Slika je simbolična.
Z današnjim dnem je možna oddaja vlog za pomoč zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023.

Od današnjega dne lahko upravičenci oddajo elektronsko vlogo za pridobitev nepovratnih sredstev zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023. 

Spletna aplikacija za pripravo in oddajo elektronskih vlog bo odprta od 21. februarja, od 14. ure, in vse do 28. februarja, do 12. ure, ko se zapre in oddaja vlog ne bo več možna.

Vzpostavljen bo tudi klicni center

Vzpostavljen bo tudi podporni klicni center za tehnično pomoč pri registraciji in prijavi v aplikacijo, izpolnjevanju e-vloge ter pomoč pri podpisovanju dokumentov.

Dostopen bo med 22. in 28. februarjem 2023, in sicer:

  • vsak delovnik od 9. do 17. ure in
  • v soboto od 9. do 13. ure.

Telefonska številka klicnega centra in elektronski naslov za tehnična vprašanja bosta še pred odprtjem aplikacije objavljena na spletni strani SPIRIT Slovenija, za vsebinska vprašanja pa bo še naprej na voljo elektronski naslov: [email protected].

Kaj storiti že pred oddajo vloge?

Pred oddajo vloge mora imeti zakoniti zastopnik upravičenca za podpis vloge urejeno kvalificirano digitalno potrdilo. Če gre za skupno zastopstvo, morajo upravičenci poskrbeti za kvalificirana digitalna potrdila vseh zastopnikov. 

V vlogi bo upravičenec določil vrsto pomoči za gospodarstvo, za katero uveljavlja pomoč in vpisal vse potrebne podatke za izračun informativne okvirne višine pomoči za celotno upravičeno obdobje (to so količine in cene za referenčno leto 2021 in ocenjene količine in cene za leto 2023).

Ne glede na to, da se v vlogi oddajo ocenjene vrednosti, ki lahko odstopajo od dejanske porabe in cene, pa upravičence opozarjajo, da končna vrednost izplačane pomoči ne more biti višja od zaprošene vrednosti, ki jo je upravičenec oddal v vlogi.

Več informacij o vlogi in o tem, kdo je upravičen do pomoči najdete na spletni strani SPIRIT Slovenija.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
ge nej (ni preverjeno)

Denarna pomoč je za gospodarstvenike in podjetja! Ste pozabili omeniti, pa bodo ljudje spet razočarani...

Triangel (ni preverjeno)

saj piše, samo ljudje površno berejo, tolmačijo. se pa strinjam, da bi morali to bolj poudariti.

In reply to by ge nej (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Vecina podjetij tega drobiza sploh ne rabi, elektrika ni tak draga kakor nam to mediji zelite vsiliti, da cene niti ne omenjam.

. (ni preverjeno)

Ka elektrika je tudi z ukrajine?
Kolko radioaktivnih smeti so hrvati odpelali v zagreb? Ka majo zašenki slovensko elekteiko? Komu plačenejo?

Starejše novice