Foto: Bobo
Osrednja novica včerajšnjega dogajanja v Planici je bil grd padec Petra Prevca. Slovenski šampion se na srečo ni težje poškodoval, a je ostal na opazovanju. Danes se je oglasil na spletnih omrežjih.

Peter Prevc je nordijsko svetovno prvenstvo v Planici sklenil z grdim padcem, po katerem so ga s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Najizkušenejšemu slovenskemu skakalcu se je med drugim skokom na včerajšnjem treningu odpela smučka, zato ga je v zraku zavrtelo, z velike višine pa je na vrhu doskočišča pristal na hrbtu.

Marsikdo se je ustrašil, da se je najstarejši od bratov Prevc težje poškodovala, a smo hitro dobili potrditev, da z zmagovalcem svetovnega pokala iz leta 2016 na srečo ni hujšega.

»Peter Prevc je bil po zdravstveni oskrbi v Planici s helikopterjem prepeljan v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, kjer so zdravniki opravili dodatne preiskave.

Ob padcu je na srečo utrpel le udarce, zaradi katerih čuti bolečine, ter lažji pretres možganov. Zaradi navedenega bo ostal na opazovanju,« so včeraj zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije.

Nanj so se spomnili tudi na podelitvi medalj

Na Petra so se na podelitvi bronaste medalje za tretje mesto na tekmi mešanih ekip spomnili tudi Nika Križnar, Timi Zajc, Ema Klinec in Anže Lanišek ter sotekmovalcu poslali sporočilo: »Pero, mi smo s tabo!«.

Danes se je na svojem Instagram profilu oglasil tudi osrednji akter zgodbe in tudi sam potrdil, da je imel srečo v nesreči:

»Včasih stvari izgledajo slabo. Na srečo sem se iz padca odvalil zgolj s pretresom možganov in udarjenim hrbtom. 

Iskrena hvala ženi, vsem reševalcem, zdravnikom, medicinskam sestram, ki skrbite zame, da bom iz bolnišnice odšel zdrav. Hvala vsem za spodbudna sporočila.«

Prevc se je ob tem še pošalil, da je z ženo prav na deseto obletnico poletel v Ljubljano. V ljubljanski klinični center so ga namreč prepeljali s helikopterjem.

Komentarji (1)

Ulavaj (ni preverjeno)

Propao si dečko briši iskat službo.

Starejše novice