Foto: NTK Mura Sobota
V Ljubljani je potekalo pokalno tekmovanje Namiznoteniške zveze Slovenije, ki ga je v moški konkurenci osvojila ekipa NTK Mura Sobota. Povratniki med prvoligaše so v finalu po preobratu ugnali Savinjo.

Moška ekipa Namiznoteniškega kluba Mura Sobota, ki se letos vrača med prvoligaše, je v Ljubljani osvojila pokalno tekmovanje, Pucončanke so bile druge v ženski konkurenci.

Soboško ekipo so sestavljali letošnji povratnik Mitja Horvat, Gregor Zafoštnik, Bojan Ropoša in Gregor Kocuvan, v prvem krogu pa so s 3:0 premagali PPK Rakek. Z istim rezultatom so v četrtfinalu izločili NTK Tempo, v polfinalu pa so po treh dvobojih premagali še ŽNTK Maribor. 

Precej bolj napet je bil finalni obračun z Namiznoteniškim klubom Savinja I. Brin Vovk Petrovski v prvem dvoboju s 3:2 premagal Mitjo Horvata, Gregor Zafoštnik pa je z 1:3 izgubil proti Mihi Podobniku. Klub iz Luč je tako za pokalni naslov potreboval le še eno točko, a je nato prišlo do popolnega zasuka.

Bojan Ropoša je bil s 3:0 boljši od Domna Hohnjeca, Zafoštnik je po treh nizih ugnal Vovka Petrovskega. Za slavje Sobočanov je v odločilnem petem dvoboju poskrbel Horvat, ki je s 3:0 nadigral mladega Podobnika (11:4, 11:2 in 11:8).

Sobočani v pričakovanju stoletnice igranja namiznega tenisa v Murski Soboti in Sloveniji spadajo v ožji krog favoritov za vrh državnega prvenstva, ki se za NTK Mura Sobota pričenja 7. oktobra, z domačim dvobojem proti pokalnim finalistom, ekipi Savinje.

Pucončanke klonile v finalu

Moška ekipa Keme Murexin Puconci je pokalno tekmovanje zaključila v četrtfinalu, s porazom proti finalistom, ekipi Savinje. Članska ekipa Pucončank se je prebila do finala, v katerem pa je bil s 3:0 močnejši NTD Kajuh Slovan.

Pucončanke so v četrtfinalu s 3:2 izločile NTK Fužinar Inter Diskont, bolj gladko pa je šlo v polfinalnem spopadu s ŠD Vrhniko, saj so pomurske predstavnice za uvrstitev v finale potrebovale zgolj tri nize. 

Finalni obračun s Kajuh Slovanom je bil odločen po treh dvobojih. Enya Moltara je po štirih nizih premagala Blažko Harkai, Ema Crnkovič je s 3:0 izgubila z Laro Opeka, tretjo točko pa je Ljubljančankam priigrala Tjaša Novak, ki je s 3:1 premagala Ano Kovačec. Del ekipe je bila še Ana Gergek.

Pucončanke so se s Kajuhom Slovanom v minuli sezoni merile tudi v finalu državnega prvenstva, v katerem so ravno tako osvojila srebrno kolajno.

Komentarji (2)

ntk (ni preverjeno)

Bravo dečki....

bela vrana @11 (ni preverjeno)

Iskrene čestitke

Starejše novice