FOTO: Jure Banfi
Iranci na prvi tekmi drugega dela svetovnega prvenstva pričakovano niso bili kos Slovencem, ki so z visoko zmago pokvarili rojstni dan bivšega slovenskega selektorja Veselina Vujovića.

Slovenski rokometaši so se po selitvi v Krakov razveselili nove visoke zmage, četa Uroša Zormana je bila boljša od Irana.

Iranci - vodi jih bivši slovenski selektor Veselin Vujović, ki prav danes slavi 62. rojstni dan - niso bili dorasel tekmec razigranih Slovencev. Naši fantje so dosegli 38 golov, prejeli so jih zgolj 21.

Slovenci so si zajetno prednost priigrali že v uvodnih minutah, ko sta nasprotno mrežo polnila Aleks Vlah (4) in Blaž Janc (5). Dosegla sta devet od uvodnih desetih golov Slovenije, nato pa se nista več vpisala med strelce, saj je Zorman priložnost ponudil vsem igralcem v kadru.

Tekmo je zaradi viroze izpustil Matej Gaber, ki se je izbrani vrsti v Krakovu pridružil pred pričetkom drugega dela svetovnega prvenstva.

IRAN - SLOVENIJA 21:38 (9:20)
Iran:
Siavoshishahenayati, Heidarpour, Gharehlou, Kabirianjoo, Yadegaridehkordi, Barbat, Ramseh, Rahimikazerooni, Oraei, Behnamnia, Kazemi, Masoudi, Kiani, Samsani, Sadeghzadeh, Kouhzad. Selektor: Veselin Vujović.
Slovenija: Baznik, Lesjak; Blagotinšek, Janc, Dolenec, Cehte, Kodrin, Žabić, Horžen, Mazej, Ovniček, Makuc, Bombač, Mačkovšek, Novak, Vlah. Selektor: Uroš Zorman.

V uvodu na krilih Janca in Vlaha

Na prvi zadetek je bilo potrebno čakati do tretje minute, ko je Slovenijo v vodstvo popeljal Aleks Vlah. Kmalu zatem je Blaž Janc zaključil protinapad za 0:2, Mohammadreza Oraei pa je v naslednjem napadu znižal na 1:2.

Na začetku pete minute je bil v iranskem moštvu za dve minuti izključen Reza Yadegaridehkordi, Slovenci pa so prednost igralca več izkoristili s povišanjem na 2:5. Po sedemmetrovki Vlaha sta zadela še Blaž Mačkovšek in Blaž Janc. 

Po znižanju Oraeija sta Janc in Vlah, ki je v 11. minuti dosegel že četrti zadetek na tekmi, povišala na 3:8. Po golu Janca za 3:9 je Veselin Vujović posegel po minuti odmora, po kateri so Iranci zadeli za 4:9, a je Janc takoj zatem s petim golom na srečanju povišal na 4:10.

Vlah in Janc sta prispevala devet od uvodnih desetih golov Slovenije, nato pa je dvakrat zapored zadel Tilen Kodrin in zasedba Uroša Zormana je vodila s 4:12. Slovenci so po protinapadu Nejca Cehteta prvič povedli za devet golov, Saber Heidari pa je po izključitvi Tadeja Mazeja znižal na 6:14.

V 23. minuti, po udarcu Mohammadreze Kazemija sta sodnika izključila še Aleksa Vlaha, saj naj bi Primorec simuliral. Slovenija je v 28. minuti povedla za deset golov, Dean Bombač je bil uspešen za 8:18, Cehte pa je postavil izid polčasa 9:20.

Najvišja prednost štela 18 golov

Slovenci so dobro odprli tudi drugi polčas, po dveh golih kapetana Jureta Dolenca je bilo že 9:22, kasneje pa se Iranci niso uspeli približati na manj kot 11, 12 golov razlike. 

Še več, v 47. minuti je Blaž Blagotinšek povišal na 17:31, v naslednjem napadu pa je Cehte povišal na 15 golov prednosti (17:32).

Po protinapadu Domna Makuca je bilo v 51. minuti že 18:34, v naslednjem napadu pa je Kristjan Horžen priigral sedemmetrovko, ki jo je izkoristil prav Makuc (18:35). Član Barcelone je v drugem polčasu dosegel vseh pet golov.

V 55. minuti je prednost narasla na 18 golov, Nejc Cehte je po visokem skoku natančno meril za vodstvo z 18:36. Končni rezultat tekme je bil 21:38, kar je dober obet pred naslednima preizkušnjama.

Slovence precej zahtevnejša tekma čaka v petek, ko se bodo pomerili s Španci, ki so v prvem delu dobili vse tri tekme. Tudi ta obračun se bo pričel ob 15:30.

Komentarji (3)

rouzica lejpa..... (ni preverjeno)

Tudi Vujevicevo minulo delo je to in seveda pok. trenerja Pozuna M...... Trener Zorman njegova sola ,Skof njegova sola, Kavticnik njegova sola in se nekaj igralcev ki so na igriscu. Lepo ji je gledati sedaj ko zmagujejo in zelim da bi bili veseli tudi na koncu s Spansko tekmo. Cestitke in gremo naprej....

Opazovalka (ni preverjeno)

Cakala sem, da bodo zabili 40 golov nikakvemu Iranu ali nic od tega. Upam, da se bodo proti Spaniji borili do zadnjega atoma moci, samo na tak nacin jih lahko premagajo.

113 (ni preverjeno)

Evropsko prvenstvo je merilo kakovosti svetovnega rokometa.Razen Egipta in Brazilije so ostale neevropske reprezentance daleč od kakovosti evropskega rokometa.

Starejše novice