebalo rešiti se pa tako oteklino da ga več nema

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

beltinskizupanmablek (nepreverjen)

Veš ka prinas provijo… virag je veli vrag 😂

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

Romski Mačo (nepreverjen)

Ti pa glih veš sranje prekmursko strahopetno.
Tak.Vsi pritegnjeni prekmurci pa toti teden delat v službe mi pa romski mačoti porivat jihove babe kak prasice ka tudi so.V Ižakovcih in okolici mamo vse pod nadzorom tak ka mamo čez vikend vsi otečene svoje batine med nogami hihihihihihihi.Prekmurski zblojenci pa gda pridejo domu samo ližejo za nami.

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

Jao (nepreverjen)

Nesposobni do amena. Pejneze pocejcajo, te se pa cedni delajo kak vzdrzavlejo. Zavod za kulturo, sport in TURIZEM(?!) se ne briga za to.

beltinskizupanmablek (nepreverjen)

se strinjam.. pred 20leti ponosno beltinčari.. sedaj povprecna obcina brez duse.. katastrofa za vse bivse in sedanje zupaneke

In reply to by Jao (nepreverjen)

Mlin brez haska (nepreverjen)

Šalabajzarji.Kak če drugam nej trbej peneze vlagati v Beltinski občini?Turizem brez haska.Elektrarne na Muro nej pa te mline,od šterij nikše koristi.To je bilo nekoč...zdaj so drugi časi,pa če nem je prav ali ne.

Opazovalka (nepreverjen)

Salabajzerji!!!! 😡😡😡😡

realnooo (nepreverjen)

KELKO OD VAS JE ODILO TE MLIN GLEDAT?!
HVALA BAUGI, EN STROSEK VZDRZEVANJA MENJE ...

jadrrrnica (nepreverjen)

Jaz sem bil pred kakšnim desetletjem ali malo več nazaj. Ampak, ker ni bilo neke ponudbe v bližini, več nisem šel tja.

In reply to by realnooo (nepreverjen)

en en en (nepreverjen)

No pa so prejšnjo direktorico razrešili, da bo nova direktorica bolje delala. In rezultat? Samo v katastrofo se je šlo in rezultat je polno starega lesa za prihajajočo zimo ima občina Beltinci z ZTKŠ. Bodo cigani veseli, da bodo dobili zastoj drva!

Ižakovščan (nepreverjen)

Iz zanesljivih virov sem izvedel, da so to naredili namerno.

Brko007 (nepreverjen)

Iz zanesljivih virov sem izvedel, da tvojo zeno tudi drugi poriva.

In reply to by Ižakovščan (nepreverjen)

asdasd (nepreverjen)

Mlin so dvigovali iz vode, zaradi slabega stanja lesu in prevelike teže se je sesul sam vase ? K delu so se spravili kot lačen srat in to dobesedno, sedaj je kriv slab les !!

Brko007 (nepreverjen)

Bi pa ti prisel pomagat pametnjakovič pijani.

In reply to by asdasd (nepreverjen)

nebodigatreba (nepreverjen)

odgovorni zanj naj plačajo

Parsifal (nepreverjen)

majster keri ga napravo..pokojni Rudi..ci bi tou vido??...od tistoga mao ka ga nega vec..vec nej nisce vzdrzaval kak trbej..samo so ga kinčili..pa za promocijo pa kakse spote nucali..vse na Otoki ide v k....c..mlinsko kolou so ze potegnoli v? jebemo..tou bi jes zaj ze san v potegno..Zupan je nesposoben...glavno ka so pa gnes z cerkvijov neksi miting organizejrali..banda pokvarjena

SRAMOTA OBČINE (nepreverjen)

Pa to ne moreš verjeti, vse generacije do sedaj so uspele to znamenitost, mlin očuvati, sedanja občinska oblast na čelu z županom Viragom in ZKTŠ Beltinci direktorico Gabrijela Kuzmo, Jožica Slavinec, Simona Cizar vse tri zaposlene na ZTKŠ Beltinci in direktno odgovorne za Otok ljubezni in mlin, potem je tu Svet zavoda ki ga vodi Franc KOVAČ in šteje 11 članov. VSA TA MNOŽICA JE ODGOVORNA DA SE JE MLIN PORUŠIL V VODO. Pred 4 leti ko so se te težave začele pa do danes ni bil sposoben od vseh naštetih odpraviti napake in to je sramota. Vse te ljudi je potrebno kazensko ovaditi.

Nzs (nepreverjen)

Ne palamudi. Zakoj ga je pa te Kermanova banda že nej prle vzdržavala? Ka misliš ka se je zaj v 4 lejtaj tak lejs vničo ali ka? Misli malo s taof zabitof glavaof?

In reply to by SRAMOTA OBČINE (nepreverjen)

ZA Nzs (nepreverjen)

Podpiši se če imaš jajca, jaz z zabitov glavov pa dobro vem kdo si, se bova že srečala.

In reply to by Nzs (nepreverjen)

Nzs (nepreverjen)

Groziš mi slučajno? Se lejko hitro na sodišči dobiva

In reply to by ZA Nzs (nepreverjen)

ZA Nzs (nepreverjen)

Ali znaš čitati ? napisal sem "se bova že srečala." kje tu ti vidiš grožnjo, če se dva srečata ? Sam pa si zapisal: "Misli malo s taof zabitof glavaof" za to se pa lahko srečava na sodišču, kjer boš moral dokazati ali je moja glava zabita ŠTEKAŠ ?

In reply to by Nzs (nepreverjen)

Nzs (nepreverjen)

Malo si sodne prakse prečitaj. Pa se vidiva...

In reply to by ZA Nzs (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Predlagam, da se vsedeta za mizo, spijeta liter vina in se spoštljivo pogovorita. Nič nimata pri tej stvari, zato raje pustita, naj se ravsajo med seboj krivci tega dogodka. Velja?

In reply to by ZA Nzs (nepreverjen)

Nzs (nepreverjen)

V 4 lejtaj lejko lejs tak sprni? 😂 Jaka hrastovina pa macesen.

In reply to by gru (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Imate prav. Za tako stanje lesa je potrebnih krepko več let. Zagotovo sedanji župan ni edini krivec.

In reply to by Nzs (nepreverjen)

M.S. (nepreverjen)

Sramota za župana ki nima v glavi da se to nesme celo dvigovat ali pa je to namerno naredil da bo lahko postavil nov mlin od tujega denarja.
Pa les se treba vdrževati od vremenskih razmer in drugih škodljivcev.
Sramota za Ižakovce!!!

Koki (nepreverjen)

Marki glupi prlej bi se cuj spravile,budale

. (nepreverjen)

Nega kaj strokovnjaki na amaterski bazi. Po svejti zdigavlejo pa vozijo cejle objekte tej pa nemrejo en mlin zdigniti ka ga ne vničijo. Odgovarjo itak nede nišče za tou blamažo.
.

gru (nepreverjen)

Po svetu premeščajo gradbene objekte tiste firme, ki so za to strokovno usposobljene in opremljene z ustrezno mehanizacijo, tehniko. To so izredno zahtevni posegi. V konkretnem primeru, je bil pristop k dviganju že v osnovi zgrešen, nestrokoven, zato zrušitev mlina med izvedbo ni bila presenečenje. Za izvajalca posega je bil to pač prevelik zalogaj.

In reply to by . (nepreverjen)

jadrrrnica (nepreverjen)

Ja, omenjene firme/izvajalce je treba konkretno plačati ... tu pa ni bil baš nek velik zaslužek. Predvidevam, mogoče pa se motim in bo nekaj danes šlo v žepe določenim zaslužnim.

In reply to by gru (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Tudi to ni izključeno..

In reply to by jadrrrnica (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Sam sem bil dvakrat na javnih delih kot brodar v Ižakovcih. Veliko se je govorilo o obnovi, da se znotraj kump obleče z pločevino. Tako voda ne bi vdirala v same kumpe. Les bi počasi propadal, res je, ampak mlin se ne bi potopil. Vsi bi samo kasirali, vlagal ne bi nihče. Na zavodu pa res, razen Jožice, vse za .... Glavno da so nekatere tam po prijateljskih vezah tam. Tudi ena gospa iz Lipovec, ki je tam že ne vem kako dolgo bila preko raznih projektov. Glavno da se je jedlo, pilo. Ko pa so bile skupine, pa ojojoj. Sramota za zavod in občino.

Cccccc (nepreverjen)

Bi me zanimalo kelko haska si ti tan napravo...za zavod mislin...za sebe si gvüšno poskrbo...

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

ODVETNIŠKI NASVET (nepreverjen)

Po izpisku iz zemljiške knjige je lastnik mlina in Otoka ljubezni OBČINA BELTINCI, da boste vedeli občina je last vseh
vas občanov ravno tako vso premično in nepremično premoženje je last vseh občanov. Zaposleni na občini MORAJO s premoženjem občine gospodariti kot dober gospodar. Torej v tem primeru gre za negospodarno ravnanje z občinskim premoženjem. Spoštovani občani mislim da vam je jasno kaj storiti. odvetnik B.C.

gru (nepreverjen)

Vse lepo in prav, vendar ta nasvet je prišel z veliko zamudo?! Gospodarnost ravnanja v konkretni zadevi ni več aktualna.

In reply to by ODVETNIŠKI NASVET (nepreverjen)

HALO ŽUPAN ! (nepreverjen)

Župan Virag upamo, da pa po vsem tem in po tem da ni bilo NIČ narejeno, res ne boš toliko nor, da bi še kandidiral za župana, pa tudi to da se svobodi v rit vlečeš ne bo nič pomagalo. Vzemi si v roke letak, ki si ga razdelil občanom pred tem mandatom in javno povej kaj od tega, ki si tam napisal si naredil čista 0. Ne dovoli si še enkrat imeti poštene občane za norca.

Troth (nepreverjen)

Seveda bo kandidiral brez trohice slabe vesti

In reply to by HALO ŽUPAN ! (nepreverjen)

Nzs (nepreverjen)

Boli a? :)

In reply to by HALO ŽUPAN ! (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Kandidira še lahko, odločili boste pa občani, mar ne?

In reply to by HALO ŽUPAN ! (nepreverjen)

Cita22 (nepreverjen)

Brkija za zupana

middle finger (nepreverjen)

zgodilo se ne bo nič, nobeden ne bo nobenega kazensko preganjal, zgradili bodo nov mlin in vse bo pozabljeno. od starega bodo slike in spomin. škoda je pa fino izdelane notranjosti. Predvsem vseh lesenih delov iz češnjeveg lesa, valjev, kamna, omar...

gru (nepreverjen)

Od kod denar za novi mlin, ko pa se niti za vzdrževanje sedaj uničenega, ni našel?! To je norčevanje iz občanov. Ne smete dopustiti, da ostanejo krivci pozabljeni brez kazni.

In reply to by middle finger (nepreverjen)

Velja ... (nepreverjen)

Debilni F., pa si se skazo s šinfarijo. Pezdec 🥴

.. (nepreverjen)

Zaradi koga ali česa?

svétnik (nepreverjen)

Mogoče so posredi celo znaki uradno pregonljivega kaznivega dejanja,...Upam, da bodo pristojni preiskali in ukrepali! Leta 2022, ob tej tehniki/ tehnologiji ne znamo vzdrževati dediščine. Kolo se nemre rešiti ka je moker teren? Včasih so meli samo konje pa silo rok, pa so vse rešili, popravili, vzdrževali,...zdaj pa pametnjakoviči, nagajanje, kanaliziranje pejnez, pomanjkanje zdrave kmečke pameti ...

gru (nepreverjen)

Znaki kaznivih dejanj so na dlani. Potrebna bo vključitev kriminalistov in ovadbe ne bodo izostale.

In reply to by svétnik (nepreverjen)

Alennka Buzeee… (nepreverjen)

Zavarovalnica

Ja ja

In reply to by gru (nepreverjen)

Beltinci 2022 (nepreverjen)

Odgovorni z imeni in priimki bodo zapisani v zgodovino Otoka ljubezni. Mura daje in jemlje, a to je bilo vrsto let veliko malomarno ravnanje. Pika.

gru (nepreverjen)

Ni malomarno ravnal le sedanji župan, pač pa tudi njegovi predhodniki. Tudi oni so sokrivi in odgovorni za dolgoletno nevzdrževanje in propadanje objekta. Ta malomarnost se je vlekla že vrsto let. Prav bi bilo, da so tudi imena teh zapisana v zgodovino, kot navajate. Vsak pač naj vzame nase svoj delež odgovornosti, kar je tudi prav in pošteno.

In reply to by Beltinci 2022 (nepreverjen)

Gost 2023 (nepreverjen)

Bosanci bi to naredili brez napake

Alennka Buzeee… (nepreverjen)

Diletanti
Vse zajebejo
Naj gredo gnoj kidati
Če tega ne zmorejo

gru (nepreverjen)

Tudi to je treba znati.

In reply to by Alennka Buzeee… (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

Mojidvedsluzeniprestitutkiitudikidatagnoj

In reply to by gru (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

KELKO VAS ODI GLEDAT TE DREKASTI MLIN, KA TAK NA VELKO TULITE ZDAJ!!!!!!!!

HVALA BAUGI KA STVAR CRKNILA, EN STROSEK VZDRZEVANJA MENJE!!!

Parsifal (nepreverjen)

budalo...

In reply to by realnooo (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

si ti

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

ma nemoj..budalo

In reply to by realnooo (nepreverjen)

8745 (nepreverjen)

Gnes de pa velko romanje v občini Beltinci.Vsi mo šli gledat razvaline mlina.Pogače so šče od včeraj ostale.

vahuc (nepreverjen)

tak jim treba, če nimajo pojma o pojmu. še keri otrok zna kaj se zgodi z lesom po več letih, zlasti v vodi in da to treba kontrolirati ter vzdrževati. in če so že znali za slabo stanje, kaj so čakali tako dolgo? tudi glede teže zdrava kmečka pamet zmore optimalno razmisliti kako bi se dalo najbolje rešiti zadevo. očitno so lastniki pravi idioti.

štajerec

Prelomil se je zaradi neznajnja oz. nestrokovnega pripenjanja.Keri modrijaš pa je bija glavni?

brodar 1 (nepreverjen)

Virag nesmi biti več župan. Sramota srejdik Beltinec, potopleni mlin, betonska sramota kak most na Otok ljubezni namesto lesenoga. Ka je pouleg škode sploj napravo za občino? Nika.

vrag (nepreverjen)

v toej 4 letaj je dosta napravo. napno se je kak žaba.

čenč (nepreverjen)

vroče de na volitvaj
mlin je občinski za njega odgovarja župan
že vütro je zadevo potrejbno prijaviti
Virag pa takoj naj zapisti občino

gru (nepreverjen)

Enako odgovornost za propad mlina nosijo tudi bivši župani. Posledice dolgoletnega mačehovskega odnosa do vzdrževanja, so sedaj pač "zgorele" na aktualnem županu. Tako bi tudi njegovi predhodniki morali odgovoriti na marsikatero vprašanje?!

In reply to by čenč (nepreverjen)

Beltinčar (nepreverjen)

Naj zaj leti direktorica ZTKaja kak je prejšna letejla. Župan je pa nej nikaj krijf. Krijva je KS Ižakovci ka so nej sposobni bilij popravite

In reply to by čenč (nepreverjen)

Bisgec (nepreverjen)

Zdaj so ga rešili, rešili so ga muk ki ga najeda zob časa :) . Evtanazirali so ga :) .

družina Sraka (nepreverjen)

G. Marko Virag, ljudje smo spoznali, da so vaše sposobnosti daleč od obljub. Častno se umaknite in dajte občini priložnost razvoja. Za vami ostajajo ruševine. Vsi vaši županski predhodniki so bili boljši od nazaj. Zakaj? Vsaj škode niso delali lokalni skupnosti. Pozorno spremljamo odhodke občine. Ne bomo vas prijavili samo za odgovornost sramotnega propada mlina. Polagali boste račune za svetovalne račune. Podpore nimate med ljudje ne med sodelavci. V krajevnih skupnostih vas nočemo ne videti ne slišati.
Lipouvski pozdrav.

Nzs (nepreverjen)

Kakšne škode? :) Malo opište spoštovana lipouvska družina Sraka

In reply to by družina Sraka (nepreverjen)

facebook (nepreverjen)

V naslednjih vörah napravimo facebook grupo POTOPIMO VIRAGA Z MLINOM. Organizirajmo se pa idemo pred občino protestirat.
Od zajtra zbiramo podpise za župana. V sredo de na facebooki ime.

volijtve (nepreverjen)

Prek 200 podpisof že zbranij za župana pa nej za Viraga. Tüdi ges san odo v Črenšovce potrjavat ka Viraga nebi že zdaj zadela kap kak de zgübo. Virag ne boš več Golobof. Zdaj boš ptiček v kletki.

ena pač (nepreverjen)

Virag je velki SDS, nej pa GS tak da...zato pa se dela vse tak kak se

In reply to by volijtve (nepreverjen)

Dejstva (nepreverjen)

1. Uničen ižakovski mlin.
2. Sramotni izgled centra Beltinec (mesto stare železnine).
3. Industrijska cona Beltinci z nekaj 10 zaposlenimi, obljube o nekaj sto (!). Glavna dejavnost pa betonarna in hvala pameti, skoraj smetišče gradbenih odpadkov.
4. Ledenica pri gradu. Tako kot mlin čaka na sodni dan, ko se je rušila železnina pa so društva urgentno morala skladati staro opeko za namen tega.
5. Popolnona netrasparentno delovanje in komuniciranje Občine z občani in javnostjo.
6. Od letaka za volitve leta 2018 so ostale večinoma samo obljube. Enak pristop je bil v teh 4 letih.
7. Dovolj je.

||| (nepreverjen)

Če bi kdo imel interes in se brigal o mlinu bi vklopili črpalko ponovno ko je bil izpad elektrike in bi še mlin danes stal .Ampak tam se drugo ne dela ,kot pije in to predvsem tisti na javnih delih . Virag in dosti njih iz občine so krivi za to

Bindi (nepreverjen)

Ajoj, fčimo se slovejnsko, "lesu"? Tou ide po principi kak rodilniška oblika "medu", "gradu"? Lesa, novinarček. Nujno bi bilou, ka si kakšnoga lektora omislite. Tisti, keri da kaj na sebe, napravi tak, ka se ne smeši z neznanjon jezika. Ovak pa me tou glede mlina spominja na animejrano serijo "A je to", Pat in Mat. :-)

Toporišič (nepreverjen)

Bravo!

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Branko Žižek (nepreverjen)

Še enkrat in upam da zadnjič z vso odgovornostjo povem, da je reševanje Mlina bilo nepravilno in ne strokovno. Pa zato niso krivi Gasilci, katerim vsaka čast, da so večkrat že reševali mlin. Tokrat žal z nesrečnim koncem. Krivica je izključno na strani občine kot upravjaca mlina, da za reševanje ni uporabil vseh akterjev, ki še o tem nekaj vemo. Prvo in osnovno vodilo je, da se malega kumpa nikakor ni smelo odstraniti. Ta namreč balansira plavanje velikega kumpa na katerem stoji mlinska hiša z so notranjo opremo, ki je v tem primeru edina imela veliko vrednost. Prvo bi morali odstraniti vso notranjo opremo, ki ima veliko težo (mlinski kamen, mlinski valj, sejalno napravo, luščilni stroj, elevatorje,....) in takrat obvezno odvojiti hišo od velikega kumpa. Jo ojačati na mesto dotrajanosti in jo s pomočjo dvigala dvigniti na suho. Šele takrat pridejo na vrsto kumpi. To bi sicer trajalo nekoliko dalj časa, vendar sem prepričan da uspešno. Pa še drugo rešitev so imeli in sicer, da bi mlin s pomočjo jeklenice na katero je privezan mlim le tega spustili niz vodno do mesta kjer pristajajo čolni ob tako opevani betonski most. Tam bi reševanje poteklo bistveno lažje in bi bilo uspešno. Vse te opcije smo ob izgradnji mlina imeli v mislih in so bile predvidene tudi ob pridobivanju gradbenega dovoljenja. Če ne verjamete meni pokličite Tineta Mlinarič, ki bi vam lahko ogromno pomagal pri tej situaciji, saj je bil v veliki meri vpet v izgradnjo mlina. Upam, da se bo tudi kaj oglasil. Pa še za informacijo glede zastaranosti materiala. Mlini, ki so bili nekoč na Muri so držali več generacij, ker so ljudje z mlini živeli jih vzdrževalni in cenili, kot pravimo, da brez moke ni kruha. Iz našega Ižakovskega mlina moke ne bo več. Žalostno toda resnično. Vi vsi vpleteni, ki si na račun davkoplačevalcev in občanov služite lep kos kruha, pa se zamislite in priznajte svoje napake in odstopite. Ne kandidirajte za funkcije ki jim niste kos. Mi Ižakovčari pa se zbudimo in naredimo Otok spet naš.

Parsifal (nepreverjen)

ce si prebral prvi komentar..kot sem napisal..prle kak omaro selis jo spraznis..v ton primeri kak si opisao...zdrava kmecka pamet..resili bi se nepotrebnega balasta pa pika..pa sledi nazaj sklali kak lego kocke..budale nesposobne
..

In reply to by Branko Žižek (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Podali ste dobre smernice za rešitev objekta. Verjamem, da bi se drugače končalo kot se je. Vendar zdaj je prepozno. Strokovnost in zdrava kmečka pamet, sta na terenu pač zatajili. Zgolj odstopi in priznanje krivde vpletenih, ne bodo dovolj. Potrebne bodo kazni.

In reply to by Branko Žižek (nepreverjen)

občanx (nepreverjen)

Nesposobneži vsi po vrsti. Na prvem mestu Direktorica ZTKŠ Küzmova, župan Marko Virag. predsednik KS Ižakovci Aleš Poredoš, predsednik UO ZTKŠ Kovač, pa še nekaj bi se jih našlo. Odstop, ne odstop odpoklic, razrešitev vseh omenjenih. Takšne neodgovornosti ne vidiš vsak dan. Zapreti "biser turizma" v občini Beltinci, kot pravi župan Virag. Ne odstop, obvezna je kazenska in materialna odgovornost. To zahtevamo občani in to takoj. Le dogodek za predvolilno kampanjo v občini Beltinci, ni kaj!

cacimaci (nepreverjen)

treba van mlin na veter

Gost89 (nepreverjen)

Če bo na prihajajočih volitvah izbira med Viragom in morskim prašičkom, potem lahko že zdaj najslabšemu županu v zgodovini Beltinec pomahamo v slovo.

šarvedi (nepreverjen)

Tak kak mlin na Muri se potaplja tudi občina BELTINCI!

Prazne obljube (nepreverjen)

Sramota ka se dogaja na občini Beltinci pa okoli v vaseh nej so sposobni enega projekta izpelati,dokaz mate v krožišču v Dokležovji smetišče privatnikovo na sredi vasi pa na velkon igrišču smetišče ge se zakopavle vse iz celoga Prekmurja glavno ka pare v žep idejo določenim na občini .Sramota lejko vas je sram nej ste č od človeka.

vrag (nepreverjen)

Se dobro spomnimo, kako je Virag prek Kovača izpelo menjavo Elice Horvat, direktorce ZTK. Dvoličnež in lažljivec, to vemo vsi v Ižakovcih. Zdaj bo pa Virag s svojo bando moral položiti račune. Tožilstvo pa sodišče bosta odločala o županu Viragu, predsedniku KS Poredošu, predsedniku upravnega odbora Kovaču in direktorci ZTKŠ Kuzma. Ovadba je že napisana in jutri jo Ižakovčarji osebno odnesemo na pravo mesto. Virag fajn si nas šajbal. Mi pa smo ti naivno verjeli. Si najslabši župan v zgodovini občine. Nej dugo nazaj je po Ižekovcaj še gor napelavo lidij za podpis za nekšo svojo listo. Samo si napravi listo. Bomo vidli šteri duplini so gor. Dobili te svoje na volitvaj. Karte za brsnoti v rit. Ge si zdaj? Odi vö z jazbine ka ti povejmo s svoje. Še de velki obračun s tebof.

prazne obljube 1 (nepreverjen)

Naš dokležovski svetnik pa precednik krajevne skupnosti Klemenčić pa Viragov direktor Komune je velki partner od toga privatnika. Sami smo si krivi.

Loke (nepreverjen)

Papeke ižakovski hahhaa

Prazne obljube (nepreverjen)

Ja tak je Dokležovje zadnja smet v občini Beltinci,glavno ka se cigani lejko naselijo v vas, pivovarna pa se je nej smela napraviti ka bi bila poleg njega tou pa je nej podpisal.

Hrib (nepreverjen)

Elektrarne zgradite na muri bo več haska bomo imeli vsaj elektriko. NUJNO ELEKTRARNE na avstrijski strani reke mure so lahko prinas pa bomo pobili ribe če jih zgradimo,enako je z vetrnimi elektrarnami. Sramota kako smo glup zaostali narod

Parsifal (nepreverjen)

z vetrnimi elelktrarnami pobijemo ribe??..bar tak si napijso..

In reply to by Hrib (nepreverjen)

Gazda (nepreverjen)

Sramota za občino lejko vas je sram! Med zaposlenimi pa malo keri se zavzema za otok pa za mlijn.. vse pa spoštovanje Lipovski gospej kera tan dela kelko je opozarjala kelko dobroga napravila za otok... lejko vas je sram keri ste odgovorni za propad mlina in samoga otoka!!!

Pakdo (nepreverjen)

Viraga pa celo bando vred z ZOTKS za jajca obesiti!

bca (nepreverjen)

Kakšna ironija . Betonsko kamniti most , ki naj bi bil rešitelj potapljajočega mlina je dejansko njegov grobar . Če ne bi bilo dvigala , bi se mlin še potapljal vendar ne bi bil dobesedno zdrobljen v reki Muri.
Mi kdo lahko pove koliko je občina , ( MI ) odšteli za most . Komu je bil most sploh potreben ? Kaj če bi tisti denar namenili obnovi mlina ? Vsega je sedaj kriv župan . Ali res ?Pa da ne bo pomote , daleč od tega , da ga zagovarjam.
Ampak kje so vsi ostali , svetniki , razni nadzorni odbori . Vsi so bili tiho in čakali na drobtinice , ki so padale z mize . Nobeden se ne bi rad izpostavljal. Tudi jaz sem nemalokrat ob sprehodu razmišljal komu je potreben ta betonski most ? Ko se je vklapljala potopna črpalka za imet vode iz čolna pod mlinom sem razmišljal , kaj če zopet zataji . Tolažil sem se s tem , da imajo verjetno še rezervno . končno so pa uslužbenci zavoda itak vsak dan prisotni . In na koncu tudi plačani za svoje delo .
To kar sem danes videl je po moji skromni oceni , čisti kriminal. Me pa res zanima kaj se bo iz tega izcimilo . Kako dolgo nas bodo še ,, šišali ,, Kot ovce . Vedno bolj verjamem besedam mojega prijatelja , ki mi je nekoč dejal (občasno se je bavil tudi s politiko ) ,,HE HE , narod je kot ovce , da se šišajo ,, . Občani beltinske občine , kako dolgo se bomo pustili še ,, ŠIŠATI ;; .

Zanimivo222 (nepreverjen)

Betonski most je bil za bogatenje Viragovih pajdasev ter njegovo ograjo doma...

In reply to by bca (nepreverjen)

Cita22 (nepreverjen)

Viraga dajte za mlinarja,brkija pa za zupana

odgovor bca (nepreverjen)

bca, iz javnih evidenc izhaja, da je mlin občinska last. Vsa odgovornost je na županu. Zato bo župan jutri prijavljen na tožilstvo. Župan in SDS melinčki Kovač sta naštrikala menjavo Elice Horvat. Njej se je tudi mlin potapljal. Ni pa razpadel. V naši vasi se govori, da je reševanje organiziral dvorski "indžinjer" Klemenčič. Še ena poguba za občino. Vse slovenske TV danes prenašajo to sramoto. Če bo Virag šel kandidirat bo celi mandat občine šel v nič. Čakajo ga same preiskave. Občani smo grozno naperjeni proti Viragu. Mržnja je največja do zdaj. da ne bomo govorili o beltinskem fuzbalu. Pralnica penez. Ne bo odšel sam. Nagnali ga bomo. Mislil je da lahko dela karkoli hoče. Ne, ne. Poglednite nakazila njegovim svtovalcem. Fabrika dobrih idej to leto 20 000 evrov, svetovalci iz okolice LJ preko 30 000 evrov, beltinski fuzbal 60 000 evrov. Zadosta ka bi mlin še gnes plaval. Občani upamo da Virag ima ogledalo da si bo pogledal v oči in odšel sam iz občine sam. Mlin je bil tudi bratonski, gančki, lipovski, beltinski, lipanski, melinčki, dokležovski. 30 let dela pa več kak milijon evrov je odplavalo. Pa turistična točka je za več let prečrtana. Zdaj je turistični zavod potrebno ukinoti. S.S.

novinar (nepreverjen)

so plačali pomurec.com ka nika neobjavlja? pop tv pa rtvslo zatou nabijata...

black panter

sklepani marki ste že od negda sklepani,hahahaha

Parsifal (nepreverjen)
Beltinski grb (nepreverjen)

V grbu občine mamo mlin oz. mlinsko kolo! Skrbeti bi mogli za to dediščino! Zaj do vütro odgovorni dali v medije poročilo s kerin do probali oprati blato, kere se jih je prijelo, župan pa de risal nov mlin. Nikoli več ne bo..kot je bilo. Tudi po volitvah nej.

gru (nepreverjen)

Nobeno poročilo ni več potrebno. Na terenu je vidno vse. Naj se mediji rajši ukvarjajo s poročili o ovadba.

In reply to by Beltinski grb (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Popr; o ovadbah.

In reply to by gru (nepreverjen)

mlin v grbu (nepreverjen)

na prevaro so ščeli dobiti volitve ka bi mlin rejšili pa spodletelo. v viragovon mandati 4 leta pa nika. 4 leta smo spremlali vsaki korak župana pa svetnikov. 3 eli 4 svetniki so znali zakoj se ide vse ostalo svetniki na kile. župan pa je mislo ka je večen pun sebe. mura je odnesla mlin je pa prinesla občinski kriminal. naduti županek nema službe zato de dale san sebi svetoval za velke peneze. VIRAG GO HOME.

. (nepreverjen)

Zaradi koga ali česa - stanja lesa

VIRAG DOLŽNIK (nepreverjen)

Malo preverite v javno dostopnih podatkih koliko je župan občine Beltinci dolžan in vam bo marsikaj jasno.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice