Fotografija je simbolična (Foto: Peter Dominko).
V Občini Puconci v nedeljo, 21. aprila, organizacijo tradicionalni, že 22. rekreativni kolesarski maraton. Letošnja novost je 23 kilometrov dolga proga za gorske kolesarje.

»Vabljeni, da z 'biciklom' raziščete vse lepote naše razgibane pokrajine,« sporočajo organizatorji kolesarskega maratona po občini Puconci.

Tradicionalni, že 22. rekreativni kolesarski maraton bo na območju puconske občine potekal v nedeljo, 21. aprila, kolesarji udeleženci pa lahko izbirate med štirimi različnimi trasami.

Rdeča proga je s 55 kilometri najdaljša, z nekaj resnejšimi vzponi in 590 višinskimi metri pa je primerna za bolje pripravljene rekreativce. Zelena proga bo dolga 30 kilometrov, s 168 višinskimi metri razlike in krajšim vzponom pa je pravi izziv za manj pripravljene rekreativce.

Družinski kolesarji so vabljeni na 17-kilometrsko rumeno progo, ki poteka po naseljih in brez težjih odsekov in vzponov. Letošnja novost je 23 kilometrov dolga MTB proga, ki je kot nalašč za gorske kolesarje.

Nagrade za najstarejše in najštevilčnejše udeležence

Prijavnina na kolesarski maraton znaša 15 evrov. Dvanajst evrov boste morali odšteti imetniki OI kartice, toliko bodo plačali tudi kolesarji organizirane skupine z najmanj osmimi člani. Prijavnina za otroke in mladino do 14. leta starosti je 7 evrov.

V ceno je vključenih še nekaj ugodnosti, ob praktičnem darilu tudi malica ter napitki na okrepčevalnicah in v štartno-ciljnem prostoru. Nagrado bodo prejeli tudi najstarejši in najstarejša udeleženka ter najštevilčnejša skupina.

Maraton je rekreativnega značaja, osebe mlajše od 14 let pa se lahko maratona udeležijo le v spremstvu staršev ali odrasle osebe z obvezno uporabo čelade.

Štart maratona bo pred upravno stavbo občine Puconci, ob 10:30. Dodatne informacije najdete v priloženem letaku.

Starejše novice