Na Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano kriminalisti, pod drobnogledom naj bila odobritev hitrih testov Majbert Pharma.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano so danes obiskali kriminalisti, poroča spletni portal Necenzurirano. Po njihovih informacijah so zaslišali direktorico Tjašo Žohar Čretnik, pod drobnogledom kriminalistov pa naj bi bila predvsem odobritev hitrih testov, ki jih je Sloveniji dobavilo podjetje Majbert Pharm.

Da so na Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano kriminalisti, so za Necenzurirano potrdili tudi v službi za promocijo in marketing nacionalnega laboratorija, več informacij pa niso mogli posredovati, saj da preiskava še poteka. 

Po navedbah portala tako ni znano, ali so poleg Žohar Čretnikove zaslišali še katerega drugega vodilnega zaposlenega na Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano

Kriminalisti naj bi obiskali tudi podjetje Majbert Pharm

Po neuradnih informacijah spletnih Financ so kriminalisti obiskali tudi podjetje Majbert Pharm.

Ministrstvo za zdravje je od omenjenega podjetja namreč kupilo hitre teste za povečanje dostopnosti testiranja na okužbo z novim koronavirusom, verifikacijo pa je opravil Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano.

Postopki verifikacije so se znašli tudi pod drobnogledom preiskovalne komisije, ki se na zahtevo opozicije ukvarja z ukrepanjem vlade v epidemiji covida-19.

Pred njo je Žohar Čretnikova zavrnila očitke, da naj bi bila verifikacija opravljena nestrokovno. Pojasnila je, da so pri verifikaciji upoštevali strokovne kriterije Svetovne zdravstvene organizacije. Zavrnila je tudi namigovanja, da naj bi zaradi opozarjanja na nestrokovnost verifikacije odpustili eno od zaposlenih, to naj bi bila ravno virologinja Metka Paragi.

Ta sicer trdi ravno nasprotno. Po njenih besedah testi Majbert Pharm za hitro testiranje na koronavirusno okužbo niso ustrezni in ne izpolnjujejo tehničnih zahtev, Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano pa je kljub temu njihovo ustreznost potrdil in uporabo testov priporočil vladi.

Tudi vodja strokovne skupine za hitre teste pri ministrstvu za zdravje Viktorija Tomič je pred komisijo povedala, da testi niso ustrezali strokovnim kriterijem za uporabo v presejalne namene.

Komentarji (7)

sijo1972 (ni preverjeno)

Pričakujem da bo Hojsek izstavil račun za posredovanje policije tudi v tem primeru nej samo protestnikom.

. (ni preverjeno)

Boljše da se to zdaj pregleda, da ne bo druga politična opcija kdaj v prihodnosti, če bi prišla na oblast začela gledati in bi kaj našli.

iziBizi (ni preverjeno)

tou polanić pejnez posoudo baje

čarni vrag (ni preverjeno)

Zdaj do za vse lopovščine krivi, tej drogirani somarje.

necepec (ni preverjeno)

Ja čarni,
ka si pa te mislo: ka de kriv Jajo, haloški bik, Poklukar ali Kaco...... ha-ha-na nigdar nika krivi!!!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

neveneven (ni preverjeno)

o, pa to so ovi frajeri, ki se potepajo po raznih bogatih državah in ....... seveda za davkoplačevalski denar lahko .....

12 (ni preverjeno)

Epilog pa bo?
Dokler komurkoli ne vzamejo premozenja in ga vpisejo v glasbeno solo ne bo sprememb.
Zakaj pa v Avstriji ,Nemciji to lahko

Starejše novice