Foto: OK Panvita Pomgrad
V Puconcih poteka odbojkarski turnir v spomin na Gorazda Giderja, na včerajšnjih tekmah sta si nastop v današnjem finalu zagotovila soboška Panvita Pomgrad in kamniški Calcit Volley.

V Zeleni dvorani v Puconcih sta bili včeraj odigrani polfinalni tekmi memorialnega turnirja Gorazda Giderja Avto Rajh Open. 

Prvo polfinalno tekmo so po petih nizih dobili odbojkarji domače Panvite Pomgrad, ki so s 3:2 ugnali Fužinar Sij Metal Ravne. 

Krajši je bil drugi polfinalni dvoboj, v katerem so Kamničani po treh nizih premagali odbojkarje Merkur Maribora. Prvi in tretji niz sta se končala z rezultatom 25:15, v drugem pa je bilo 25:21.

Tako Gorenjci kot Štajerci med drugim pogrešajo reprezentante, ki se na Japonskem borijo za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Kamničani so izbrani vrsti odstopili Uroša Planinšiča in Nika Mujanovića, Mariborčani pa Roka Bračka.

Največ točk novinca

Sobočani so se v Puconcih, kjer bodo zaradi obnove parketa v dvorani Osnovne šole Murska Sobota I igrali vsaj do konca koledarskega leta, predstavili v polni zasedbi.

Dvoboj z Ravenčani je potrdil, da bo letošnja liga zelo izenačena, saj se je polfinale zavlekel v pet nizov. Prvega so z 21:25 dobili Korošci, Sobočani pa so nato preobrnili izid ter slavili s 25:16 in 25:19. V četrtem nizu so bili znova boljši Korošci (16:25), odločilni pa je s 15:12 pripadel gostiteljem turnirja.

Z 19 točkami je bil najučinkovitejši mož domače zasedbe poletni novinec Leonardo Doda, 15 sta jih prispevala Nenad Šormaz in še en novinec Stefan Mirković. Vid Suhadolnik je zbral devet točk, Žan Bedrač pa osem.

V današnjem sporedu turnirja bo ob 15:30 najprej odigrana tekma za tretje mesto med Fužinarjem in Mariborom, ob 18. uri pa sledi še finale med Sobočani in Kamničani. Vstop na tribune je prost.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Santes (ni preverjeno)

O Gorazd, Gorazd. Naj ti bo lahka!

Starejše novice