Foto: Niko Časar
Pripravili smo napovednik dogodkov, ki bodo potekali ta konec tedna v Pomurju. Obiščete lahko druženje v božični vasi, koncerte, melodramatične fantazme, delavnice za otroke in starše, si ogledate nogometne tekme in sodelujete v kvizu.

V Lončarovcih v soboto, 17. decembra, pripravljajo druženje v Božični vejsi. Družili se bomo od 16. do 20. ure. Ob druženju se bomo lahko pogreli ob kuhanem vinu, ginu ali čaju.

Naši najmlajši bodo lahko poklepetali z Božičkom in si dali poslikati obraz. Najpogumnejši med njimi pa bodo lahko jahali tudi konja.

Koncertno dogajanje v Murski Soboti

Jutri, 16. decembra, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota organizira koncert trubadurja iz Gornje Radgone Michaela Leopolda oziroma Leopolda I, ki v svojih besedilih obravnava kompleksne družbene teme in ruši predsodke o repu. Koncert bo ob soboškem drsališču.

V soboto, 17. decembra, bo v Spartacusu božična zabava s skupino Skater. Na odru se jim bodo pridružile tudi božičke. Vstop bo dovoljen le osebam, starejšim od 16. let.

Za VIP doživetje bo potrebno odšteti 200 evrov, v ceno pa so vključenih pet VIP vstopnic, VIP miza in BOAT po izbiri.

Dogodki v MIKK-u

Danes, 15. decembra, s pričetkom ob 19. uri bo v MIKK-u in gledališču Okupacija prekmurska frustracija z naslovom Mura, bograč pa še gijbanca Milivoja Mikija Roša. Dogodek bo potekal v klubskih prostorih. V tem času bo obratoval tudi šank. Vstopnina na dogodek bo 5 evrov.

MIKK organizira tudi praznično delavnico za otroke in starše, ki bo potekala v soboto, 17. decembra, od 10. do 14. ure. Na delavnici bodo starši in otroci izdelovali božične okraske za smrečico.

Ob koncu delavnice pa bodo udeleženci postavili in okrasili MIKK-ovo smrečico. V času dogodka bo obratovala tudi kavarna.

Delavnica je brezplačna, potrebna je le predhodna prijava na [email protected].

V Mikk-u prirejajo tudi kviz

Prav tako v soboto, 17. decembra, od 16. ure dalje organizira MIKK tudi ogled tekme za tretje mesto na nogometnem svetovnem prvenstvu.

Tekmo si bo mogoče ogledati v klubskem prostoru, v tem času pa bo obratoval tudi šank.

Po ogledu tekme lahko udeleženci sodelujejo tudi v pub kvizu. Kviz bo sestavljen iz vprašanj o športu, glasbi, umetnosti, geografiji, zgodovini in Evropski uniji. Sodelujejo lahko ekipe, ki jih sestavlja tri do pet članov. Potrebna je predhodna prijava na [email protected], saj je število ekip omejeno.

Ob prijavi moramo navesti, koliko članov šteje ekipa, kontakt enega od članov in ime ekipe. Na kvizu pa ne šteje le splošna razgledanost, ampak tudi hitro razmišljanje, ekipni duh in domišljija.

Da udeleženci ne bodo žejni, pa bo poskrbel zmajev vodnjak

Komentarji (1)

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

Dobroooo juutroooo delovni ljudje tukaj Pujsa Pepa....prijateljica Nejčija......rfffff, rfffffffff. Držite se tudi jaz grem na terapijo.....z Nejčijem se imava rada......rffffff, rfffffff

Starejše novice