Ker letošnjega silvestrovanja ne bomo mogli praznovati na ulicah in večjih prireditvah, se, tako kot nemalo dogodkov letos, tudi koncerti in ostali dogodki selijo na splet. Preverite, kateri.

Koncert Rudija Bučarja: YouTube Cankarjev dom

Rudi Bučar, glas, kitara; Goran Krmac, tuba; Anže Vrabec, klavir, hmd, klavičembalo, Gaber Radojevič, oblikovalec zvoka
Gost: Hamo

Na silvestrovo nas bo razveselil istrski trubadur, in sicer ob 20. uri bo v Cankarjevem domu nastopal skupaj z gosti, gledali pa ga bomo lahko preko Youtuba.

Večkratni zmagovalec festivalov, ki s svojim glasbenim ustvarjanjem že poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino, bo skupaj s prijateljema pričaral intimno prednovoletno ozračje, ki vas bo poneslo nekaj desetletij v preteklost, v tople dnevne sobe, z muziko iz starih zvočnikov.

Rudi je vsestranski glasbenik, ki je leta 2012 uspešno končal študij jazzovskega petja in aranžiranja na Akademiji za glasbo v Trstu. Je izjemen folk glasbenik z brezhibno glasovno interpretacijo in mojster istrske poetike. V Slovenski Istri ga imajo že za svojega trubadurja; lahko rečemo, da je postal sodobna primorska legenda. Letos je pri založbi Celinka izdal nov album Kambjale so čase.

Silvestrovo v MGL: Nejc Gazvoda JAZZ

Mestno gledališče Ljubljansko napoveduje spletno premiero romantične drame avtorja in režiserja Nejca Gazvode 𝓙𝓪𝔃𝔃, ki bo 31. decembra ob 20. uri, v živo, preko zaslonov jo boste lahko spremljali v visoki resoluciji, saj bo posneta s tremi visokoločljivostnimi kamerami.

E-vstopnice so na voljo TUKAJ.

Zgodba: Streha razkošne vile, v kateri poteka zabava v maskah. Večer, zvezde, glasba, penina. Na balkonu se srečata moški in ženska. Oba sta oblečena v ptiča. Ona je stara nekaj čez trideset, on je sredi štiridesetih. On je pianist, ki je še ravnokar igral na zabavi. Ona je ... obiskovalka? Natakarica? Zapleteta se v pogovor. Na koncu večera – v katerem bosta drug o drugem nekaj izvedela in stkala krhke vezi poznanstva, kar že spominja na toplo človeško bližino (če je kaj takega v enem večeru sploh mogoče začutiti do popolnega tujca) – se dogovorita, da se bosta na istem balkonu znova srečala ob letu osorej. In tako nadaljnjih pet let. Odnos se bo poglabljal, podatkih o njunih življenjih postopoma razkrivali. Vsako leto v novi maski in brez védenja, kako je drugemu ime, bosta moški in ženska drug drugemu postala pomemben del življenja, dan zabave in srečanja pa datum, ki bo v njunih življenjih nekaj pomenil, četudi bosta ti življenji preostalih 364 dni tekli po svoje ... Katero leto bo zadnje?

Za ljubitelje festivalov: David Guetta in Major Lazer - TOMORROWLAND (ob 20. uri)

Belgijski mega festival Tomorrowland bo na Silvestrovo gostil pravo spletno zabavo, na kateri bo nastopilo 25 ali več odmevnih EDM-jev ter house in trap DJ-jev na štirih digitalnih "odrih".

Med najbolj znanimi so David Guetta, Major Lazer, Martin Garrix, Armin van Buuren in DJ Snoopadelic (novi elektronski projekt Snoop Dogg)

Vstopnice so na voljo po ceni 20 evrov.

Patti Smith na največjem evropskem zaslonu

Patti Smith in njena skupina bodo v leto 2021 vstopili z 10-minutnim nastopom na ikoničnem zaslonu - največjem v Evropi - v londonskem Piccadillyju.

Dogodek, ki naj bi bil ganljiv poklon zdravstvenim delavcem, ki so umrli leta 2020, bo na kanalu CIRCA YouTube brezplačno predvajan po vsem svetu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice