Slika je simbolična.
Bomo letos po dolgem času v zimskih mesecih ponovno deležni nizkih temperatur in polno snega? Takšna je srednjeročna napoved.

Meteorološka zima traja od 1. decembra do 28. februarja, na portalu Ciklon.si pa so objavili prvo srednjeročno napoved za letošnjo zimo.

Kako mrzla bo letošnja zima?

Na Ciklon.si zaradi visoke sončne aktivnosti letos niso veliki optimisti za zimo z obilnim sneženjem in dolgotrajnim mrazom.

»Pred nami je še oktober, mesec, ko se bo začel krepiti polarni vrtinec in hitro bomo videli, kakšen bo začetek, večina izračunov zaenkraz kaže na polarni vrtinec, ki vsaj na začetku ne bi smel biti premočan,« so zapisali.

Na vremenske razmere letošnjo zimo bo vplival El Niño

Tudi po napovedih Severe Weather nas v zimskih mesecih čakajo toplejše temperature od povprečja in to v večjem delu zahodne in osrednje Evrope.

Nižje temperature v zimskih mesecih bodo predvsem v severnih in severovzhodnih krajih Evrope.

Vremenske razmere letošnjo zimo naj bi krojil El Niño, ki navadno traja med devet in 12 mesecev, kar naj bi po napovedih vremenoslovcev vplivalo na nadpovprečno toplo in suho zimo.

Kaj je El Niño?

El Niño je naravni vremenski pojav, običajno povezan z dvigom temperature po vsem svetu ter sušo in obilnim deževjem v nekaterih delih sveta.

Vpliv vremenskega pojava El Nino naj bi se nadaljeval vse do pomladi leta 2025, ko bo njegov vpliv popustil, v tem času pa lahko podre prizadevanja sveta za omejitev segrevanja ozračja za 1,5 stopinje Celzija, saj je pričakovati, da bo njegov pojav še dodatno segrel planet.

Komentarji (12)

Muca, (ni preverjeno)

Ponavadi predvidejo vse kontra kak bo.
Če je že cejli leto noto z vremenom, naj bo slasti še pozimi isto tak. Noro in divje.

Ni logike (ni preverjeno)

Zakaj pa naj bi bila zima polna snega in torej mrzla? Klimatske spremembe so nepovratne in pomenijo višje temperature tudi in predvsem pozimi.
Zim, kot smo jih poznali pred desetletji ne bo več. Bodo podaljšane, meglene jeseni. In vplivi sončeve aktivnosti ter El Nina so lahko le multiplikatorski. Izvirni greh drugačnih zim je drugje.
Pa ne se preveč sekirati. Čez dvajset, trideset let se bo našim mladim kolcalo po zdajšnjih zimah, ko so videli sneg za dve, tri ure januarja.

santlp88

Nigdar več nej!

Pa (ni preverjeno)

Tako jaz tudi znam napovedati da na severu bo mrzlo na jugu pa toplo kot vsa leta

Vrag je zeme (ni preverjeno)

Vsen de mrzlo pozimi edijno Silvo Jakob de si ritko segreval pod Škofovo haljo.

realnooo (ni preverjeno)

Tipicen kiri clanek

JeToRed (ni preverjeno)

Prihaja zima, teme za pisanje bo na pretek! Naslovi v stilu: Prihaja polarni mraz, ko bo napoved vsaj -1 stopinja,...Sneg bo pobelil,.. ko bo napoved 1mm snega,....Itditd
Lahko je biti pisun!

. (ni preverjeno)

Pa dajte no napoved kakšna de zijma je brezvezna ker itak ne vejte. Tou je ugibanje na slejpo.

realno

Še poletje še ni pošteno končalo pa se že s snegom obremenjuje te, vi novinarji pa res nimate nobenega drugega dela

smrkci (ni preverjeno)

Sneg in zime mislim tja do -15 in še več,ne bo še kakih 100 let ,če.

BULDOG MALJEVAC (ni preverjeno)

Upam, da snega sploh ne bo.

hiho (ni preverjeno)

Kako letala naredijo tako bo.

Starejše novice