Gigantski paradižnik? Orjaška bučka? Nenavadni korenček? Vrtičkarji iz vse Slovenije delijo svoj letošnji pridelek.

Vrtičkarje iz vse Slovenije smo pozvali, naj nam pošljejo fotografije nenavadnih, orjaških ali kako drugače posebnih pridelkov, ki so jih v letošnji vrtičkarski sezoni presenetili na vrtu ali njivi.

Spletne poštne nabiralnike so nam kmalu preplavile fotografije zanimivih pridelkov, ki so letos bralce presenetili na vrtu. Poglejte, kaj vse je zraslo na vrtovih naših bralk in bralcev.

Kraljujejo paradižniki velikani, poslali ste tudi fotografije orjaških jajčevcev in še in še 

To so jajčevci, ki rastejo v Rogaški Slatini na visoki gredi. Pridelala Breda Pinter iz Rogaške Slatine.

Marijana Srnko iz Zgornjega Boča z bralci ponosno deli fotografijo gigantskega paradižnika, kot je zapisala.

»Moj letošnji rekorder med paradižniki, lastna vzgoja od semena do pridelka. Pridelan brez posebnosti, deležen je bil le zalivanja, odstranjevanja zalistnikov in vezanja ob oporo,« je še razkrila.

Tudi Hans Dreisiebner z avstrijskega Špičnika je uredništvu poslal fotografijo svojega orjaškega paradižnika.

Eva Mori iz Kicarja pa je poslala dve fotografiji pridelka, na prvi lahko vidite mega bučo, na drugi pa paradižnika velikana.

Tudi Velimir Cep je delil fotografijo svojega paradižnika, ki je zrasel na njegovem vrtu v kraju Rošpoh - del. Kot je zapisal ponosni vrtičkar, je ta orjak zrasel v prvi etaži, poleg še štirih paradižnikov, vsak pa je tehtal okoli 600 gramov.

»V drugi etaži še raste šest paradižnikov, njihova teža pa bo znana, ko dozorijo,« je še pripisal. 

Paradižnik, ki ga lahko vidite na fotografiji, pa tehta 1100 gramov, kot vidite na razvidno na tehtnici.

Kar šestkrako asimino oziroma indijsko banano pa je pridelal Zdravko Lajh iz Hoč. Asimina je trajnica, ki je znana po zdravih plodovih z okusom po banani, ananasu in mangu.

Tudi Janez Jaug z Goričkega se lahko pohvali z ogromnim paradižnikom. 

Vrtičkarka iz Novega mesta Ivanka Grabic je poslala fotografijo res obilnega paradižnika.

Vlasti Felkar iz Murske Sobote je na vrtu zrasel prav poseben paradižnik. Izgleda res sočen, vse ostalo prepuščamo domišljiji. 

Irena Namestnik iz Laškega, je letos pridelala zelo velik paradižnik, ob fotografiji pa pripisala: »Na rastlini so rastli samo trije plodovi in samo eden je bil tako velik. Zalivamo iz vodnjaka pod vrtom, z dodatkom gnojila za paradižnik Plantela.«

Andrej Berden iz Tropovec se je poigral s pridelki z domačega vrta in nastala je zanimiva skulptura. 

Dani Mohorič je ob fotografiji pridelkov zapisal: »Paradižnik, ki je dozorel na mojem vrtu na Vrhpoljah pri Kamniku. Eden tehta 65 dekagramov, drugi pa približno 60 dekagramov, vidi se, kako sta velika, v primerjavi z kurjim jajcem.«

Vlasta Govek nam je poslala fotografijo debelega paradižnika in pripisala: »Evo, pa še moj velikan.«

»Pošiljam svoj največji paradižnik te sezone. Seme je od moje pokojne mame. Vsako leto obrodijo ogromni paradižniki,« je ob velikanskem pridelku zapisala Sonja Rus iz Maribora.

»Pošiljam fotografijo najtežjega paradižnika, ki je zrasel v taščinem vrtu, v Bakovcih. Tašča Edita Belinger si vsako leto sama naredi semena za vse, kar pridela v domačem vrtu in iz teh semen je letos zrasel tale velikan. Težek malo manj od 1600 gramov,« je ob fotografiji pripisala Janja Titan

Pa še ogromna rdeča pesa iz Murske Sobote, izpod rok vrtičkarke Ljubice Karas.

Brigita Jud je papriko velikanko pridelala na domačem vrtu. »Paprika tehta skoraj 500 gramov in je res prava lepotica,« je zapisala ob fotografiji. 

»Moj pridelek so cvetlice, njihova lepota je hrana za dušo. Moj vrt – 750 kvadratnih metrov urejam sama že dosti desetletij. Vsak dan mi gre težje pri 79-ih letih. Sem upokojena profesorica tujih jezikov v Sombotelu. Do leta 1957 sem živela v Puconcih, v Soboti sem pa končala nižjo gimnazijo. Po maturi v Sombotelu sem študirala na univerzah v Budimpešti in Moskvi. Moj hobi je vrt, lepe rože, in prevajanje. Vsak dan preberem, kaj pišete na Sobotainfo,« je ob fotografijah prelepih cvetlic zapisala Suzana Guoth

Valerija Cizic pa enostavno sporoča, da je paprika ponorela.

Vlado Črešnar je poslal dve vrsti paradižnika, ki sta se mu letos še posebej posrečili.

Tudi Erik Udovič je pridelal nenavadni paradižnik.

Še vedno nam lahko pošljete fotografije!

Kaj pa je na vrtu letos uspelo vam? Ste pridelali ogromen paradižnik? Ali pa na vašem vrtu raste orjaška sončnica? Ste na gredah našli bučko, ki že spominja na podmornico?

Fotografije nam še vedno lahko pošljete na [email protected], poleg pa pripišite še vaše ime in kraj, kjer je zrasel nenavaden pridelek. Morda nam celo lahko zaupate, kaj je vaša vrtičkarska skrivnost za takšen pridelek.

Fotografije bomo dodali članku ali morda - če bo posebnost dovolj zanimiva - objavili celo nov prispevek.

Komentarji (4)

levak (ni preverjeno)

Največ kazni je plačal kdo ? Domobranec Janči !

V z vraga (ni preverjeno)

Župnik iz čr K. Bedernjak de plačo kazen!

In reply to by levak (ni preverjeno)

,,,, ,,,,, (ni preverjeno)

Ko bom velik bom domobranec

In reply to by levak (ni preverjeno)

,,,, ,,,,, (ni preverjeno)

Jaz imam 13 cm dolgega in kot tak je najduksi u Pušči

Starejše novice