*Fotografija je simbolična
Po včerajšnjem sneženju, smo se danes zbudili v zelo mrzlo jutro. Danes in jutri je v večjem delu Slovenije velika nevarnost jutranje pozebe.

Zimskega vzdušja še ne bo tako hitro konec. Hladno vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Zlasti jutra bodo zelo mrzla za ta čas, povsod po državi bo danes in v četrtek možna pozeba, napovedujejo državni meteorologi.

Meteorologi Agencije Republike Slovenije za okolje poročajo o rekordno nizkih temperaturah. Zapisali so, da je bilo današnje jutro marsikje najhladnejše aprilsko jutro v zadnjih 70, verjetno pa več kot 100 letih. 

Padli temperaturni rekordi

Izmerili so novo rekordno najnižjo temperaturo za april, in sicer -20,6 stopinj Celzija. Do tja se je živo srebro spustilo v Novi vasi na Blokah.

Po poročanju spletne strani Neurje.si so bile izmerjene temperature še nižje. Najnižjo so izmerili v Retnjah, kjer je bilo pred 7. uro zjutraj -25,8 stopinj Celzija.

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje napovedujejo, da bo danes delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in nekaj snežnimi plohami. 

Sredi dneva in popoldne bodo nastajale kratkotrajne snežne plohe, lahko tudi zagrmi. Ponekod bo zapihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Goriškem in ob morju do 10 stopinj Celzija.

Jutri bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bo predvsem v severnih, vzhodnih in osrednjih krajih občasno nekaj več oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -2, v mraziščih Notranjske in Kočevske okoli -15, najvišje dnevne od 6 do 12 stopinj Celzija.

Vir: ARSO

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh? 

Sodeč po napovedi Arsa se bodo dnevne temperature v notranjosti države proti koncu tedna spet približale 15 stopinjam Celzija, izrazitejše otoplitve pa do sredine meseca po trenutnih kazalcih še ni pričakovati.

V petek se bo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, drugod bo delno jasno. Pihati bo začel jugozahodni veter. Mraz bo popuščal.

V soboto bo zmerno, na zahodu občasno tudi pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Postopno bo topleje.

Vir: ARSO

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice