V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 4. marca, opravili 5435 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 881 novih okužb, gre za 16,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 21.601 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 194.162. Aktivnih primerov okužbe je po podatkih Sledilnika trenutno 10.866. Na COVID-19 Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj potrdili nove primere.

V Pomurju 36 novih okužb v osmih pomurskih občinah

Največ okužb je bilo včeraj potrjenih v soboški občini, kjer so jih potrdili osem. Sledita občina Beltinci s sedmimi novimi primeri in občina Lendava, kjer so jih potrdili šest.

Pet novih okužb so našteli v občini Črenšovci, po štiri nove imajo v občini Moravske Toplice. Tri okužbe so našteli v občini Puconci, dve v občini Križevci in še eno novo v občini Dobrovnik.

Kar 19 pomurskih občin je bilo včeraj brez novih primerov, aktivnih pa je trenutno v Pomurju 531 okužb s koronavirusom. 

Po zadnjih podatkih je v Pomurski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 34,1. Po navedbah pristojnih je za prehod v rumeno fazo, v kateri je dovoljeno obratovanje gostinskih teras, potrebno doseči povprečje 32 okužb ali manj v zadnjih sedmih dneh. V Splošni bolnišnici Murska Sobota je bilo sicer danes, 5. marca, hospitaliziranih 42 covidnih bolnikov, od tega devet na intenzivni terapiji. En bolnik s covidom-19 je v zadnjem dnevu v soboški bolnišnici umrl.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice