Foto: Jure Banfi
Mura po obetavnem začetku in vodstvu ni uspela presenetiti vodilnih Celjanov, ki so s pridom izkoristili napake Sobočanov. Kaj sta po porazu dejala Tilen Ščernjavič in Slaven Kovačević?

Obetavnemu uvodu in hitremu vodstvu je sledil hiter padec na realna tla.

Nogometaši Celja na domačem igrišču niso dopustili presenečenja, čeprav so po hitrem vodstvu Mure nekaj časa lovili zaostanek. Po golu bivšega grofa Juliena Lamyja, ki je po podaji Filippa Tripija zaključil lepo izpeljano akcijo Prekmurcev, so rezultat v svojo korist preobrnili še pred odmorom.

Sredi prvega polčasa je po podaji iz kota zadel Egor Prucev, Celjani pa so tik pred koncem prvega polčasa izkoristili napako črno-belih in po golu Gregorja Bajdeta na odmor odšli s prednostjo. Grofje so sicer že v prvem polčasu sprožili 15 strelov, šest v okvir gola, Sobočani so poskušali štirikrat. V nadaljevanju je bil z bele točke uspešen Denis Popović, zmago pa je potrdil Luka Menalo

»Tekmo smo dobro začeli in jo odprli z zadetkom. Mislim, da smo nadzirali tekmo, potem pa smo iz lastnih napak prejeli gole. To se nam je dogajalo že v prvem delu sezone.

Celjani so izenačili iz kota, ko nismo bili osredotočeni. Potem še gol minuto pred odmorom, ko moramo biti zbrani, nato pa še dvakrat v drugem polčasu. Menim, da bi lahko glede na potek prvega polčasa iztržili več,« je po tekmi dejal Tilen Ščernjavič.

Kaznovani za nezbranost

»Celje je trenutno res zelo močno, po mojem mnenju gre za najboljša ekipo v ligi. Vseeno smo jim v prvem polčasu kar dobro parirali, potem pa zaradi nezbranosti prejeli zadetke. Drugim ekipam lahko še bolj pariramo kot Celjanu.

Res je, da je težko igrati proti Celjanom, saj imajo kakovostne igralce in lahko praktično vsak posameznik rešuje situacije ena na ena. Ko smo na igrišču, pa smo vseeno vsi enaki,« je še dodal bočni branilec Mure.

Ščernjavič meni, da Celjani kljub 12 točkam prednosti pred Olimpijo z novo zmago še niso odločili bitke za vrh lestvice. Kljub vsemu se zdi, da se bo v nadaljevanju sezone težko približati kakovostni in široki zasedbi trenerja Damirja Krznarja.

Hrvat na klopi vodilne ekipe Prve lige Telemach si je lahko sredi drugega polčasa privoščil menjavo, v kateri je v igro poslal Nina Koutra, Maria Kvesića in Aljošo Matka. Prav to pove veliko o tem, s kakšno ekipo razpolagajo v knežjem mestu. Muro na drugi strani čaka še precej dela, tega se zaveda tudi Ščernjavič:

»Morda se napake ponavljajo zaradi mladosti, saj smo mlada ekipa, vendar je potrebno delati na tem. Ko je najtežje in gresta polčas ali tekma proti koncu, moramo biti zbrani in vsi napadati, da razrešimo situacije.«

Dvoboj odločen po drugem golu Celjanov?

Mura je tekmo s Celjem odigrala brez Vladimirja Vermezovića ob stranski črti, saj je moral Beograjčan zaradi treh rumenih kartonov izpustiti srečanje. Dvoboj s Celjani sta tako vodila Darjan Slavic in Slaven Kovačević. Slednji je spregovoril tudi pred predstavniki sedme sile.

»Tekmo smo več ali manj izgubili v 45. minuti prvega polčasa. Začetek tekme je bil dober, hitro smo zadeli, vendar se nam je znova zgodil padec osredotočenosti, ko smo prejeli gol iz prekinitve.

Tik pred odmorom smo po naših napakah prejeli še drugi zadetek, nato pa so Celjani v drugem polčasu hitro zadeli še iz enajstmetrovke. Celju čestitam za zasluženo zmago, mi pa moramo iti naprej in se obrniti proti naslednjim preizkušnjam.

Žal smo dan pred tekmo izgubili nekaj pomembnih igralcev, vendar to ni alibi za današnji poraz,« je poudaril Srb. Dvoboj s Celjem je sicer izpustil zgolj Ben Cottrell.

Foto: Jure Banfi

V nedeljo z Mariborom

»Poraz je težak, nikoli ni lahko prejeti štirih zadetkov, vendar moramo delati naprej. Pripraviti se moramo na tekmo z Mariborom. Vrnilo se bo nekaj nogometašev in verjamem, da bomo na tekmi z Mariborom kakovostnejši,« je prepričan pomočnik Vermezovića.

Že pred dnevi smo poudarjali, da Muro čaka zahteven uvod v pomlad, po dvoboju s Celjem tudi preizkušnja z Mariborom ne bo nič kaj enostavna. Za nameček so vijoličasti samozavest okrepili z visoko zmago.

Mariborčani so v mrežo Kidričanov pospravili kar sedem žog in tako na najboljši način izkoristili številčno prednost. Kako pa se bo razpletel prekmursko-štajerski derbi? Mura se bo gostom zoperstavila brez Filippa Tripija in Sandija Nuhanovića.

Nedeljski obračun v Fazaneriji se bo pričel ob 15. uri. Bodo črno-beli do tedaj odpravili napake v igri?

Komentarji (10)

realnooo (ni preverjeno)

KOGA BRIGA!!!

Tealno (ni preverjeno)

Tezko de ! Fejst tezko !

PametnoModri (ni preverjeno)

En teden bodo zaj pisali o Muri, ker se to klika in služijo s tem,...potem pa ponovno!
Zato ne pisariti, samo na tekmo pač nej trbej iti, ker se norca delajo,...

Poli990 (ni preverjeno)

Borile se bomo za izpad

trg zmage

»Tekmo smo dobro začeli in jo odprli z zadetkom. Mislim, da smo nadzirali tekmo, potem pa smo iz lastnih napak prejeli gole."
Ojoj, izjava pač nogometaša. Skregana z logiko.
Ja, nadzirali so pa res igro in to tako, da se lahko samo nasmejemo, posest je bila po mojem tam najmanj 70% : 30% v korist Celja... Bili so v minusu eno 8 kotov, če ne več... in gol res dobili po napaki, nezbranosti. Ampak, je to čudno ob velikem pritisku nasprotnika?
Ne, niso ničesar nadzirali, ampak se krčevito branili. Gol... saj se lahko tudi doseže pri taki igri, to pa je tudi vse! Sicer pa vedno trdim, da je potrebno uporabljati matematiko in nekaj logike: poraz proti Celju je, če je že moral priti, nepomemben! Mi moramo premagovati Bravo, Radomlje, Rogaško, Aluminij, ... in se ne jajcati s Celjem, Mariborom, Olimpijo. Za njih je letošnji vlak odpeljal!

lažž (ni preverjeno)

ja rejsan. ka so nadzirali do prvoga celjskoga gola?? ka so nej doubili 4 v prvih 20 min...ajaj

In reply to by trg zmage

Neko (ni preverjeno)

Dečke, trudite se, da ohranite nekje sredinski položaj lestvice, pa je to to. Kdor pričakuje od vas neke nerealno visoke cilje, je pač omejen v pričakovanjih. Ne obremenjujte se s tem. Mi smo Mura, igramo prvo ligo, smo z vami tak ali drugače!

en (ni preverjeno)

Preveč napak??? Celo tekmo ste pred svojin golon stali, pa ove cuj gledali kak si žogo se pa ta na sredini igrišča podajajo. To je vaš način igre??? Žalostno...

Elokog (ni preverjeno)

Mladinci Veržeja bi je fčera raztrgali!

vrag od vraga (ni preverjeno)

Lahko so si podajali in šli kamor so hoteli, saj so jim muraši to omogočali, da so prosto sprejemali žogo. Ko so jo pa že enkrat imeli pa so bili hitrejši in so jih zlahka pretekli in preigrali. Ta stroka in takšen igralski kader je rezultat pač viden na lestvici. To pa je 6. do 9. mesto na koncu.

Starejše novice