Vključno s ponedeljkom je za naše kraje napovedana velika toplotna obremenitev. A pozor, vročina lahko prinese posamezne nevihte, ki bodo zelo izrazite v začetku prihodnjega tedna.

Agencija Republike Slovenije za okolje opozarja, da bo do vključno ponedeljka po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Visoke temperature se v skladu z napovedmi ta teden nadaljujejo, tudi konec tedna bo vroč. V notranjosti Primorske in na Goriškem je danes in v nedeljo pričakovati do 36 stopinj Celzija.

Danes je tako napovedano jasno vreme, jutranje temperature so bile od 14 do 20, ob morju okoli 22. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34, na Goriškem do 36 stopinj Celzija.

Obeti

V nedeljo bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo posamezne vročinske nevihte. V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, popoldne pa se bo od severa oblačnost povečala, začele se bodo pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo širile proti jugu in nadaljevale v noč, napoveduje agencija. Vročina se bo tako nekoliko unesla v ponedeljek.

Nasveti za vroče dni

V vročih dneh po navedbah vremenoslovcev veljajo splošna zdravstvena priporočila. Tako moramo uživati veliko tekočine in se izogibati večjim fizičnim naporom. Priporočljivo je uživanje lahke hrane, naša oblačila pa naj bodo iz bombaža ali lanu, lahka in zračna ter svetlih barv. Uporabljajmo sončnike in drugo zaščito pred sončnimi žarki.

V vročih dneh bomo lažje zadihali v naravi, ko pridemo do malo več zelenja in vode v naravi. V Slovenski turistični organizaciji Slovenijo vidijo dovolj raznoliko, da vsakdo lahko najde svoj način za pobeg pred vročino.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jerebica (nepreverjen)

Ze pa nekaj nabijate ,tak kak vcera

Starejše novice