FOTO: Jure Banfi
Tretja tekma skupinskega dela svetovnega prvenstva se je končala s slovenskim porazom. Olimpijski prvaki Francozi so kaznovali slovenske napake in nerazpoloženi obrambi zabili 35 golov.

Slovenski rokometaši so prvi del svetovnega prvenstva, ki ga ob Poljski gosti še Švedska, sklenili s porazom. Po dveh zmagah so bili olimpijski prvaki Francozi prevelik zalogaj.

Uroš Zorman je v obračunu za vrh skupine pogrešal Boruta Mačkovška, ki je eden od najpomembnejši člen naše obrambe, kar so Francozi znali izkoristiti.

Slovenci so si v napadu privoščili kakšno napako preveč, galski petelini so dosegli nekaj lahkih zadetkov, selektor Zorman pa je dolgo časa iskal zasedbo, ki bi se v obrambi zoperstavila razigranemu nasprotniku.

Korak s kakovostno zasedbo Francije je držal Aleks Vlah, član Celja se je izkazal z devetimi goli, pri nasprotnikih sta bila s sedmimi goli najučinkovitejša Nedil Remili in Kentin Mahe. Slovenija v drugi del prvenstva prenaša dve točki.

SLOVENIJA - FRANCIJA 31:35 (14:16)
Slovenija:
Baznik, Lesjak; Blagotinšek, Janc, Dolenec, Cehte, Kodrin, Žabić, Horžen, Horvat, Mazej, Ovniček, Makuc, Bombač, Novak, Vlah. Selektor: Uroš Zorman.
Francija: Gerard, Desbonnet; Lenne, Remili, Lagarde, Prandi, Richardson, Tournat, N. Karabatić, Mahe, Grebille, L. Karabatić, Fabregas, Porte, Nahi, Briet. Selektor: Guillaume Gille.

Zaostajali tudi za pet golov

Francija je udarno odprla dvoboj za prvo mesto v skupini, Nedim Remili je zadel iz prvega napada, na drugi strani pa se je z dvema obrambama izkazal vratar Vincent Gerard. Na 1:1 je v uvodu četrte minute izenačil Jure Dolenec, po golu Nikole Karabatića pa je hitro izenačil še Blaž Janc

Urban Lesjak je zaustavil protinapad Yanisa Lenneja, tako Francozi kot Slovenci pa so tretji gol dosegli s sedmih metrov. Slovenci po nekaj izenačenjih niso okusili vodstva, v 11. minuti pa so po golu Nikole Karabatića prvič zaostajali za dva zadetka (4:6), štiri minute kasneje, po golu Remilija, je bilo 6:9.

V nadaljevanju polčasa je stik držal Aleks Vlah, Rok Ovniček pa je številčno prednost kronal z golom za 10:12. Slovencem se nato vseeno ni uspelo približati, saj so Francozi v 23. minuti prvič povedli za štiri gole, Lesjaka je premagal razigrani Remili, isti igralec pa je po dveh napakah naših fantov povišal na 10:15. 

Slovenija se je približala z goloma Blaža Blagotinška in Domna Novaka, Kentin Mahe pa je nato zadel za 12:16. Naša reprezentanca je ob koncu polčasa izkoristila številčno prednost, Tadej Mazej in Aleks Vlah sta bila zaslužna za izid polčasa 14:16.

Francozi s pridom izkoriščali slovenske napake

Slovencem se je v uvodu drugega polčasa ponudila priložnost, da se povsem približajo, a je Gerrad zaustavil sedemmetrovko Deanu Bombaču. To so Francozi znali izkoristiti, saj sta Kentin Mahe in Valentin Porte po izključitvi Nejca Cehteta priigrala vodstvo s 15:19. 

Dylan Mahi je po protinapadu zadel za 16:21, Uroš Zorman pa se je odzval z minuto odmora. To ni zaleglo, saj je Nikola Karabatić v 37. minuti povišal na 16:22, po golu Remilija za 17:23 pa je Lesjaka v golu zamenjal Jože Baznik

Po dveh njegovih obrambah sta Stefan Žabić in Dean Bombač znižala na 21:24, a so se Francozi znova odlepili. Razigrani Remili je povišal na 21:26, Mahe pa je po slovenski napaki s svoje polovice zatresel nebranjeno mrežo za 22:28.

Zorman je po protinapadu Naheja (22:29) porabil še eno minuto odmora, Baznik pa se je v 50. minuti izkazal s še dvema obrambama, po katerih je Vlah s sedmih metrov zadel za 25:30. Primorec je tri minute pred koncem tekme z novo sedemmetrovko Slovenijo približal na tri gole zaostanka (30:33), a olimpijski prvaki niso dovolili preobrata.

Francozi so dvoboj za vrh skupine dobili z 31:35, zadnji gol na srečanju je prispeval Tadej Mazej. Prvi tekmec v Krakovu, že v sredo, bodo Iranci, ki jih vodi Veselin Vujović.

Komentarji (1)

Opazovalka (ni preverjeno)

Prevec napal so naredili, Janc in Dolenec igrala za Francijo, igra Aleksa Vlaha za 10, vratarja dobra 9, ostali manj. Sodniki posteni. Verjamem pa da bo v rokometu tudi za nas Slovence prisel cas, ko bomo pretepli Francoze in vse ostale njim podobne ekipe 😎
Glede Zormana-malo premalo zaupa mladim.

Starejše novice