Svet javnega zavoda Zdravstvenega doma Murska Sobota se je nedavno odločil za razpis za novega direktorja ali direktorico po starem odloku. Z včerajšnjim dnem pa so vse občine ustanoviteljice potrdile novega.

Kot smo poročali 20. septembra, je svet zavoda Zdravstvenega doma Murska Sobota na zadnji seji nepričakovano razširil dnevni red in izglasoval izvedbo razpisa za imenovanje direktorja oziroma direktorice zdravstvenega doma.

Svet zavoda napovedal razpis za novega direktorja Zdravstvenega doma Murska Sobota

Na seji so nato sklenili, da bodo že naslednji dan, torej 21. septembra 2023, objavili razpis za direktorja ali direktorico javnega zavoda, in to po starem odloku, ki bi že kmalu prenehal z veljavnostjo.

Določili pa so tudi rok za prijavo na razpis, ki je 2. oktober 2023. 

Iz gradiva iz seje sveta zavoda je razvidno, da naj bi prejete vloge s strani komisije odpirali že dan za tem, 3. oktobra, za 11. oktober 2023 pa je znova načrtovana seja sveta zavoda, kjer naj bi razpisna komisija poročala o prispelih vlogah in prisluhnila predstavitvi kandidatov.

To je tudi dan, ko naj bi komisija že izbrala in potrdila novega kandidata za direktorja oziroma direktorico Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Toda razpis (še) ni objavljen.

Preberite še:

Novi ustanovitveni akt danes objavljen v Uradnem listu

Novi akt o ustanovitvi, ki prinaša novo sestavo javnega zavoda in strožje pogoje za imenovanje direktorja, je do omenjene seje sveta javnega zavoda sprejela večina občin ustanoviteljic, to so Beltinci, Grad, Hodoš, Šalovci, Gornji Petrovci, Kuzma, Murska Sobota, Moravske Toplice, Puconci in Rogaševci.

Dokončno so ga včeraj potrdili tudi svetniki zadnjih dveh občin ustanoviteljic, občine Tišina in Cankova. 

Novi ustanovitveni akt Zdravstvenega doma Murska Sobota lahko namreč stopi v veljavo le, če ga v enakem besedilu sprejmejo vse občine ustanoviteljice in šele v petnajstih dneh po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. V slednjem je bil objavljen danes.

Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota med drugim zajema nove pogoje za imenovanje direktorja. 

Katere pogoje mora izpolnjevati direktor? 

Za direktorja je lahko na podlagi javnega razpisa imenovan kandidat, ki poleg splošnih pogojev, določenih z zakonom, izpolnjuje še naslednje pogoje:

  • ima univerzitetno izobrazbo (prejšnja) ali visoko izobrazbo s specializacijo oziroma magisterijem (prejšnja) ali magistrski študij (2. bolonjska stopnja),
  • najmanj pet let delovnih izkušenj z zahtevano izobrazbo od tega vsaj tri leta na vodstvenih delovnih mestih,
  • predloži program dela in razvoja zavoda.

Če poslovodna funkcija in funkcija vodenja strokovnega dela zavoda nista ločeni, mora imeti direktor visoko strokovno izobrazbo ustrezne zdravstvene smeri.

Prav tako se lahko s statutom zavoda določijo še drugi pogoji, ki jih mora izpolnjevati direktor.

Zastopanost v prid občinam

Poleg novih pogojev se z novim odlokom bistveno spreminja tudi sestava sveta zavoda.

Zastopanost bo odslej v korist občinam ustanoviteljicam, saj bo svet zavoda sestavljalo devet članov, od tega jih bo šest predstavnikov ustanoviteljic zavoda, dva predstavnika delavcev in en predstavnik uporabnikov oziroma zavarovancev. 

Gačević: Smatramo, da je svet zavoda sprejel sklep skladno z vsemi roki

Spomnimo, na komentar o razpisu smo se obrnili na predsednico sveta zavoda Leonido Gačević, ki je za Sobotainfo dejala, da je svet zavoda sprejel sklep o izvedbi postopka imenovanja direktorja skladno z roki, ki so potrebni za samo objavo razpisa, potek, odpiranje vlog, predstavitev kandidatov in kasnejšo izbiro kandidata ter soglasje občin ustanoviteljic.

»Tudi pri prejšnjem razpisu za direktorja zavoda Zdravstvenega doma Murska Sobota, v letu 2019, so bili vsi ti roki enaki, kot so letos (svet zavoda je na svoji seji dne 19. septembra 2019 sprejel sklep o razpisu za direkotorja / direktorico zavoda Zdravstvenega doma Murska Sobota, mandat direktorici Edith Žižek Sapač pa je potekel januarja 2020).

Ostali javni zavodi v Mestni občini Murska Sobota začnejo s postopki za imenovanje novega direktorja dosti prej, celo eno leto prej, zato smatramo, da je svet zavoda sprejel sklep skladno z vsemi roki,« je dejala.

Župani občin ustanoviteljic niso bili seznanjeni

Župane občin ustanoviteljic smo po omenjeni seji sveta zavoda povprašali še, ali so z nenavadno hitrim ukrepanjem sveta zavoda seznanjeni in ali to potezo podpirajo.

»Postopek za imenovanje direktorja se lahko izvaja tako po novem ustanovitvenem aktu, če bo seveda prej stopil v veljavo, kakor seveda še po starem aktu, če ta še vedno velja. Z odločitvijo sveta zavoda o pričetku postopka imenovanja direktorja na mestni občini nismo seznanjeni,« je odgovoril murskosoboški župan Damjan Anželj.

Marko Virag, župan občine Beltinci, z namero sicer ni bil seznanjen, se mu pa zdi primerno, da bi se postopki, ki so vezani na delovanja zavoda v prihodnje izvedli po novih predpisih.

Tudi župan občine Tišina Franc Horvat je menil, da bi bilo potrebno počakati, da se sprejme novi odlok.

Komentarji (23)

LZN (ni preverjeno)

Lahko bi osebni zdravniki začeli delati, namesto da pošiljaju pacijente na urgenco

čarni vrag (ni preverjeno)

baje sestre pušijo
ponoči
in
podnevi

In reply to by LZN (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

a res

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

pa že
če tako je

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

Komentator 2121 (ni preverjeno)

Gospod Franc Horva župan občine Tišina se naj rajsi briga za svojo občino ter tu ureja probleme kot so vodovod, ceste, pločniki, razsvetljava in še marsikaj bi se našlo nej pa ka še poleg opravlja ne vem koliko funkciji kot da je supermen da vse to oblavda.

Oklll (ni preverjeno)

Ko bi se vsaj brigo v svoji občini, pa se ne, raje igrice igra ...

In reply to by Komentator 2121 (ni preverjeno)

Eerb (ni preverjeno)

"Kakšno pravico bomo komu morali vzeti", napoveduje Golob.
No, pa da vidimo?? Svoboda narodu,.....

JeToRed (ni preverjeno)

Malo pijtajte tan zaposlene ka se dogaja v ZD,...predvsem najvišje!!!

Ma nemoj (ni preverjeno)

Zakaj bi pitali? Ka koli se dogaja njim te ze pase.

In reply to by JeToRed (ni preverjeno)

je to tu red (ni preverjeno)

Keri so pa te tou najvišji?

In reply to by JeToRed (ni preverjeno)

Meglaaa 22 (ni preverjeno)

Te ka tu pise je najvise pa napija ka bi tu kaj srali pa pisali. Naj tan risavle probleme ge je mesto za to

In reply to by je to tu red (ni preverjeno)

RES (ni preverjeno)

Pa nej najvišje samo, tudi ove malo nižje..Tisti ti dajo realno sliko, vsen je itak važno ka se "zida", notranjoga stanja pa nihče ne pogledne

In reply to by JeToRed (ni preverjeno)

Susiii (ni preverjeno)

Pa resno ta svoboda sce vse zapraviti. Prvi v SBMS zdaj pa ZD. V SBMS se pod novo upravo vec nika ne zida, nega vec enoga sestanka,... tak de tudi tu,... vse de se stavilo ci prijde politicno nastavljeni direktor

JUJ (ni preverjeno)

Važno ka se zida? Vse ostalo je nepomembno.. Glavno ka gej fasada, nema veze kak je odznotraj..

In reply to by Susiii (ni preverjeno)

Kitajska vidi (ni preverjeno)

Znotraj je še lepše in vedno se lepše,bravo!

In reply to by JUJ (ni preverjeno)

Debelko (ni preverjeno)

Bravo komi??

In reply to by Kitajska vidi (ni preverjeno)

AJOJ (ni preverjeno)

Nejso mogli malo počakate še..

Mura je večna (ni preverjeno)

ne seri
tele

In reply to by AJOJ (ni preverjeno)

Salamon (ni preverjeno)

Za novega direktorja predlagam gospoda Čevapčiča, ki bo z nazivom pridobil pisarniški stol in mizo, saj siromak more hodit po MS z prenosnikom po ulicah.

pametni (ni preverjeno)

Za novega direktorja predlagam gospoda Debelega Fuknjenca
ker en tak kurčef zdravstveni dom voditi je mačji kašelj

In reply to by Salamon (ni preverjeno)

Za novega kandidata (ni preverjeno)

Ge pa predlagam uporabnika Črni vrag!
Ka te več nedo sestre pušile ponoči in podnevi!

Klijo (ni preverjeno)

Ka to pomeni za razpis? Nič, vse se dela po staron dokeč je novi nej v veljavi, pa lejko uni še 100x plačajo objavo na sobotainfo... Samo bi drek mešali.. Vsaka pesem se 1x izpoje!!

svinjsko meso (ni preverjeno)

Zanimijvo ka še nega razpisa...

Starejše novice