Težave v Župniji Beltinci se nadaljujejo. Po ukinitvi birmanskih botrov smo zdaj prejeli informacije, da naj bi oklevali z razkritjem datuma izvedbe birme.

V marcu smo poročali o tem, da so v Župniji Beltinci z letošnjim letom ukinili birmanske botre. Glavni vzrok za to odločitev naj bi izviral iz tega, da birmanski botri več ne izpolnjujejo svoje vloge in mladih ne usmerjajo na poti vere.

Spomnimo ...

Novico o tem nam je prva sporočila bralka Sobotainfo, ki bi bila botra na letošnji birmi v beltinški cerkvi, a ji je to zdaj onemogočeno.

Dejala je, da naj bi bila nova pravila uvedena s strani župnika Borisa Kučka, kaplana Andreja Lažete in s podporo murskosoboškega škofa Petra Štumpfa

»Ti trije imenovani so se odločili, da otroci ne smejo imeti več birmanskih boter. Smo edina župnija, v kateri so prepovedali botre. Sem ena izmed boter mojemu birmancu, ampak je res žalostno in grozno, da so ukinili to tradicijo - običaj,« je takrat zapisala bralka Sobotainfo

Pri odgovornih za to odločitev smo takrat naleteli bolj kot ne na gluha ušesa. Povedali so nam le, da so to odločitev sprejeli skupaj s škofijo in starši ter da podobno razmišljajo vse pomurske župnije

Nerazkrivanje datuma birme, da starši birmancev ne bi mogli pravočasno rezervirati prostora v okoliških gostilnah?

Kot kaže, pa se slaba volja okoli birme v beltinških koncih nadaljuje. Po odpravi birmanskih botrov naj bi se zdaj pojavljale tudi težave s samo izvedbo tega svečanega dogodka. 

Po neuradnih informacijah Sobotainfo naj bile v beltinški cerkvi v zadnjih tednih razprtije okoli datuma izvedbe birme.

Kot nas je opozoril eden izmed staršev letošnjih birmancev, v Župniji Beltinci do nedavnega naj ne bi želeli izdati točnega datuma birme.

Razlog za skrivanje datuma dogodka naj bi domnevno tičal v tem, da starši in botri birmancev ne bi mogli pravočasno rezervirati prostora v okoliških gostilnah, saj da praznovanje birme v gostilnah ni prvotni namen tega svetega zakramenta, je uredništvo Sobotainfo opozoril eden izmed staršev, ki želi ostati neimenovan.

Datum naposled določili manj kot dva tedna pred samim dogodkom

Po številnih pritožbah staršev birmancev naj bi datum birme v Župniji Beltinci zdaj vendarle določili, a šele minuli konec tedna. 

Bralka Sobotainfo, ki bi bila botra na letošnji birmi v beltinški cerkvi, je te informacije komentirala z besedami, da je sveta birma v Beltincih zdaj napovedana za 20. maj, ob 10. uri, kar pomeni, da imajo starši birmancev manj kot dva tedna za samo pripravo na dogodek.

Bo tistim, ki prostora za pogostitev gostov po opravljeni birmi še niso rezervirali, uspelo najti prosto okoliško gostilno?

»Verjetno me več ne bodo videli v tej cerkvi«

Kot je še dodala nesojena botra, ostaja navodilo glede birmanskih botrov v beltinški cerkvi - čeprav so upali drugače - nespremenjeno.

Torej če birmanci botre vendarle želijo imeti, jih lahko imajo le tako, da nimajo botri pri prejemu svetega zakramenta nobene vloge in zgolj sedijo v cerkvi, tako kot vsi ostali obiskovalci.

»Sploh si ne morem predstavljati, kako bo to izgledalo. Najlepši trenutek je bil, ko si se kot birmanec s svojo botro ali botrom sprehodil od župnišča do glavnega vhoda v cerkev, kjer so si nas ogledali starši in vsi obiskovalci,« je še izpostavila bralka Sobotainfo in dodala:

»Svojega birmanca bom šla pogledat pred cerkev. K sami maši ne bom pristopila, saj so me preveč razočarali. Verjetno me več ne bodo videli v tej cerkvi. Seveda, bom pa prisotna po izvedbi zakramenta.«

Župnija Beltinci: »Te informacije so lažne«

Po objavi zgornjih navedb se je glede izvedbe birme v Beltincih oglasila tudi Župnija Beltinci in pojasnila svojo plat zgodbe.

Kot je poudaril tamkajšnji župnik Boris Kučko, so zgoraj navedene informacije glede tega, da naj bi namerno oklevali z razkritjem datuma birme, lažne.

»V petek, 13. januarja 2023, ko so birmanci imeli redno mesečno spoved, je kaplan Andrej Lažeta javno oznanil datum birme

Dodal je, da so imeli datum birme v beltinški cerkvi vse od takrat objavljen tudi na spletni strani župnije Beltinci, pri čemer pa zagotovo ni njihova krivda, da starši in botri birmancev spletne strani in datuma izvedbe svete birme niso pogledali.

K sveti birmi, ki bo v Beltincih izvedena 20. maja se bo sicer letos odpravilo 48 birmancev, je še pojasnil beltinški župnik.

Komentarji (114)

….. (ni preverjeno)

Küpila je novi gvant, zaj pa se nemre pokazati😂😂😂

Ms123 (ni preverjeno)

Tudi ce si je kupila nov gvant,verjetno ni za tvoj denar ali pa od nabirke cerkve.Ocitno pa ima beltinska cerkev svoja pravila in svojega Boga.Toliko slabega se pise o tej beltinski fari in toliko gnojnice se je zlilo na to cerkev in na zupnika in kaplana,da bi se tudi ona dva mogla malo zamisliti.

In reply to by ….. (ni preverjeno)

TošlinPrelujbifff (ni preverjeno)

Se ne strinjan s tebof. Brima/obhajilo je za marsikero fmailijo gratalo breme. Zakoj? Ker cejla rodbina čaka ka de mali šau k birme pa ka de 40 lidij šlo v gostilno. Vsi si nemrejo privoščiti dati 1000 € za birmo ka se rodbina na gej, pa dejte obličej. Če si veren idi k birmi napravi tej zakramente pa gotovo. Vse tej stvari so tak kak božič pa rojstni dnejvi gratali en velki cirkus ge se tiste ka majo preseravlejo ovi ka nemajo pa slabo počujtijo.

In reply to by Ms123 (ni preverjeno)

Opala (ni preverjeno)

Kak ce bi birma bila neksen dosezek, ale pomembni mejnik v zivote… zaradi birme nikome nejde bokse, je nej vec, pa nede mel vec v zivote, nede mel bokse sluzbe, nej boksoga zdravja… Je samo ena stvar, se coj ka je clovek tome suzenj, pa se samo ena stvar vec zakoj pejnezi idejo. Birme, poroke, koncanje osnovne/srednje nejso gli dosezki in razlog za velka darila, zapravljanja. Koncanje magisterija in doktorata pa je dosezek in je razlog za proslavo. Malo smo lejko kriticni do sebe no.

In reply to by TošlinPrelujbifff (ni preverjeno)

🤣 (ni preverjeno)

To ti minuse tisti davlejo, kerin je najvecji dosezek v zivljenji koncanje srednje poklicne sole. Te pa morejo proslavlati birme in mature, ker kaj vec se njin niti ne zgodi!!!

In reply to by Opala (ni preverjeno)

Človek... (ni preverjeno)

Prvo moreš človik biti, če si nej človik lejko maš 100 magisterijov pa doktoratov...

In reply to by 🤣 (ni preverjeno)

TošlinPrelujbifff (ni preverjeno)

in cerkev glih s ten ščej tau doseči. Ka je birma zakrament nej pa proslava. Ges nejsan veren niti neman zakramentov pa se mi zdi to odlična ideja. Naše sauside so že februara bilij posrani ge do meli pa kelko de koštalo. Če delaš to za vero za dujšo ne nucaš 3 fejle plošč.

In reply to by Opala (ni preverjeno)

Hahhaha (ni preverjeno)

Vejpa ce se davlejo za te birme, ka je nej nicka drugoga kak navaden krozek, na keroga si pac mogo oditi ka si ga opravo, darila po 1000€+. Ka zdaj ce de dejte slo na likovni krozek, pa ga konca de tude festa pa darila?! Ale pa poroke, darila 2000€+ samo ka se nesce odloci ka de skup?! Te pa se tak locijo za leto ale dveh 😅 telko ka kostjo vso rodbino pejnez. opasni dosezki, keri si “zasluzijo” praznovanja in obdarovanja ja

In reply to by TošlinPrelujbifff (ni preverjeno)

69 (ni preverjeno)

Veliko je cerkva, kjer boste našli pravega Boga. Zato čim prej vstran od tod!

In reply to by Ms123 (ni preverjeno)

Birma (ni preverjeno)

Spoštovani, sam hodim k svetim mašam , verujem v Boga itd. ampak tako početje duhovnikov pa nekako ne odobravam kajti to izgleda kot nekakšna cerkvena diktatura tako da vas duhovniki lepo prosim, malo vseeno razmislite ker boste z takim obnašanjem imeli cerkve prazne.
Po drugi strani pa vi tudi imate ob kaki novi maši fešto in to v razkošju kakega si malogdo lahko privošči .
Oprostite, takšno je pač moje mnenje in vsak ima pravico do tega .
Hvaljen Jezus.

In reply to by ….. (ni preverjeno)

Marija!PaFego (ni preverjeno)

ZBIRAJMO PETICIJSKE GLASOVE KA VSI TRIJE Z ŠTRUNFEKON IDEJO KAZENSKO NA GOLI OTOK… STE ZA?

In reply to by Birma (ni preverjeno)

pamet (ni preverjeno)

Sploj se nejde za gvant. Če sta vera pa običaj bila zaj neven kelko lejt tak te naj bo tak. Či pa ščejo napraviti spremembe pa trbej vsen na enkrat. Nej ka se najdejo trije fuknjenci pa delajo ka ščejo. GAMAD

Marija!PaFego (ni preverjeno)

PETICIJA ZA ODSTRANITEV GAMADE

In reply to by pamet (ni preverjeno)

Alan77 (ni preverjeno)

De priseu beltinski jezus pa da vas se kaznovao ka tak grdo pisejte o sveton domi. Bog odpusti jim saj nevejo kaj delajo

Marija!PaFego (ni preverjeno)

Polizani kaplan? ali pa župnik Kučko iz Nedelice? 🤣🤣

In reply to by Alan77 (ni preverjeno)

komunist, (ni preverjeno)

mene so nesli k krstu v torbi od Violine
k prvemu obhajilu v torbi od kitare
k birmi pa so me nesli kar v klavirju
Ja takrat so bili težki časi
in smo življenje riskirali
zaradi svetih zakramentov
Sedaj pa je svoboda demokracija
se pa izogibate teh enkrtanih človeških dogodkov.
Veste če bi takrat komunisti zvedeli da sem prejel svete zakramente
bi očeta takoj odpustili iz službe,
mamo pa bi ustrelili

mama mia (ni preverjeno)

Ja to so bili res svinčeno težki časi
veliko mam je šlo na oni svet

In reply to by komunist, (ni preverjeno)

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

Jaz še sedaj nesem k žegni svinjsko kračo v torbi od violine
tako lepo paše noter
Bi bil hudič če bi me zvodnik milan videl da nesem k žegni

In reply to by mama mia (ni preverjeno)

maser (ni preverjeno)

opravljam birmanje za komunajzerje
Jih tak vžgem za uho da mu celi mesec brni v buči neumni
Vam povem
še vsakega je srečala pamet
Res pa je da mora biti boter zelo močam
da obdrži birmanca na nogah

In reply to by Pujsa Pepa (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

jaz bi dal mojega sina birmati
koliko bi to koštalo

In reply to by maser (ni preverjeno)

Lukčevega Mesca mama (ni preverjeno)

ali si mesar
ali
maser

In reply to by maser (ni preverjeno)

maser (ni preverjeno)

vcasih sem tudi mesar

In reply to by Lukčevega Mesca mama (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

kaj boš res lukčevega Mesca birmal
Ali sem lahko zraven
Bom svečo držala

In reply to by maser (ni preverjeno)

dejan svijnnsk… (ni preverjeno)

ti rajši Pernatemu svečo drži
Te je pač dal na čevelj
kva čemo
tako je življenje
in pika

In reply to by Urška zabuhla (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

ti kar tvoji tanji flaškon svečo drži

In reply to by dejan svijnnsk… (ni preverjeno)

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

Sedaj me prinesejo do falko na

In reply to by Pujsa Pepa (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ja, veliko mam je nekoč RKC spravila na drugi svet! Krvave so njihove roke! Zato pazite, da se stvar ne ponovi.

In reply to by mama mia (ni preverjeno)

vimek (ni preverjeno)

upam, da bi tudi tebi kaj napravili takrat, če bi bilo tako kot praviš

In reply to by komunist, (ni preverjeno)

Lukčevega Mesca mama (ni preverjeno)

ja takrat so bili težki časi
Kri je v potokih tekla
Če je udba zvedela da so otroka od komunista krstili
je oče takoj izgubil službo
Baje so pa veliko mamic sploh od birmancev kar ustrelili
to je moralo biti grozno

In reply to by vimek (ni preverjeno)

Janez j levjesrcni (ni preverjeno)

potem pa mene jebete da sem jaz diktator
Pa mene komunajzeri ne bi smeli več klicat Janez
nego
ZLATKO
JANŠA

In reply to by Lukčevega Mesca mama (ni preverjeno)

cirkusanti... (ni preverjeno)

Cejla ta vera je en navaden cirkus.

realnoo (ni preverjeno)

mamo so ti nategnili
cirkusanti

In reply to by cirkusanti... (ni preverjeno)

sinči (ni preverjeno)

Botra, kelko 1.petkov si pa opravila s svojin birmancon(kov)? Gvant pa lejko na sobotainfo pokažeš, da vsi vidimo stas.

Vzgled (ni preverjeno)

Naj se duhovniki odpovejo razkošju in potem naj nas učijo kako se živi! Ali rabi en duhovnik večji avto kot za dve osebi? Živijo na račun vernikov in so odvisni od nas! Naj se tega zavedajo!

trimin (ni preverjeno)

zato bi bilo pravilno, da jih farani odjebejo, da več ne dobijo denarja in potem se bi krepko obrnila situacija.

In reply to by Vzgled (ni preverjeno)

649 (ni preverjeno)

Oni imajo več denarja, kot smo ga vsi farani skupaj kdaj videli!

In reply to by trimin (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Za vernike živijo ne od vernikov.

In reply to by Vzgled (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Avto ni velik oroblem! Oglejte si na GURS in ZK, kolikšno je njihovo bogastvo v nepremičninah! Pohlep in grabežljivost jim že na tem svetu omogoča nebesa! In brez sramu in slabe vesti, še kar naprej jemljejo in ciganijo take, ki že tako ničesar nimajo, še zlasti pa petične nemočne invalide. Ja, zares lahko tej Državi pojejo večno slavo, saj jih je z denacionalizacijo radodarno obdarila z nakradenim bogastvom skozi zgodovino. Le neumneži finančno podpirajo bogato cerkev, katera pa jim to vrača z nizkimi udarci in diktatorskim obnašanjem. Na srečo niso vsi duhovniki slabi, toda ena blatna svinja oblati še druge, kot pravi pregovor.

In reply to by Vzgled (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

a zato je tvoja majkulja tako oblatena
ker je skupaj s svinjami v blatnem svinjaki

In reply to by .... ..... (ni preverjeno)

Papek (ni preverjeno)

Eni so pa birmo opravili v drüjgij faraj, pa je bilou fse kak trbej, samo Štunf je nej bermau

Marija!PaFego (ni preverjeno)

PETICIJA PROTI VSEN TREN… KUCKO… Lanzeta… Śtrunflin

In reply to by Papek (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Pametno!

In reply to by Papek (ni preverjeno)

Gasilec Samo👩‍🚒 (ni preverjeno)

Joooj, kaj pa zdaj??? Katastrofa!!!
Ne bo botra, podrl se ji je svet😩…

. (ni preverjeno)

Bolj pomembni so cerkveni mafijski botri, ne pa birmanski botri!

In reply to by Gasilec Samo👩‍🚒 (ni preverjeno)

Tisti (ni preverjeno)

Pa ka te küčko misli ka je bog al ka? Sramota gamat

botri (ni preverjeno)

Jaz pa bi rada videla podatke na podlagi katerih so sprejeli odločitev, da botrov ne bo več. Se pravi, koliko botrov ne izpolnjuje pogojev. Kakšne vrednosti so darila, ki se kupujejo. Koliko ljudi v fari in katere vse fare so za to, da se botre ukine. Statistika? Pa da se ve o čem se govori. Ne, da nekaj tako tradicionalnega ukinjamo na nekih na pamet privlečenih zgodbicah. Ugoditi samovolji posameznikov ni dobra poteza. Škoda, da g. Škof to podpira, s tem dela slabo sebi in cerkvi.

Lukčevega Mesca mama (ni preverjeno)

če niso cerkveno poročeni
ne morejo biti botri
Ja kam bi pa prišli
če bi vsak komunajzer lahko bil boter
Si zamislite da je botra Pujsa ali Urška Zabuhla
ali ne daj Bože da bi bil bil boter Dejan Svinjskoglavi

In reply to by botri (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

Če nimaš dokazila o dokončani partijski šoli v Kumrovcu, ne moreš biti birmanski boter! To je Janez že davno izjavil za N24TV, ki ne laže po nepotrebnem.

In reply to by Lukčevega Mesca mama (ni preverjeno)

Lukčevega Mesca mama (ni preverjeno)

če niso cerkveno poročeni
ne morejo biti botri
Ja kam bi pa prišli
če bi vsak komunajzer lahko bil boter
Si zamislite da je botra Pujsa ali Urška Zabuhla
ali ne daj Bože da bi bil bil boter Dejan Svinjskoglavi

In reply to by botri (ni preverjeno)

dejan svijnnsk… (ni preverjeno)

moj boter je bil edvard kradel
je še mamo nategnil zraven za darilo
Sem dobil rdeči moped
Ja to so bili težki časi
Gnes pa mularija ni več zadovoljna s kliotom
Hoćejo birmanci že dobiti za darilo BMW

In reply to by Lukčevega Mesca mama (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

rdeči moped Ha ha ha
to je neka barva

In reply to by dejan svijnnsk… (ni preverjeno)

Pogrebništvo M… (ni preverjeno)

Samo poglejte debelega, črnega pingvina in vse vam bo jasno. Živi, komaj premikajoči se ocvirek!!!! SRAMOTA

Marija!PaFego (ni preverjeno)

PETICIJA ZA ODSTRANITEV VSEH TREH… KUCKO, LANZETA IN STRUMF

In reply to by Pogrebništvo M… (ni preverjeno)

Statistik (ni preverjeno)

Ja ok, časi se spreminjajo, zato je treba postaviti nova "sodobna" pravila. Zdaj so pastirji ovcam določili nova pravila. Skrajni čas bi bil tudi pastirčkom posodobiti "pravila" ker so iz nekih drugih časov... Jaz bi začel z zaplembo vsega privatnega premoženja pastirčkov, saj ni v skladu z nauki ki jih talajo. Mogoče bi se dalo še kaj glede požrešnosti na novo določiti.

4r (ni preverjeno)

Preveč "red bula" so dobili pastirčki ob osamosvojitvi in sedaj "letajo" visoko z veliko prevelikimi krili. Zaplemba vsega privatnega premoženja, bi bila potrebna že danes, ne jutri! Naj se zgodi čim prej! Prav zaradi tega se pastirčki bojijo rdeče zvezde kot hudič križa. Morda pa že urijo svojo domobransko vojsko!?

In reply to by Statistik (ni preverjeno)

3489073904 (ni preverjeno)

da se ne bi praznovala v gostilnah? halo, 1. to sploh niso nopbeni katoliški verniki, prej materialistični verniki. 2. gostiolniško pijančevanje imajo lahko naprej. 3. hvala bogu da takšnih nevernikov ni več, ker motijo ostale in so slab vzgled.

trimin (ni preverjeno)

joj no, doma pripraviti jedačo je večje breme kot v gostilni plačat in imaš mir. namen je isti, vseeno je kje se jede, kje se to praznuje. pol pa naj idejo vsi na faro pa naj tam napravijo piknik, če je že tudi to prepovedano. samo organizirati se je treba pa izboriti svoje, kajti toliko ljudi proti enemu pa res ne sme biti problem.

In reply to by 3489073904 (ni preverjeno)

vrečka (ni preverjeno)

vsi bi morali dati ultimat cerkvi in nihče ne bi šel na birmo, čisto nihče. čisto pravilno, da več ne želi v cerkev in tak bi morali tudi drugi. ko ne bi več dobili denarja, bi pa vas rotili in vam napravili vse, samo da bi se vrnili.

...123 (ni preverjeno)

Kak se v ton stoletji pri taksi pameti sto vrvle v te stvari, pa se poleg vsega hudoga ka so deci napravili. Ljudje smo res cudni!

PREPOVEDANI BOTER (ni preverjeno)

KDAJ BO TEGA KONEC V BELTINSKI ŽUPNIJI ? In kaj se mora zgoditi, da bo tega konec, da se ti trije samooklicani žandarji odstranijo iz beltinske župnije in iz krščanstva, ker to kar delajo enostavno ni krščansko. Pa kaj nad temi res ni koga, ki bi naredil red ? Slovenska cerkev tega ni sposobna, ker ima škof Štumf zelo močno zaledje najvišjih predstavnikov slovenske cerkve že vse od imenovanja za škofa pa do današnjih dni. Zelo žalostno je da je škof ŠTUMF bil deležen vseh zakramentov in "gor rasel" 200 m od beltinske cerkve. BOG NIKOGAR NE ISKLJUČUJE, to je nauk krščanstva, Naj samo zapišem izjavo SEDANJEGA PAPEŽA, ki je rekel da se nobeden zakrament v cerkvi NE SME ZAVRNITI in da duhovščina ni za to postavljena, da bi to omejevala - določala AMPAK JE TO EDINO BOG. Vsem zavednim prizadetim kristjanom beltinske župnije, pa svetujem DA SE OBRNEJO V RIM NA PAPEŽA kot najvišjega takoj za Bogom in sem prepriča, da take "služabnike božje" kot so Kučko, Lažeta in Štumf za vedno umakne iz župnije najbolj primerno v SAMOSTAN, kjer bodo mogoče spoznali da BOG nikoli ne izključuje.

trimin (ni preverjeno)

tako, tako, najbolje se obrniti na najvišje predstavnike, absolutno papež, se strinjam!

In reply to by PREPOVEDANI BOTER (ni preverjeno)

sramotaa (ni preverjeno)

obrnite se vi rajši na vašega böltinskoga titoja

In reply to by trimin (ni preverjeno)

2g (ni preverjeno)

Odkar ni več Tita, Udbe in Golega otoka, je v tej ljubi Državi vse narobe! Niti v cerkvi ni več reda! Vsak bi že vse jemal v svoje roke! Kam to vodi?

In reply to by sramotaa (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

Nič ne bo pomagalo. Samo "čudežni" Rupar lahko pomaga. Zato le brž na cesto!

In reply to by trimin (ni preverjeno)

3753 (ni preverjeno)

Vsi trije "služabniki" so daleč od Boga, se pa v svoji domišljavosti tega ne zavedajo. Verjetno jim tudi besede Papeža "dol visijo", sicer se ne bi tako obnašali. Takšna pač je SLO RKC.

In reply to by PREPOVEDANI BOTER (ni preverjeno)

beltinska micka (ni preverjeno)

ka bluzite okoli datuma, saj pa je bilo povedano že JANUARJA kda de birma

OJOJ MICKA (ni preverjeno)

SRAM NAJ TE BO "beltinska Micka" sram naj te bo KER JAVNO LAŽEŠ veš lagati in podpirati take reči NI KRŠČANSKO (zdaj edino če za to micko stoji kateri od 3 beltinskih patronov).

In reply to by beltinska micka (ni preverjeno)

Marija!PaFego (ni preverjeno)

Ge san tuj micka pa
me ne zali… ti cuzek polizani ka ste od olimpije dobili mazilo

In reply to by OJOJ MICKA (ni preverjeno)

38 (ni preverjeno)

Če je pri SDS, lahko, in mora javno lagati! Če ne bi lagala, bi bila to hujša kršitev strankarskih pravil.

In reply to by OJOJ MICKA (ni preverjeno)

KAJ PA ŽUPNIJS… (ni preverjeno)

JA KJE JE PA ŽUPNIJSKI SVET ? Da to zraven gleda in dovoli, da se dogaja kaj takega, pa dajte mi naštejte po imenu kdo so sploh ti ki "držijo štango" da se jim lahko vsi zavedni kristjani izognemo. SRAM NAJ JIH BO.

3a (ni preverjeno)

Župnijski svet ima zvezane roke in noge, usta pa zamašena!

In reply to by KAJ PA ŽUPNIJS… (ni preverjeno)

Rvpilot (ni preverjeno)

Folk pa beeeee....., ubogi ste res ubogi, bog se vas usmili, aja sej ste zaradi njega tam

Apostol francek (ni preverjeno)

Pomali ta teva dva popijceka samiva v cerkvi sidela,da te bakice odijdejo.... Ajd bok

Marija!PaFego (ni preverjeno)

Odili mo v turnišče pa kama inan… nejtrbej nan toga sranja

In reply to by Apostol francek (ni preverjeno)

cheloo1 (ni preverjeno)

Datum birme se zna dejansko ze od januarja, od kar smo eni dobili ze vabila za tamkajsnjo birmo. 20.5. je doloceni dejansko ze od prej. Taksne lazi ka jih sirite iz beltinec je grozno. Je pa cist razumljivo da ne veste datuma, ce vas ni pri masi in nihce ne bere zupnijskega lista.

Pater francek (ni preverjeno)

Ka je to zupnijski list?? Za jesti kaj??

In reply to by cheloo1 (ni preverjeno)

janez janez (ni preverjeno)

Čebi se mene pijtalo:
ukiniti krst, prvo obhajilo, birmo in celi Vatikan, pa bi bilo doooosta menje problemov na svejti!!

ZERMLARIČ (ni preverjeno)

ČE SE PA MENE PIJTA: TEBE UKINOTE POD NUNNO

In reply to by janez janez (ni preverjeno)

38 (ni preverjeno)

Pod katero nuno?

In reply to by ZERMLARIČ (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Cilj ka se ne bi v gostilnaj slavilo birmo mi je blesava razlaga. Vej pa doma tou delati je skoraj nemogouče, že zaradi mesta pa sega okouli toga.

Peticija2023 (ni preverjeno)

Čas je da se stvari ki se dogajajo v soboški škofiji predajo v Vatikan.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

In to bi naj bili dušni pastirji ?

KATASTROFA !!!!!

Zato ne čudi, da imajo ljudje slabo mnenje o cerkvi.

Naj si vzamejo zgled pri Luteranih !

Sedaj še praznovati ne ni smeli.

Drugje so vedeli kdaj bo birma že mesece prej.

V drugih škofijah ne razmišljajo o takih norostih.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Naj si škof in oba popa preberejo, kaj je o tem napisal duhovnik dr. Stanislav Slatinek ‼️

Ti trije mu ne sežejo do kolen.

Igorp (ni preverjeno)

Noro saj ne vem kje naj zacnem... kar se tice ljudi vsak praznuje po svoje, kje lahko za kolk lahko... sam se odloci.. to se mi zdi sporno da zavlacujejo z datumom da ni botrov.... vidim kaj se dogaja pri nas par 10kom stran.. mladih vedno manj zakaj naj se vprasajo..govorijo eno in isto ne gredo s casomse vedno so komu.... s tem se naj ukvarjajo..

Progaste 14 (ni preverjeno)

Sam ka de tak kam POP ščej...ge je pa tu BOG????

Isusek (ni preverjeno)

To je nic ka zupniki delajo. Zadnjic smo bili na pogrebi na Gorickon in je zupnik po ton kak je konco svoje in je bil na vrsti svojec ka preste govor, tan toga svojca, pred vsemi, ka smo vsi to cule pito, kelko se je pejnez zbralo za cerkev. Te pa je zavino z ocami kak malo dejte, ka je po njegovo nej bilo zadosti. Med pogrebon je sao utrujat svojce za pejneze. Se pokopic ka je drzo zastavo je samo pogledno z odpretimi ustami. Cerkev je ze cisto izrojena. Ge, ce bi se slo za nas pogreb, bi ga tan na lici mesta stiro pa njemi pred vsemi pravo par socnih.

38 (ni preverjeno)

Kaj, takega bi trebalo živega pokopati! Baraba grabežljiva pohlepna!

In reply to by Isusek (ni preverjeno)

Plantave (ni preverjeno)

Dr. Peter Štumpf, kapo dol, da ste naredili red.

Marija!PaFego (ni preverjeno)

Saj… kapo dol… NAJ ODSTOPI!

In reply to by Plantave (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Kakšen red ???

Kakšne substance pa ti uživaš ?

In reply to by Plantave (ni preverjeno)

326 (ni preverjeno)

Resno pri takih norija, ka se godijo v Beltinski župniji, ne veš kje bi začel pa ge končal! V soboto prvo obhajilo, zakoj? Prvoobhajanci so mogli striktno hoditi k meši v nedeljo, drugače nej dobo nalepke, ker v soboto zvečer se ne vala . Zdaj pa obhajilo v soboto kda bi moglo biti rejsan svečano, je v soboto!! Te se zdaj v soboto to vala, alije pa to neveljavno? Birma na Bratonsko proščenje, birma je bila vsikdar na koncu šolskega leta, zdaj to nej mogoče. Ukinitev botrov, nej važno, kak de se vse odvijalo, važno je samo to, ka trije modreci nekaj po svoje odločajo, ego, mij pa nihče drujgi. za gostilne čisti napuh, zlo človeštva, pa kak naj nikak še odi v takšno cerkev? Bog odpusti njim saj ne vedo kaj delajo.

. (ni preverjeno)

O, pa še kako dobro vedo kaj delajo! Vse delajo namerno in hote, v smislu vnašanja razdora in sovraštva med verniki.

In reply to by 326 (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

CLANEK NAPISANI V SMISLU NA ZA PROVOKIACIJO IN HUJSKANJE NARODA. SAMO KA JE SENZACIONALNO, SOKANTNO IN ZA PRIDOBIVANJE KLIKOV!

DRAGI MOJI, NE DAJTE SE NAPIZDOVATI NA TEM PORTALI!
DATUMI SO ZNANI ZE KAR NEKAJ CASA!!!

Marija!PaFego (ni preverjeno)

ge si facebook doktorat dobo? vse so to lanznivi mediji a?

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

CLANEK NAPISANI V SMISLU NA ZA PROVOKIACIJO IN HUJSKANJE NARODA. SAMO KA JE SENZACIONALNO, SOKANTNO IN ZA PRIDOBIVANJE KLIKOV!

DRAGI MOJI, NE DAJTE SE NAPIZDOVATI NA TEM PORTALI!
DATUMI SO ZNANI ZE KAR NEKAJ CASA!!!

trotlini (ni preverjeno)

Samo ta cerkev je redno za čason... kak to ka še nemajo online birme? In spletne trgovine za prodajo pokore....

DebeloPrase (ni preverjeno)

Cerkev sama sebi jamo koplje.

Tumpek (ni preverjeno)

Vijde se, ka nad marke Svejte Düj nej nigdar prišo ...

.... ..... (ni preverjeno)

Seveda ne, saj ga je odgnala ta "slovita trojka"!

In reply to by Tumpek (ni preverjeno)

Anti (ni preverjeno)

Da bi se zakoj pol drugo tak brigali v beltinski občini kak to birmo be bilo marsikaj nače.....

SirOliver (ni preverjeno)

Sobotainfo, a je res treba podpihovat stvari, ki jih ne razumete? Dajte cesarju, kar je cesarjevega, in Bogu kar je božjega (Kristus).

Hij (ni preverjeno)

Pijtajte trij ase,ka so oni od botrov dobili,kda so meli nove meše,čokolado,pa kakse fešte so meli,pa kelko ludi je bilou,zakuj so pa telko ludi zvali,cejlo ves,pa sakši je darilo prneso,pejneze,malo trije asi premislite

Marija!PaFego (ni preverjeno)

Ka ce bi pijtali Klemencicovo za mnenje o Štrumflini pa njegovin cvetkah na soboškon župnišče??? orgije pa to… tepa je sirota vsega kriva 🤣🤣

Đani (ni preverjeno)

Če ste Beltinčari pametni, nihče naj sploh nejde na datum birme k cerkvi . Te pa naj te Papa Štrunf, Kučko pa te Lažeta ali ka že je samo čakajo v cerkvi pa se zabavajo po oštarijaj.

Lolo (ni preverjeno)

Ze dugo se znalo kda de birma.lari fari naslov

Pogrebništvo M… (ni preverjeno)

Banda črna, pingvinska!

lukčev mesec (ni preverjeno)

Na to temo je dr. STANISLAV SLATINEK lepo vse povedal.

Vsi trije mu ne sežejo niti do kolen ❗❗❗❗❗❗❗❗

Plantave (ni preverjeno)

Male, kelko si pa tij star, ka samo ponavlaš eno te isto?

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

SantaBarbara1 (ni preverjeno)

Ka pa lejčete okouli tejh cerkvenih pedofilov.
Najvekšo uslugo diteti naredite ka jih nikdar ta ne pošlete.
Za tej pejneze jih rajše v gardaland pelajte, de vekši hasek.

Mel123 (ni preverjeno)

Tau ka so zdaj napnoli glede datuma za birmo, ka so nej prle povedali je nej istina. Tak kak je župnik pravo, je že januara bilo povejdano ka je 20.5.birma.Sama ne odin k meši, man pa okoli sebe takše ka so vsako nedelo pri meši in je v januarskon župnijskon listi tudi bilo objavleno za datum birme. Tak ka tisti keri napihavlejo zaj pa serejo neka na pamet se naj malo zamislijo pa preverijo informacije pa te pametuvlejo. 🤦

lažnivci (ni preverjeno)

saj oni to itak znajo, samo lažejo in se sprenevedajo.....takšni naj v cerkev rajši ne hodijo

In reply to by Mel123 (ni preverjeno)

mimimi (ni preverjeno)

Ñaj vam bo jasno ka vse ka je v zvezi z cerkvijo odloča papež tuj to če nede več botrof pri birmi. Nič takega je ne bilo sklenjeno v Rimi in te zakoni se nesmijo samovoljno spreminjati niti jih nemre škof štrumf. Zato je vse to ena velika gonja proti pravicam in cerkvenim zakonom. Birmaci bi morali protestno odpovedati svojo birmo brez botrof samo to da trdnost birmancu in prinese tudi botrino v družino.

stari komunist (ni preverjeno)

mene so nesli k krstu v torbi od Violine
k prvemu obhajilu v torbi od kitare
k birmi pa so me nesli kar v klavirju
Ja takrat so bili težki časi
in smo življenje riskirali
zaradi svetih zakramentov
Sedaj pa je svoboda demokracija
se pa izogibate teh enkrtanih človeških dogodkov.
Veste če bi takrat komunisti zvedeli da sem prejel svete zakramente
bi očeta takoj odpustili iz službe,
mamo pa bi ustrelili

In reply to by mimimi (ni preverjeno)

SLINAVEC (ni preverjeno)

VESTE V TEJ OBČINI ŽIVIJO CUNPRNICE .

Starejše novice