Foto: OK Panvita Pomgrad
Uvodna tekma po prazničnem premoru se ni razpletla po željah odbojkarjev Panvite Pomgrad. Pet nizov dolg obračun v Murski Soboti je pripadel kranjskemu Triglavu.

Odbojkarji Panvite Pomgrad si v jesenskem delu državnega prvenstva niso privoščili spodrsljajev, slabši pa je bil vstop v drugi del sezone.

Sobočani so se v obračunu s petimi Kranjčani nadejali boljšega izplena, na koncu so se morali po petih nizih zadovoljiti s točko. Več kot dve uri dolg dvoboj je pripadel kranjskemu Triglavu.

Gostitelje so ob neučinkovitem napadu pokopale tudi lastne napake. Gorenjci so s svojimi napadi prišli do 48 točk, le tri manj pa so osvojili po zaslugi napak domačinov. Pri Panviti Pomgrad je bilo to razmerje 52 proti 34.

Domača ekipa je sicer osvojila uvodni niz, nato pa izgubila drugega in tretjega, tekmo pa je reševala v četrtem nizu, ki ga je dobila s 25:22. Odločilni niz so po bolj zbranem zaključku dobili Kranjčani.

PANVITA POMGRAD – HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV 2:3 (25:22, 20:25, 23:25, 25:22, 12:15)

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 19, Avšič, Drvarič 5, Suhadolnik, Rojnik 19, Kovačič 1, Legen 1, Bedrač 12, Fužir 10, Jurić 4, Vrabl in Novak. Trener: Dejan Fujs.

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimović 4, Nanut 14, Tučen 7, Fajfar 1, Šikanič, Mali 15, Adžović 1, Jovović 22, Rotar. Trener: Sašo Rop.

Preveč napak gostiteljev

Uvodni niz so bolje odprli gostje, ki so z dvema asoma Mihe Malija povedli s 4:7. Nenad Šormaz je z blokom izenačil na osmi točki, nato pa je steklo tudi gostiteljem, ki so z začetnim udarcem Urbana Drvariča prišli do vodstva s 15:10. 

Po napadu Jakoba Rojnika za 21:15 je bil niz praktično že odločen, a so varovanci Dejana Fujsa zapravili kar tri zaključne žoge in Triglav se je približal na 24:22. Četrto zaključno žogo je v zmago v uvodnem nizu pretvoril Žan Bedrač.

Triglav je tudi v drugem nizu povedel s 4:7, domačinom pa je največ preglavic povzročal Đorđe Jovović. Za razliko od prvega niza v drugem nismo bili priča izenačenju, saj so se Gorenjci po dveh točkah Malija odlepili na 7:11, po bloku Jovovića pa je bilo že 8:14. 

Petar Jurić je Sobočane približal na 13:16, Maj Nanut pa je po odmoru Saša Ropa dosegel dve zaporedni točki in v posvet prisilil tudi Fujsa. Sobočani so se pred končnico nekajkrat približali na dve točki zaostanka, a Kranjčanov niso uspeli ujeti, niz se je končal z 20:25.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so v tretjem nizu storili 14 lastnih napak, kar jim je na koncu preprečilo vodstvo z 2:1 v nizih. Gorenjski ligaš je po napadu Gala Ibrišimovića povedel s 4:9. Sobočani so se z blokom Šormaza za 11:11 vrnili v igro, povedli s 13:11, gostje pa so po domači seriji napak izenačili na 15:15.

V končnico so bolje vstopili odbojkarji Triglava, ki so z napadom Ibrišimovića povedli z 20:22. Sledila je točka Malija, po znižanju Rojnika pa so Kranjčani po napaki Šormaza prišli do zaključne žoge. Urban Fužir je z blokom prispeval 23. točko domačih, a je Jovović niz odločil v korist Triglava.

Domača zasedba je v četrti niz vstopila v povsem drugačni podobi, z začetnim udarcem Drvariča je povedla s 7:1. Po bloku Rojnika je bilo 10:3, nato je poskus gostov blokiral še Nik Legen (13:6), takoj zatem pa je vodstvo povišal Šormaz. 

Kasneje je semafor kazal rezultat 18:10, a se trmasti Gorenjci niso predali. Po dveh napadih Malija in napaki Rojnika so se približali na 21:19, po točki Nanuta pa je bilo 23:22. Šormaz je nato priigral zaključno žogo za izenačenje v nizih, do katerega so se Sobočani dokopali po napaki Jovovića.

Sledil je peti niz, v katerem Gorenjci do izenačenja Jovovića na 10:10 niso vodili. V končnici so bili močnejši od domačinov, ki so preko Šormaza prišli še do dveh točk. Po izenačenju na 12. točki je sledil blok Malija, Jovović je priigral zaključno žogo, Kranjčani pa so se veselili po neuspešnem poskusu Fužirja.

Z razpoloženim napadalcem bi dobili tekmo

»Tekmo smo izgubili zaradi lastnih napak. S takšnim napadom dvoboja nismo mogli dobiti, ogromno žog v napadu in servisu smo udarili izven igrišča.

Nismo imeli napadalca, ki bi reševal stvari in na takšen način je težko dobiti srečanje. Če bi imeli vsaj enega razpoloženega napadalca, bi zmagali brez težav,« je Dejan Fujs dejal po prvem ligaškem »kiksu« te sezone.

Z igro svojih varovancev ni bil pretirano zadovoljen niti kranjski strateg Sašo Rop, ki pa zmagi ni gledal v zobe, čeprav je priznal, da so Sobočani verjetno odigrali eno najslabših partij sezone. Pri gostih je bil z 22 točkami najuspešnejši nekajkrat omenjeni Đorđe Jovović, 15 jih je prispeval Miha Mali.

Pri gostiteljih sta največ točk, 19, nabrala Nenad Šormaz in Jakob Rojnik. Sobočani imajo po drugi tretjini državnega prvenstva štiri točke naskoka pred četrtimi Mariborčani.

Starejše novice