FOTO: Peter Dominko
Odbojkarski klub Panvita Pomgrad s sredinim gostovanjem v Mariboru vstopa v prvenstvo, včeraj pa so Sobočani predstavili nove moči in cilje za sezono, v kateri bodo zaigrali tudi na mednarodnem odru.

Soboški odbojkarji so v minuli sezoni pozitivno presenetili s četrtim mesto in s tem dvignili letvico pričakovanj za prihajajoče ligaške izzive.

Kadrovskih sprememb tudi v Murski Soboti ni bilo malo, ekipo sta med drugimi zapustila domači up Dino Vinkovič in Kanadčan Connor McConnell, v zadnji sezoni eden najvidnejših posameznikov lige.

V prekmurskem taboru verjamejo, da so tudi letos sestavili konkurenčno zasedbo, ki se bo lahko kosala v znova izredno močnem državnem prvenstvu. Prvi mož klub Matjaž Durič se je dotaknil tudi kadrovanja:

»Ker trenutno v klubu še ni dovolj mlajših igralcev, ki bi lahko tako kvalitetno igrali na tako visoki ravni, kot si želimo, smo po tehtnem razmisleku pripeljali okrepitve iz tujine in bližnje okolice. 

Upamo, da bomo z njimi morda izboljšali rezultat iz lanske sezone ali pa vsaj ohranili raven, kar je tudi cilj upravnega odbora.«

Zadovoljni z minulo sezono

»Upravni odbor je več kot zadovoljen z lansko sezono, saj se nam je po nekaj letih spet uspelo uvrstiti v evropska tekmovanja. To je bilo malce presenetljivo, smo pa bili toliko bolj veseli po osvojitvi četrtega mesta v državnem prvenstvu. 

To nam daje potrditev, da smo na pravi pot in v klubu delamo dobro, da vzgajamo mlade igralce in so vse okrepitve, ki jih pripeljemo v klub, na pravem mestu. Le tako lahko igramo na tako visoki ravni, kot počnemo vsako leto,« je pred zbrano sedmo silo še dejal Durič.

Predsednika društva veseli zastopanost mlajših selekcij v državnih tekmovanjih. V klubu so ponosni na mladinsko ekipo, ki je bila v minuli sezoni druga v državi. To omogoča, da so letos že trije mladinci priključeni k članski ekipi, kar je dober temelj, da bodo čez nekaj let steber moštva.

Durič se je ob tem zahvalil tudi vsem sponzorjem, še posebej Pomgradu in Panviti, v klubu pa si želijo, da bi imel klub v prihodnje stalno domovanje v eni od soboških dvoran.

FOTO: Peter Dominko

Kadrovske spremembe stalnica v vseh klubih

»Poiskali smo nadomestila za igralce, ki so odšli. To je stalnica v vseh klubih, tudi v našem. Pomembno je, da smo v člansko ekipo vključili tri mladinske reprezentante, to so Urban Rajnar, Vid Suhadolnik in Nik Legen, ki so bili evropski kadetski prvaki. 

Za naš klub je pomembno, da v člansko ekipo vključujemo mlade igralce in jih kalimo do tega nivoja, da čimprej pridejo do ravni, ko bodo lahko igrali v 1. A državni ligi, ki je zelo zahtevna,« meni trener Dejan Fujs.

Nadarjenim najstnikom sporoča, da morajo vložiti še veliko dela, da bodo dosegli potencial, ki ga premorejo. Mladeniči novo znanje na treningih pridobivajo tudi od starejših soigralcev, med katerimi so tudi štirje novinci. 

Sprejemalec Nenad Šormaz in korektor Marko Milovanović prihajata iz Brčkega, osrednji bloker Tit Kovačič je bil doslej član Maribora, za mladinsko selekcijo Štajercev pa je igral tudi mladi organizator igre Tine Avšič.

V soboškem klubu so zadržali jedro ekipe, ki ga ob kapetanu in podajalcu Urbanu Drvariču in liberu Tinu Vrablu tvorita še osrednji bloker Žan Bedrač in sprejemalec Urban Fužir, od katerih v letošnji sezoni pričakujejo veliko. Na svojo priložnost čaka tudi libero David Novak.

Letos tudi na mednarodnem odru

Strateg Sobočanov napoveduje, da bo letošnja sezona po številnih spremembah v praktično vseh osmih klubih še zahtevnejša od prejšnje, se pa Prekmurci veselijo igranja v evropskem tekmovanju.

Pri Panviti Pomgrad upajo, da odbojkarji finske Kokkola Tiikerit ne bodo zadnji evropski obiskovalci Murske Sobote v letošnji sezoni. Dvoboj v prekmurski prestolnici bo odigran že v sredo, 12. oktobra, ob 19. uri:

»K nam prihaja ekipa z daljnega severa, po prihodu na Finsko nas iz Helsinkov čaka še štiri ure vožnje z vlakom. Pri tem nismo imeli prave sreče, saj se bomo morali na pot odpraviti še kakšen dan prej. 

Nekaj podatkov o nasprotniku že imam, v soboto pa pričenjajo tudi državno prvenstvo, zato čakam na posnetke tekem. Kokkola je bila trikrat finski prvak, nazadnje leta 2016. Gre za klub, ki je dobro organiziran, o kakovosti pa bomo več govorili po tem, ko si bomo ogledali posnetke. 

Vsekakor gre za ekipo, ki bo iskala svojo priložnost, da se uvrsti v naslednji krog, v katerem na zmagovalca čaka Steaua iz Bukarešte. Želimo si preboja v naslednji krog, da bi v Mursko Soboto pripeljali še enega atraktivnega nasprotnika.«

FOTO: Peter Dominko

Oba tujca iz Brčkega

»Prihod v Slovenijo zame predstavlja nekakšno novo izkušnjo. Skušali bomo ponoviti rezultat iz minule sezone.

Mislim, da imamo dobro ekipo, na čelu z izkušenimi igralci in mladimi fanti iz mladinske selekcije. Verjamem, da lahko ustvarimo dober uspeh in ponosno nosimo klubski dres,« je dejal Marko Milovanović.

Štiriindvajsetletnik bo skušal na položaju korektorja zamenjati Connorja McConnella, ki so ga v svoje vrste po odhodu Ahmeda Ikhbayrija zvabili Mariborčani, ki bodo že to sredo prvi tekmec v državnem prvenstvu.

Rojak Nenad Šormaz je najizkušenejši mož v ekipi. Leta 1992 rojeni sprejemalec je bil pred dnevi izbran za najkoristnejšega igralca memorialnega turnirja Gorazda Giderja, ki so ga Sobočani osvojili z dvema zanesljivima zmagama:

»Menim, da je bilo na začetku sezone še nekaj nihanj, v zadnjem obdobju pa smo uravnotežili rezultate, ki so zdaj precej boljše. Veliko bolje tudi igramo in treniramo, kar nam daje veter v hrbet. 

Kot je dejal že Marko, bomo skušali ponoviti dosežek iz prejšnje sezone, to je četrto mesto, kar je moj cilj. Vsi skupaj bomo z ekipo dali vse od sebe, da izpolnimo ta pričakovanja.«

FOTO: Peter Dominko

Kapetan pozdravlja mlade upe in okrepitve

»Velika čast je, da sem lahko že pri 16 letih del članske ekipe Panvite Pomgrad. To mi veliko pomeni. Pokazatelj določene kakovosti je tudi to, da smo bili s kadetsko reprezentanco evropski prvaki. Upam, da bomo v letošnjo sezono dosegli čim več, morda tudi tretje mesto,« je optimističen Urban Rajnar.

Kot že zapisano, bosta ob Rajnarju članske izkušnje nabirala še dva člana iz generacije evropskih prvakov, Vid Suhadolnik in Nik Legen. Zdaj že izkušeni Radenčan Urban Drvarič ostaja v vlogi kapetana ekipe.

Podajalec za razliko od ostalih ni postavil pritiska v obliki uvrstitve, kot pravi, pa bo pomembno, da bo ekipa skozi sezono rasla, skušala obdržati položaj v zgornji sredini lestvici in se približati rezultatu iz lanske sezone. 

Drvarič - podobno kot trener Fujs - pričakuje še zahtevnejšo prvenstvo, želi pa si, da bi Murska Sobota moštvo podprla že sredi oktobra, na evropski preizkušnji.

»Zdi se mi, da je vodstvo naredilo dobro delo pri oblikovanju ekipe, v kateri vlada dobra energije. Na pripravljalnih tekmah smo pokazali, da rastemo, kar je najbolj pomembno. Počasi prihajamo v formo, ki se od nas pričakuje.

O ciljih bi dejal, da si želim ponovitve lanske sezone, da ponovimo lanskoletne predstave, obdržimo uvrstitev med četverico in kot ekipa uživamo na igrišču,« sporoča Drvarič.

Moč Sobočanov bo pokazala že prva ligaška preizkušnja. Panvita Pomgrad bo državno prvenstvo odprla v sredo, ob 19. uri, ko se bo v Dvorani Tabor pomerila z Mariborčani.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Anze234 (nepreverjen)

Tej celavi je vsega sposoben pravi multipraktik.
On je direktor, svetnik, predsednik, lovec….
Noro 🍾🥂

grba3i (nepreverjen)

Pozabo si napisati ka je Durič (po tvoje čelavi) tudi predsednik nadzornoga odbora soboške KOMUNALE.

In reply to by Anze234 (nepreverjen)

bridki (nepreverjen)

Ko odide najboljsi mladi igralec Vinkovic v Kamnik lahko samo poves, da nekdo v klubu ni opravil svoje domace naloge.

afta he (nepreverjen)

Isto je z mladimi nogometaši Mure. Za vse druge klube so dobri samo za domačega ne.

In reply to by bridki (nepreverjen)

Hin.G. (nepreverjen)

Hja tej Durić. Pijanček, kak njegov stari.

U2 (nepreverjen)

Klub je na niskon nivoji in obstaja samo zatou, ka Fujs neje brezposelni.... mladi pa tujci so samo statisti in kolateralna škoda....zatou ob prvi priliki adijos amigos....Vinkovič že zna kak je stanje, pa pameten je on dečko

Starejše novice