Foto: Tomaž Koltai
Vaščani Lončarovcev so znova zavihali rokave in središče svoje majhne vasice spremenili v božično deželo.

Majhna vas v Krajinskem parku Goričko je že zasijala v božični preobleki. Prvotni namen druženja med okraševanjem se je spreobrnil v veliko več.

Tako že četrto leto zapored praznična okrasitev razveseljuje domačine in vse mimoidoče obiskovalce, ki ne morejo umakniti pogledov od čarobne dežele. 

Vas bo pot popeljala do severnega pola?

Božično vasico si lahko ogledate v središču vasi Lončarovci. Avtentično božično vzdušje pričara dekoracija iz osmih hišk, božičnih sani in jelke.

Poleg tega so se ustvarjalni vaščani domislili, da spremenijo avtobusno postajo v postajo severnega pola.

Med hiškami vodi stezica, kjer lahko občudujete kreacije narejene izpod pridnih rok vaščanov Lončarovcev. 

Majhna, a očarljiva

Celotna vasica meri v dožino zgolj okoli 50 metrov. Kljub svoji majhnosti privablja mnoge poglede. 

Pot po močvari zgolj naravoslovna pot

Pot po močvari, ki se razprostira med mokrotnimi travniki in predstavlja naravno pestrost okoliške pokrajine, je zasnovana kot naravoslovna pot. Kot tako jo tudi želijo ohraniti, zaradi česar ne bo deležna praznične preobrazbe. 

Božična okrasitev, ki je v sklopu praznične ponudbe vasi, tako vabi na ogled tudi obiskovalce naravoslovne poti.  

»Vsako leto se naše želje povečujejo« 

Praznično okraševanje, ki je sedaj postalo že tradicionalen dogodek vasi, je imelo skromne začetke, zamisel se je rodila iz želje po druženju in ohranjanju stikov v prazničnih časih. 

»Vsako leto se naše ambicije povečujejo, želimo (storiti) več,« je o projektu, ki je sprva potekal zgolj kot druženje povedal Tomaž Koltai, krajan Lončarovcev. 

Ob tem, ko se je preprosto druženje prevesilo v nekaj večjega, želijo vaščani čarobne trenutke, ki jih nudi pravljična vasica podeliti tudi s preostalim delom Prekmurja. 

»Sedaj pa je preraslo v to, da želimo povabiti tudi zunanje mlade družine, otroke, ki si to želijo ogledati,« je o nadaljnjih načrtih pojasnil vaščan. 

Komentarji (1)

Pišek (ni preverjeno)

Lepo, a tam pri tej močvari imate velik problem, lani poleti smo bili tam in smo lahko parkirali v jarku, na srečo smo bili tam samo dvoji, sicer bi se lahko obrnili in adijo...

Starejše novice