Foto: Facebook Marino Kegl - Deaf Tennis player
Marino Kegl je na seznam mednarodnih dosežkov dodal nov uspeh. Sobočan je danes dobil dvoboj za bronasto medaljo na teniškem svetovnem prvenstvu za gluhe, ki ga je gostila Kreta.

Sobočan Marino Kegl se je na teniškem svetovnem prvenstvu gluhih razveselil novega mednarodnega uspeha.

Najboljši gluhi športnik in parašportnik Slovenije v letu 2022 je v današnjem malem finalu po preobratu premagal starega znanca Gaborja Mathea, s katerim sta se letos srečala v velikem finalu Odprtega prvenstva Avstralije. 

Madžar je prvi niz v tekmi za tretje mesto na svetovnem prvenstvu dobil z 2:6, Kegl pa se ni predal. Drugi niz je dobil s 6:4, odličnega tretjega pa večnemu rivalu praktično ni pustil dihati in je po zmagi s 6:1 zasluženo osvojil bronasto kolajno.

Svetovni prvak je postal Južni Korejec Duckhee Lee. Pred leti 130. igralec svetovne lestvice ATP je v polfinalu ugnal prav Kegla, v finalu pa je bil boljši od Čeha Jaroslava Šmedeka. Oba niza je dobil z rezultatom 6:2.

Do brona kljub težavam z nogo

Kegl se je ob bronu na svetovnem prvenstvu razveselil še skoka na tretje mesto svetovne lestvice gluhih tenisačev. Za nameček mu je podvig uspel kljub težavam z mečno mišico, ki si jo je poškodoval na drugi tekmi turnirja.

Marino je bil kot četrti nosilec prost v prvem krogu svetovnega prvenstva, v drugem krogu pa se je pomeril z Avstralcem Glenom Flindelllom. Znanca z Odprtega prvenstva Avstralije je premagal po dveh nizih, oba je dobil s 6:1. 

Bolj naporen je bil drugi dvoboj turnirja, v katerem je nasproti stal Martin Hong. Kanadčan je v eno uro dolgem prvem nizu slavil z 2:6, Kegl pa je drugi niz dobil z ekspresnih 6:0. Boljši je bil tudi v tretjem nizu (6:2), v uvodu katerega pa je nerodno skočil in se poškodoval ob padcu. Sobočan je s tekmo nadaljeval po zdravniški oskrbi, še pred zdravniki pa je posredoval oče in trener Darko Kegl.

Z očetom sta poškodbo uspešno sanirala do te mere, da ga v četrtfinalu ni pretirano ovirala, Ekvadorec Andres Vazquez pa je klonil po uri in pol borbe. Kegl se je s 6:1 in 6:2 prebil v polfinale, v katerem pa ga je zaustavil že omenjeni Lee.

Svetovni prvak si je finalni nastop zagotovil po dveh nizih (3:6 in 1:6), Kegl pa je prihranil dovolj moči, da je v tekmi za tretje mesto premagal Matheja. Čestitke!

Komentarji (3)

Pohorčan (ni preverjeno)

Sen čuja ka so 4 tekmovale. Vaček pa fse pohvale.

Štefan Cigan Edo (ni preverjeno)

Blo jih je vec samo so bili slepi pa gluhe

Jahorin (ni preverjeno)

Mama se zahvaljuje SDS pa Janezu ka je sin 3.

Starejše novice