Slika je simbolična.
Četudi bomo danes zabeležili temperature vse do 35 stopinj, pa vremenoslovci opozarjajo na razvoj močnejših neviht. Teh pa naj bi bilo v prihodnjih dneh še več.

Danes bo pretežno jasno, z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 31 do 35 stopinj Celzija, a znova z možnostjo vročinskih neviht

Zaradi bližajoče se vremenske fronte se bodo tudi danes v popoldanskih urah severno od nas pričele razvijati prve nevihtne celice, ki bodo potovale v smeri proti jugovzhodu, napovedujejo vremenoslovci s portala Neruje.si

Tako se lahko tako kot včeraj tudi danes kakšna posamezna nevihta preko meje preseli na našo stran.

»V naši okolici bo namreč danes kakor tudi v prihodnjih dneh izredno nestabilno ozračje, kar bo omogočalo razvoj močnejših neviht, ki bodo lokalno lahko prerasla v silovita neurja,« razlagajo vremenoslovci s portala Neurje.si.

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Neurje.si napoveduje, da se bo v sredo in v četrtek nevihtna aktivnost le še povečala, saj nas bo s severozahoda dosegla vremenska fronta, ob stičišču dveh različnih zračnih mas pa lahko pričakujemo intenzivnejše vremensko dogajanje. 

Sredo bomo kljub temu začeli sončno, najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, najvišje dnevne pa od 31 do 36 stopinj Celzija. Pri čemer bo do sredine tedna sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev.

V četrtek pa bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Tudi v petek bodo predvsem sredi dneva in popoldne še nastale posamezne plohe in nevihte.

Komentarji (1)

Opazovalka (ni preverjeno)

Bla bla bla 😝😝😝

Starejše novice