Mura se bo v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov pomerila z makedonsko Shkëndijo. Kaj pred tekmo pravi »Pajdo«, ki je rojen nedaleč stran od Tetovega?

Verjetno v Murski Soboti ni veliko ljudi, ki ne bi poznali Okrepčevalnice Pajdaš in »Pajdoja«, kot je vzdevek lastnika Jonusa Sadikija. Pred tekmo z makedonsko Shkëndijo smo se ustavili tudi pri njem in ga povprašali o tem, komu daje več možnosti v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov in kako se on spominja kluba, ko je še živel nedaleč stran od Tetovega.

»Dokler kluba ni prevzel zdajšnji predsednik, Shkëndija ni bila nič posebnega. To je podobna zgodba, kot se je zgodila z Muro, odkar so v klub prišli Robert Kuzmič, Denis Rajbar in ostali sodelavci. Sicer je bila Mura v preteklosti že močna, tako da razlika obstaja s Shkëndijo«, pravi Pajdo.

Džemaili na poti v Shkëndijo?

Predsednik kluba iz Tetovega je podjetnik Visar Bexheti, proračun kluba pa naj bi se po nekaterih informacijah gibal med petimi in šestimi milijoni evrov, pravi Pajdo. V svoje vrste pa naj bi si v teh dneh želeli zvabiti tudi v Tetovem rojenega Blerima Džemailija, sicer nekdanjega švicarskega reprezentanta in bivšega člana Napolija, Genoe, Torina in Parme.

»Imajo dovolj denarja, da si ga privoščijo. Ampak po drugi strani pa je težko primerjati makedonsko in slovensko ligo. Makedonska liga je slabša od slovenske, Mura je odlično vodena in mislim, da ima več možnosti za napredovanje. Je pa res, da je vsaka tekma zgodba za sebe. Ima pa Mura prednost tudi to, da igra več težkih tekem, saj ima derbije z Mariborom, Olimpijo, Domžalami. Po drugi strani ima Shkëndija en pravi derbi«.

Gre za dobro organiziran klub

Pajdo je v Slovenijo prišel leta 1995, ko mu je bilo petnajst let. Pravi, da je bil takrat alfa in omega makedonske lige Vardar, Shkëndija pa je takrat še tavala v nižjih ligah, nekaj časa niti ni nastopala pod okriljem makedonske nogometne zveze. Prednost Mure bi lahko bila tudi ta, da bo tekma odigrana v Skopju in ne v Tetovem.

»Vzdušje bo zagotovo drugačno, bolj prijazno za Muro. Shkëndija že od nekdaj svojih tekem ne igra na domačem stadionu, saj je v sporu z županom mesta. V Tetovem sicer domujeta dva nogometna kluba, drugi je FK Teteks, ki trenutno nastopa v drugi makedonski ligi«.

Kot pravi se v Makedonijo vrača na vsake tri ali štiri leta, vseeno pa določene informacije pridejo do njega. Po njegovem mnenju je klub dobro organiziran o čemer po njegovem mnenju priča tudi poteza kluba, ki se je razšel z Agimom Ibraimijem, saj ta naj ne bi dosegal standardov, ki so se od njega pričakovali.

In za koga bo stiskal pesti v tem obračunu? »Seveda bole za Muro,« zaključi Pajdo.

S spleta

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
R (nepreverjen)

Te še izda dela njegove burgere?

Buba93 (nepreverjen)

Dela ja in zaradi teh burgerov ma telko premoženja in nepremičnin, ka ti lejko samo senjaš!

In reply to by R (nepreverjen)

Suma (nepreverjen)

Ni problem kje živiš,važno je čigavo dušo imaš

oldgringos (nepreverjen)

Jutri moram k njemu po burger.

qqo.... (nepreverjen)

Ni problem kdo je kvalitetnejsi, važno je za koga navijas.

muraarum (nepreverjen)

Pred leti je pajdo obeco, ka de celi den peko gratis burgere, ce de mura prvak!! Tao je se negi v vestniki bilao, pa je hitro pozabo.

Gringo86 (nepreverjen)

Pajdo je muri ogromno finančno pomago, kda je še bila v krizi!!! Ne pozabite toga dečki

In reply to by muraarum (nepreverjen)

_______ (nepreverjen)

Ja saj si napijso, pred lejti….zgleda so tisto sezono nej bilij prvak

In reply to by muraarum (nepreverjen)

Tehnik190 (nepreverjen)

Nema pajdo više dobre burgere.Nema više cile mile .

Bugar25 (nepreverjen)

Burgeri so ok samo dva nucaš ka se nasitiš :)

E, Pajdo (nepreverjen)

Ka si se rejsan zlago, ka častiš, če do zmagali? Tou nej od tebe lepou, san mislo ka si vekši poštenjak, pa ...
vidin, ka maš rad pejneze. Ti stari pa je ešče vekši židof.

Bezveze (nepreverjen)

Ka resno morete vsaki clanek s komentarami do konca doj posrati? Pa nej samo clanek - tudi cloveka osebno! Sram vas je lejko

goran horvat (nepreverjen)

KA GUCITE NA PAMET,KAK KOLI JE ZE DUGO V SLOVENIJI,ITAK SRCE MU BIJE ZASVOJE,ALBANCE,TAK KAK VSI MI OSTALI,KAK LEJKO NAVIJAM ZA HAJDUK CE SAN PREKMUREC IN ZRASO Z MURINIM TEKMAMI

dosta je 2 (nepreverjen)

ima mnogo takih, celao v hrvaške drese so se oblačili eni vmes;)

In reply to by goran horvat (nepreverjen)

Florisa (nepreverjen)

Šipša.... Zurrück nach Šipšaland.

Poplonjo (nepreverjen)

Ka je,ti kmetavzar,si preveri svoje prednike?

In reply to by Florisa (nepreverjen)

Šroto (nepreverjen)

Pajdo pokvaro si se z temi burgerami. Škoda

Jansa poberi se (nepreverjen)

Daj pajdo ti z teme hambijame ka jih v lidele kupuvles spizde....koga briga kaksno mnenje mas ti

Poplonjo (nepreverjen)

Koga pa te briga,kakšno mas ti mnenje. Saj te sploh ne poznamo,Pandora pa vsi poznajo.

In reply to by Jansa poberi se (nepreverjen)

Poplonjo (nepreverjen)

Pajdoja*

In reply to by Poplonjo (nepreverjen)

Jansa poberi se (nepreverjen)

Domau si ga nese sip”ara.idi hambi naroce,polsko meso itd itd,in pa lidl

In reply to by Poplonjo (nepreverjen)

Dough (nepreverjen)

hahahah kak je lepo štete tej nevoščene komentare. Med ten ka vij pišete kak je slab pa neven ka, je of pa 1.000 evrov zaslužo :D

Jansa poberi se (nepreverjen)

Seveda ka ce kupuvlejo te kurec od hamurgera pa ostalo ka ma,kvaliteta nulaaa.sake je pajdas kda prides not,,,ma mars z ten .nase svinje doma boljso kvaliteto jejo kak on ka da

In reply to by Dough (nepreverjen)

A (nepreverjen)

Pa rejsan kakšni nevoščljivi komentari, ge sicer k pajdoji ne odin najbole pa so glasni tu keri so njemi nevoščljivi ka je uspeo v posli.

Mura pfuj (nepreverjen)

Seveda ka de uspel ce pa ma polsko meso in vse z lidla oz kje je najbolj poceni,vam zarucan 4e za katastrofaen hambi.saki bi uspel tak,samo da ma kake ovce kam prodat

Dough (nepreverjen)

Zakoj se spremeno uporabniško imej? Zakoj pa tij ne odpreš oštarije, pa ne kipuješ v lidle za 1 cent pa odaš za 1 evro? Pa boš tij tuj bogataš. Zdaj si pa samo še eden siromak, kere z balkona gleda ka njeme peneze nosejo.

In reply to by Mura pfuj (nepreverjen)

Dough2 (nepreverjen)

Zato ka san nej kebab pa hambi pekac,lehko pa prides k meni pa si pogledas malo moj balkon(kere je vecje od tvojega stanovanja)

In reply to by Dough (nepreverjen)

Dough (nepreverjen)

Ja mogoče be mogo bite, ka be mel telko pejnez kak on hahaha. Se nej na to pomislo? Če je tak enostavno be leko tij tuj telko penez mel, nej kak zaj, ka gledaš doj k pajdoje kak v kufraj peneze nose. Ale se nej sposoben telko bil? (odgovor tak poznaš, pitanje je retorično). Tvoj balkon je definitivno vekše kak moje staovanje..ker ga neman hahaha. Man pa kučo ;)

In reply to by Dough2 (nepreverjen)

Dough2 (nepreverjen)

Nepapaj male,mlecne riz se pojej,mogoce san te pa oca,tak ka malo spostovanja pokaze,pitaj mate mogoce zna

In reply to by Dough (nepreverjen)

Dough (nepreverjen)

To se direkt vijde što je živčen cele, že po pijsanje se vijde haha. Vejpa tij se na Pajdoja čemeren, ka je uspešen pa ma puno penez..najnejga misleš pa se sekeraš. Misleš ka on na tejbe misle? Boli ga K za tebej, pa ka tij misleš o njegove hamburgeraj . Ide rajše neka naprave ka de tvoje živlenje bokše, nej ka visijš na sobotainfo pa gledaš ka druge delajo.

In reply to by Dough2 (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

Z veseljem prebral članek. Zanimiva dilema in Pajdovi diplomatski odgovori. Kar nekaj podrobnosti drži...zaneslo me je tudi na forum...logično, saj ravnokar pišem v njega...tam pa žalost. Sicer znanost kot psihologija lahko da dosti odgovorov na stanja posameznika glede na njegovo obnašanje, pisanje, reakcije. In dejansko pisanje (pušča sled, ki ostane) veliko pove o nivoju, ki so ga sposobni določeni ljudje. Žalostna je demokracija in pravica do svojega mnenja, ki ne upošteva svobode drugega! To je zloraba pravice, a kazni ni, kvečjemu moralno etična. V ljudeh se mora iskati dobro, ne slabo, zatorej pohvaliti je zaželeno , širiti negativizem pa ne, ker je to »nizkotno« in ker …. Velja tudi "carma is a bitch" in tak posameznik je vedno tepen z lastnimi predsodki. Še bolj preseneča kako je lahko en visok (ki se ima za »alfo«) politični posameznik vnesel toliko razdora med ljudi v tako kratkem času, in »razhudil« predvsem tiste, miroljubne, ponižni del prebivalcev. Ravno ti se potem skrivajo za "čistostjo" ras, ver, spolne usmerjenosti itn., ravno ti bi se morali naučiti pravilno brati njihove "osnovne čitanke". Demokracija ima še eno lepo stran: obrneš se lahko stran (ne kupuješ slabih izdelkov nekoga, ki ti to poskuša prodati in greš k nekomu, kjer dobiš bolje" (ga bo pač trg naučil spoštovanja kupcev), enako velja za komentarje..."komentiraj, kjer lahko pripomoreš, da se bodo ljudje izboljšali ali bolje počutili zaradi tvoje pozitivne energije". Ne stane nič, da pa veliko, tudi in predvsem tebi, ki daješ/podariš-ne govorimo (samo) o materialnem!. Zato na koncu: Vsem vse dobro, resn(ičn)o vsem!

detroit

klanjam se napisanemu....skratka močno sporočilo, komentar...da bi se le kakšnega prijelo😉

In reply to by Vestni_opazovalec

Sladoljed (nepreverjen)

Hamburgere je henjo pecti cca 10 let nazaj. to ka se gnes dobi nema forme proti tomi ka je vcasi odavo!

losh (nepreverjen)

V 90stih, kda je se mel Pajdo najbaukse burgerje v Prekmurje, ce nej celo edini najbaukse.

Sobotasinfo (nepreverjen)

Koga briga fuzbal, pa pajdoja kere ma itak najslabse burgere v ms!!

detroit

Pajdo legenda.
Vedno me je pozdravil;
"zdravo pajdaš", ko sem prišel na hamburger v času obiskovanja srednje šole.
Skratka človek na mestu

Vestni_opazovalec

Ah, še ena, vezana na "Pajdo kulinariko"...zdaj sicer poredko kaj kupim pri Pajdu, je pa nekoč slovel njegov Burek (ja , z veliko začetnico!), seveda govorim o mesnem (njegov ata je bil takrat še "šefe")! Ne vem kaj so dajali v njega, ampak, tista stvar pa je bila resnično vrhunska! Prodajali so pa ga v tistem rdečem kiosku, za galerijo. To pa res pogrešam...ali morda to iz mene govori takratna mladost???

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice