*Fotografija je simbolična
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 25. januarja, opravili 35.092 testiranj na koronavirus in potrdili 1652 novih okužb, gre za 4,7-odstotni delež.

Opravljenih je bilo 4700 PCR testov, od katerih je bilo 1149 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 24,4-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 30.392 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 503, gre za 1,7-odstotni delež pozitivnih testov. Potrebno je poudariti, da so visoke številke opravljenih testov posledica testiranj pred odprtjem šol in vrtcev. 

Na Covid Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb.

V Pomurju včeraj 63 novih okužb v 17 občinah

Minuli ponedeljek so največ okužb potrdili v ljutomerski občini, kjer so našteli 15 novih primerov. Sledi soboška občina, kjer je bilo odkritih 13 novih okužb. Sedem novih okužb so potrdili v občini Gornja Radgona, pet v lendavski občini in štiri v občini Beltinci.

Po tri nove primere so potrdili v občinah Sveti Jurij ob Ščavnici in Grad. Po dva nova primera so zabeležili v občinah Moravske Toplice, Tišina in Rogašovci. Po en nov primer beležijo še v občinah Puconci, Radenci, Križevci, Turnišče, Črenšovci, Apače in Šalovci.

Včeraj novih primerov niso zabeležili v desetih pomurskih občinah. 

Po zadnjih podatkih je Pomurska regija nazaj v rdeči fazi, a čisto pri meji s črno, saj je sedemdnevno povprečje okužb pri številu 72,7 (nad 75 je črna faza). V Splošni bolnišnici Murska Sobota je bilo sicer danes, 26. januarja, hospitaliziranih 90 covid bolnikov, od tega 19 na intenzivni terapiji, en bolnik pa je s covidom umrl. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Purkurbur (nepreverjen)

Kurčeva PLANdemija a vas gnoji podkupljeni ni sram da zavestno sodelujete v tej prevari resan ste bolani v glavo da sodelujete pravi kriminalci ste sodite samo v doživljenski zapor!

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tij si edini razlog za črni seznam v prekmurju z tvojimi butastimi komentarami. Betežen v glavi si pa že dugo.

In reply to by Purkurbur (nepreverjen)

karma (nepreverjen)

Zelo zaskrbljujoče je število ljudi, ki so se z koronavirusom okužili med obranavo v soboški bolnišnici.
Sprašujem se kdaj bo o tem spregovorila glavna medicinska sestra soboške bolnišnice in izrazila obžalovanje.

Bog vse vidi, Bog vse ve, greha delati se ne sme.

Medkoop (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Koronavirus je nateg tij bumbar smotane idiotski!!! A te ni sram da sodeluješ v tej prevari

In reply to by karma (nepreverjen)

balounar (nepreverjen)

Vsakši den je nikša meja gor, pa dol, pa čarna pa erdeča, pa pa to več tak nišče ne upoštejvle, prijde tudi k nam čas kak je na Nizozemskon, ge je vlada v odstopi, pa demonstracije proti ukrepom, ka jih je 40 lejt nej bilou, samo slovenčeki dugo nucamo, ali bo enkrat, taljanski so tudi vlado doj stavili, no samo pri nas se bojijo ka de državo rasčesnolo če nede vlade, pa nedo tvitali kak de njim pasalo, problem pa je ka ovi tudi nika bokšega nemajo na kul-i.

Dhdh (nepreverjen)

Mogoče je pa problem tak politiki, kak v narodi. Družba je vedno bole spokregana in egoistična in socialna omrežja so te proces samo še pospešila.

In reply to by balounar (nepreverjen)

hodoshki (nepreverjen)

Na Nizozemskon je odstopila vlada kao zaradi škandala z otroškimi dodatki, ampak predvsem oportuno, marca so volitve in istin se nasmiha zmaga. Tud Conte je odstopo zaradi manjšinskosti njegve vlade, ampak pod pretvezo, ka de znova sestavo vlado, že tretjo vlado znotraj iste konstelacije. Tak ka, malo širše politične razgledanosti ne škodi. Nejde se za državotvorne poteze, ker so "priznali poraz".

In reply to by balounar (nepreverjen)

bouc (nepreverjen)

tudi janšo bodo eni tak dugo dk*ali, ka de odstopo pred volitvami, pa bou te dbo zato 50% na naslednjih, tak bou prinas, ker lejvi so rejsan prelejvi za vladati!

In reply to by hodoshki (nepreverjen)

BOLNIŠNICA (nepreverjen)

Bravo KARMA, točno to mi daje misliti ko seštejem vse znance, ki so se okužili med obravnavo v soboški bolnici. Vedno bolj se dozdeva, da je lahko ravno soboška bolnišnica vir številnih okužb v Pomurju in posledično črno-rdeče regije.

Ali je to res? (nepreverjen)

Javno pozivam vodstvo bolnišnice murska sobota, da poda Pomurcem točno analizo koliko pacientov se je med hospitalizacijo okužilo z virisom covid19.

V kolikor je do okužb v bolnišnici res prihajalo se sprašujem kdo je odgovorna oseba za preprečevanje bolnišničnih okužb in ali zadevo obvladuje.

V kolikor je prihalalo do bolnišničnih okužb z covid19 se sprašujem ali je posledično to botrovalo mnogim okužbam z covid19 v domovih za starejše.

V kolikor je v bolnišnico prišlo do samo ene okužbe pacienta z covid19 pričakujem odstop direktorja, strokovnega direktorja in pomočnice za zdravstveno nego.

In reply to by BOLNIŠNICA (nepreverjen)

Starejše novice