Letošnji informativni dnevi bodo nekoliko drugačni kot v preteklih letih. Srednje šole in fakultete bodo zaradi epidemije covida-19 primorane v spletno okolje prenesti tudi izvedbo informativnih dnevov.

V skladu z veljavnimi ukrepi za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni covid-19 bodo informativni dnevi na Univerzi v Mariboru potekali virtualno

Brez omejitev na geografsko dostopnost

Čeprav se bodo informativni dnevi prvič izvedli na daljavo, so se na Univerzi v Mariboru nanje dobro pripravili, mnoge aktivnosti so se v minulem času preselile v virtualno okolje, tako da bodo bodoči študenti pridobili prav vse informacije o želenem študiju, kot bi jih, če bi ti potekali v živo, so za Sobotainfo pojasnili na Univerzi v Mariboru.

Kot največjo prednost virtualnih informativnih dni izpostavljajo, da ni omejitev na prevoz in geografsko dostopnost:

"Bodoči študenti si bodo tako lahko ogledali več predstavitev in virtualno obiskali več fakultet, kot bi jih sicer lahko. Žal, pa bodo s tem prikrajšani za nepozabno izkušnjo, ko prvič pridejo v stik s fakulteto in študenti ter začutijo utrip študentskega življenja."

Možnost vprašanj v živo

Virtualni informativni dnevi bodo potekali v petek, 12. februarja, ob 10. in 15. uri, in v soboto, 13. februarja, ob 10. uri, na vseh članicah Univerze v Mariboru, kjer bodo te preko spleta in spletne platforme MS Teams organizirale dogodke, klepetalnice, predstavitve, obiskovalci bodo tudi imeli možnost za vprašanja v živo o tem, kako izbrati pravi študij, podrobnejše informacije o posameznih študijskih smereh, obštudijskih dejavnostih, možnostih za nadaljnjo kariero, vpisnih postopkih in še mnogo več. 

"Na spletni strani Univerze v Mariboru bo v kratkem tudi vzpostavljena enotna vstopna točka, namenjena podrobnejšim informacijam o bližajočih se informativnih dnevih na Univerzi v Mariboru," še zagotavljajo.

Odločitev za študij ena najpomembnejših življenjskih odločitev

Bodočim študentom svetujejo, da že pred informativni dnevi razmislijo, katere fakultete bodo virtualno obiskali, si priskrbijo čim več informacij, obiščejo fakultetne spletne strani ter spletno stran Univerze v Mariboru, namenjeno informacijam o študiju.

"Dijaki naj bodo pozorni tudi na dogodke izven teh terminov, saj bodo mnoge fakultete Univerze v Mariboru organizirale spletne predstavitvene dogodke že pred samimi informativni dnevi. Prav tako naj obiščejo spletno stran Študentskih domov Maribor, v kolikor bodo med študijem potrebovali nastavitev. Prav tako svetujemo, da na družbenih omrežjih Facebook, Instragram, Youtube, poiščejo Univerzo v Mariboru in njene članice ter nam sledijo tudi tam," svetujejo na mariborski univerzi.

S pravimi in zadostnimi informacijami je tudi odločitev za študij lažja. Na Univerzi v Mariboru se zavedajo, da je odločitev za študij ena najpomembnejših življenjskih odločitev za mlade, zato temu namenjajo veliko pozornosti in se trudijo, da bodočim študentom skozi vso leto ponudijo zadosti koristnih informacij.

Pomembne informacije za bodoče študente

Kandidati se lahko za informacije o prijavi in študiju obrnejo tudi na Visokošolsko prijavno-informacijski center Univerze v Mariboru, kjer jim bodo svetovalci osebno svetovali v zvezi s vpisnim postopkom na Univerzo v Mariboru. 

"Pred izbiro smeri izobrazbe, naj bodoči študent razmisli, kaj ga veseli, kateri poklic bi želel opravljati ter kakšne so možnosti, da z izbranim študijem to tudi doseže," dodajajo na mariborski univerzi in opozarjajo, da tudi za načrtovanje karieri in izbire bodoče študijske smeri ni nikoli prezgodaj. 

Zainteresirani lahko aktivnosti kariernega razvoja razvijajo že v času srednješolskega izobraževanja s pomočjo Kariernega centra Univerze v Mariboru: "Prizadevamo si, da bi si mladi z našo pomočjo ustvarili prihodnost, ki si jo želijo, saj je prehod na študij pomembna prelomnica v življenju posameznika, odločitev zanj pa naj bo premišljena."

Kako pa bodo potekali informativni dnevi v Ljubljani?

Kot so nam sporočili iz Univerze v Ljubljani, bodo tudi informativni dnevi na vseh njihovih članicah potekali preko spleta, in sicer v petek in v soboto, 12. in 13. februarja 2021.

23 fakultet in tri umetniške akademije Univerze v Ljubljani bodo dijakinjam in dijakom predstavile študijske programe, priložnosti in obštudijsko dogajanje.

Vse fakultete pod okriljem Univerze v Ljubljani pripravljajo video predstavitve ter predstavitve in pogovore v živo, prek spleta. Informativni dnevi bodo ob različnih urah, zato svetujejo dijakinjam in dijakom, da na spletnih straneh in družbenih omrežjih fakultet oziroma akademij, ki jih zanimajo, preverijo termine.

Dijaki, bodite radovedni!

Zbirno novico z vsemi podatki pa bodo pred informativnimi dnevi objavili tudi na spletni strani Univerze v Ljubljani in njihovih družbenih omrežjih. Dijakinjam in dijakom svetujejo, naj bodo na informativnih dnevih radovedni. Čeprav bodo informativni dnevi potekali prek spleta, bodo tudi letos študenti in študentke ter zaposleni na voljo za vprašanja in pogovore. Tudi če se komu utrne vprašanje po koncu informativnih dnevov, se še vedno lahko obrne na fakulteto oziroma akademijo za dodatne informacije.

Prav tako bodo informativni dnevi v petek in soboto, 12. in 13. februarja, preko Zoom aplikacije potekali na Fakulteti za medije in IAM-u, Visoki šoli za multimedije. Kot so še zapisali, bodo ure in povezave objavili naknadno pred informativni dnevi na njihovih spletni strani, prav tako tudi preostale informacije, ki bodo usklajene z ministrstvom za šolstvo, Skupnostjo višjih strokovnih šol Republike Slovenije in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Forint (nepreverjen)

Študenti so že eno leto prikrajšani za utrip študentskega življenja.

6881 (nepreverjen)

Isto tak dijaki... V najlepših letih svojega življenja morejo biti doma celi den

In reply to by Forint (nepreverjen)

retert (nepreverjen)

90% vas gnes den itak ali etak doma sidij pa igrice nabija do jutranjih ur taka neven ka točno ste prikrajšani, k večjemi mate vsi nadpovprečno dobre ocejne, na fakultetaj se profesoran neda ukvarjati z spletnin učenjon pa je prehodnost pri predmetaj 10x večja kak vse lejta do zdaj in tak dale. Tiste kere pa so potrejbni alkohola pa se itak na skrivaj dobivlejo pa cukajo na raznih veških igriščaj taka ja. Nika van ne falij. Pa še janša je dal vsen 300€ za tau ka doma sidijte pa igrice nabijate.

In reply to by 6881 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

san letnik 92. Pa san oboje delo nabijo igrice pa žurejro :) taka neven, ka tebi po glavi hodi.

In reply to by retert (nepreverjen)

crkev (nepreverjen)

Takoj ukiniti vse ukrepe in razveljaviti to PLANdemijo ker škoda je abnormalna.

Kak pa te (nepreverjen)

Treba jim je dati odškodnino, ker so tako zelo prikrajšani in oškodovani.

1F1 (nepreverjen)

Te račun de še prišo, pa nej samo od študentov.

In reply to by Kak pa te (nepreverjen)

bouc (nepreverjen)

pa ka če so prikrajšani, ka mi ostali državljani Slovenje, Evrope smo nej?
Ka pišete eni, za bruhate!

Starejše novice