Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 2. februarja, opravili 15.947 testiranj na koronavirus in potrdili 1560 novih okužb, gre za 9,8-odstotni delež.

Opravljenih je bilo 5709 PCR testov, od katerih je bilo 1217 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 21,3-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 10237 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 343, gre za 3,6-odstotni delež pozitivnih testov.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 169.085.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1619  okužb ob 37.299 opravljenih testih, šlo je za 7,5-odstotni delež.

Iz bolnišnic odpustili 82 bolnikov

Včeraj je umrlo 23 oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 3526

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1012 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je bilo 165 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 82 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nrkib (nepreverjen)

Daj enjajte s tou fejk pandemijo oz plandemijo ka ste dosadni že s ten.

Slo zbudi se (nepreverjen)

Slovenija zbudiiii seeeee ovce ste(eni) zbudiiii seeee

Karl Marx (nepreverjen)

Številke s katerimi nas dnevno bombardira Janševa drhal, so neresnične. Vse več indicev kaže, da si kriminalna oblast številke preprosto prilagaja svojim političnim potrebam. Število okuženih (1500) je seštevek iz PCR testov in hitrih testov, ki jih je nabavila skupina mladeničev s kriminalno preteklostjo. Hitri testi spo popolnima nezanesljivi in rezultat teh testov ne pomeni nič. Število pozitivnih PCR testov je prav tako manipulacija; številne zdravstvene delavce in bolnike na covid oddelkih, v njihovi akutni fazi večkrat testirajo zato od enega obolelega dobijo kar 3 ali štiri pozitivne teste. Realna številka o okuženih je veliko nižja in je podobna številkam v državah okrog nas. Torej se giblje med 100 in 200 na dan. Vse ostalo je slepilni manever velikega vodje Janeza Janše. V zadnjem času pa žal manipulirajo tudi s številom umrlih. Kako? Bolniki, ki so hudo bolni in ležijo v bolnišnicah po več tednov ali mesecev, se tam prej ali slej okužijo tudi s Covidom. Ko takšen bolnik umre, se šteje kot žrtev Covida, čeprav se je z virusom dejansko okužil šele v bolnišnici. Če je v vsaki slovenski bolnišnici dnevno le en tak primer, jih je to skupno več kot 10.
Vsi trenutni vladni ukrepi zoper Covid so nekoristni in nimajo učinka na omejitev epidemije. Edino mesto kjer še danes prihaja do okužb so delovna mesta oziroma naše tovarne. Prenašalci virusov so pa delavci, ki so dejansko okuženi in imajo precejšnje simptome (kašljajo, kihajo, rahla vročina..), a ne tako velike, da se ne bi dalo delati. Slednji nato v strahu, da ne bi izgubili delovnega mesta ali bili poslani na bolniško ter s tem na 80% dohodka minus prevozni stroški minus malica, še naprej hodijo v službo. Pri svojem stroju na skrivaj pokašljujejo in kihajo upajoč, da nihče ne bo opazil. Na tem področju p žal vlada Janeza Janše ni sprejela niti enega resnega ukrepa. Vsi ukrepi janšistov so usmerjeni v onemogočanje političnih protestov (policijska ura, prepoved gibanja iz občine, prepoved zbiranja več kot dveh ljudi...) in v onemogočanje politične opozicije. Slovenski ukrepi so nesmiselni in Janši omogočajo ostanek na oblasti ter vladavino brez parlamenta. Naša država razpada na prafaktorje, uničila jo bosta Janez Janša in Borut Pahor.

Lapi (nepreverjen)

Ka do se zbudili što Slovenci daj daj haha dokejč do samo stejme bicikliname gonile de ŠIPTARSKI JANŠA vesejle pa smejo de se.Trbej rejdno skup spotrejte vse in tou je tou.Dokejč pa de tak de ŠIPTAR VLADAR SLOVENIJE. Zdaj pa talajte minuse JANŠISTI!!!!!!!!

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

Administrator je peder

Starejše novice