Foto: Primož Gider/OK Panvita Pomgrad
Soboški odbojkarji so se po dveh porazih - izgubili so s favoriziranimi Kamničani in Ljubljančani - v Zeleni dvorani veselili četrte zmage v letošnjem državnem prvenstvu, v treh nizih so ugnali Krko.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so se v sedmem krogu državnega prvenstva podpisali pod četrto zmago.

Sobočani so bili v Puconcih v treh nizih dolgem obračunu boljši od novomeške Krke, ki se je domačim najbolje upirale v zadnjem tretjem nizu. Panvita Pomgrad je zdaj pri skupno 11 točkah, pred petim Triglavom ima pet točk naskoka, Maribor beži za eno.

V domači zasedbi trenerja Dejana Fujsa je znova izstopal trio tujcev. Stefan Mirković je bil s 16 točkami najučinkovitejši, eno manj je prispeval Nenad Šormaz, Leonardo Doda pa je k zmagi prispeval 13 točk. Pri gostih je s 17 točkami največ težav povzročal Martin Kosmina.

PANVITA POMGRAD - KRKA 3:0 (25:17, 25:21, 26:24)
Panvita Pomgrad:
Rajnar, Türkl, Doda (13), Šormaz (15), Kolarić, Drvarič (2), Vrabl, Suhadolnik (4), Horvat, legen, Bedrač (3), Novak, Mirković (16). Trener: Dejan Fujs.
Krka: Medved, G. Erpič (3), Kocjančič, Kosmina (17), Bregar (6), Verdniek, Kožar, Pulko (2), U. Erpič (5), Lindič (1), Kern, Laknar, Rojnik (11), Jakše. Trener: Jernej Rojc.

Novomeščani so v uvodnem nizu prvič občutneje zaostali po napadu Leonarda Dode za 12:9, novomeški strateg Jernej Rojc pa je takrat posegel po prvem odmoru. Pomurci so nato držali prednost štiri točk, po izidu 21:17 pa sta Nenad Šormaz in Stefan Marković priigrala zaključno žogo, ki jo je z blokom izkoritil Žan Bedrač.

Tudi uvod drugega niza je minil v znamenju izenačene igre, nekaj časa pa je bolje kazalo Dolenjcem, ki so vodili z 10:11. Sobočani so do zmage v drugem nizu prišli po zaslugi šestih zaporednih točk, ki so bile tudi posledica novomeških napak. Gostje se po zaostanku s 16:11 niso več povsem pobrali, čeprav so se z asom Martina Kosmine približali na 21:18. Čeprav Panvita Pomgrad po bloku Stefana Mirkovića ni izkoristila treh zaključnih žog, zmaga vseeno ni bila ogrožena, potrdil jo je prav Mirković.

Ekipi sta se v začetku tretjega niza izmenjevali v vodstvu, Sobočani pa se tokrat niso uspeli otresti Novomeščanov, ki so kljub nekajkratnemu zaostanku za tri točke dihali za ovratnik Panvite Pomgrad. Krka v končnici niza vseeno ni prišla do vodstva, Panvita Pomgrad pa je po vodstvu s 24:21 zapravila tri zaključne žoge. Po izenačenju Matica Rojnika na 24:24 je za hiter zaključek dvoboja z dvema napadoma poskrbel Stefan Mirković.

Sobočani bodo novo domačo preizkušnjo gostili že v soboto, ko se bodo v Puconcih pomerili s Kranjčani. Gorenjci so včeraj po petih nizih presenetili v Mariboru.

Starejše novice