Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Zveza nogometnih sodnikov Slovenije pritrdila Mertiku.

Olimpija je v soboto v Celju z 2:1 premagala Maribor in osvojila nogometni pokal. Odločitev glavnega sodnika Bojana Mertika, ki je ob koncu podaljška pokazal na belo točko za Ljubljančane, je dvignila veliko prahu pri mariborskih navijačih.

Zdaj je Mertiku v bran stopila tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije in pritrdila njegovi odločitvi.

»Dosojen kazenski udarec na podlagi intervencije Vara v zadnji minuti podaljška na tekmi finala pokala Pivovane Union 6. maja se ocenjuje kot pravilna interpretacija prekrška vlečenja/držanja po pravilu številka XII in smernicah Uefe,« so v izjavi zapisali slovenski nogometni sodniki.

Zvezda nogometnih sodnikov Slovenije mnenja, da gre za vzorec istega obnašanje tega branilca

Za pomoč in lažjo interpretacijo vsem, ki so odločitev Mertika po tekmi ocenili kot sporno ali celo napačno, je združenje Zveze nogometnih sodnikov Slovenije kot pojasnilo smernic in navodil sodnikom v zvezi z nekaterimi primeri držanja nasprotnika v kazenskem prostoru, še posebej, ko se kršitelji sploh nimajo namena boriti za žogo, priložilo tudi tri posnetke s tekmovanj pod okriljem Evropske nogometne zveze skupaj s tolmačenjem v slovenskem prevodu.

Obenem so nogometni sodniki za primerjavo s posnetki Uefe in v razmislek objavili tudi primera dveh dogodkov s finalne tekme iz 12. minute ter zadnje minute podaljška, pri katerih gre za zelo podobni dejanji istega branilca nad istim nasprotnikom, kar po mnenju Zveze nogometnih sodnikov Slovenije kaže tudi na vzorec obnašanja tega branilca.

Komentarji (8)

Vaše ime... (ni preverjeno)

Zakoj pa ne sklenejo dogovor z štero sodniško zvezo z sosednjih držav

Marija!PaFego (ni preverjeno)

CUZEKON GOR NADEVATI KA NAVIJAJO ZA ZELENE

Marija!PaFego (ni preverjeno)

dokraaaa sprevržena sodniška KUPLENA tekma

In reply to by Marija!PaFego (ni preverjeno)

vrag od vraga (ni preverjeno)

Misliš sodil bom tako, da kdor več da. Najprej za MB 11 m, potem pa OL ponudi več, pa še njej 11 m. Zresni se. LP.

In reply to by Marija!PaFego (ni preverjeno)

Marija!PaFego (ni preverjeno)

CARTHAGO de prizidek delo… ka v odrance olimpija miljon nakaze….

POPUŠIL MERTIK (ni preverjeno)

Pred tekmo ko se je izvdelo da bo sodil Mertik sem zapisal, da nima pojma o sojenju in to je sedaj dokazal. Pa jebenti pamet Mertiki v zadnjih sekundah120 minutne tekme SE TAKI PENAL NE SODI in nobeden evropski sodnik tega ne bi nikoli sodil. Ampak slovenska sodniška organizacija kot tudi vodstvo NZS je ena velika mafija KI JO OBVLADUJEJO BALKANCI. SRAMOTA.

.. (ni preverjeno)

Ti si izgleda strokovnjak za sojenje, ka ma veze či je prva ali pa devedeseta minuta. Penal ali je ali pa nej v ton primeri je bio penal definitivno.

In reply to by POPUŠIL MERTIK (ni preverjeno)

vrag od vraga (ni preverjeno)

Za ovoga pred nama se penal ne sodi v podaljški, ovači pa v v rednom delu v zadnji minuti lahko. Tako on misli. MB je imel 11 m pa je ni izkoristil. Sami so si krivi za vse pozneje, ne pa sodnik. Če sodnik dosodi je penal, tudi če vsi ostali mislijo, da ni. Zato imamo sodnika, da se ga spoštuje in ceni na igrišču in da igra poteka po pravilih ne pa po navijaških željah.

In reply to by .. (ni preverjeno)

Starejše novice