Foto: Niko Časar
Prekmurska godba Bakovci poskrbela za nepozaben koncert ob zvokih prekmurske in orkestralne glasbe.

Na Osnovni šoli I Murska Sobota se je danes odvil zanimiv koncert, na katerem so se prepletali prekmurski in orkestralni zvoki. 

Prekmurski glasbeni spektakel

Koncert je organizirala Prekmurska godba Bakovci, ki že več kot 90 let združuje glasbenike iz celega Pomurja. Orkester danes šteje čez 50 članov, dirigentsko palico godbe pa vihti Željko Ritlop.

Bakovska godba je s svojo ustvarjalnostjo in bogatim repertoarjem v vseh teh letih postala prepoznavna, tako v domači okolici kot tudi širše. 

Ne preseneča torej, da so tudi na tokratnem koncertu poskrbeli za pravi glasbeni spektakel s številnimi priredbami svetovnih uspešnic, slovenskih popevk in koračnic.

Nastopili tudi glasbeni gostje in mažoretke

Da je bil koncert še bolj odmeven, so poleg prekmurske godbe ozračje še dodatno obogatili nastopajoči gostje, med katerimi je bil tudi Vlado Kreslin, eden najbolj znanih in cenjenih slovenskih glasbenikov in kantavtorjev.

Poleg Kreslina pa sta obiskovalce z glasbenimi ritmi navdušila še Nuša Titan in Damjan Kuzma, prekmurska glasbenika, ki sta glasbene sanje združila v inštrumentalno - vokalnem duetu ter saksofonist in klarinetist Marjan Farič.

Prekmurske zvoke so s svojim plesom popestrile še mažoretke iz Društva prekmurskih mažoretk Bakovci.

Utrinke s koncerta smo zbrali spodaj. 

Komentarji (26)

Bučkoe (ni preverjeno)

Ka se občinari na odru zraven mešajo, celo sliko pokvarijo.

Realnoo,. (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Da zadeva ni uspela je kriv Janez Janša

In reply to by Bučkoe (ni preverjeno)

23ša (ni preverjeno)

če pa durgega kot mešati megle ne znajo, zato pa so meglene slike

In reply to by Bučkoe (ni preverjeno)

Neko (ni preverjeno)

Fejst fajn je bilo. Bakovski godbi vsaka čast, lejko je žal vsakome, keri vas je nej gnas slišo.

Realnoo (ni preverjeno)

Zakaj si tak bedak

In reply to by Neko (ni preverjeno)

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Spomnim se časov, ko je še imela Bakovska godba na voljo veliko odličnih zunanjih glasbenikov in župana, ki je veselo prepeval. Pogrešam te čase.
Danes, žal Bakovska godba nima več te teže, saj je izgubila svojo "pravljico" - zgodbo. Nastopajo zgolj zato , da nastopajo in kreslin je še najmanjša rešitev (nekoč ni hotel prepevati z BG), tudi on je izgubil svojo slavo.
Bakovska godba, ki jo neizmerno spoštujem prav zaradi odličnega nabora mladih glasbenikov, potrebuje novo svežino - "novo zgodbo" - domačo - prekmursko zgodbo.
Preprosto, inovativno z mladimi v ospredju in odličnim dirigentom.

Loleki (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

NO, ZDAJ PA V GOSTILNI GAJ, V ODRANCAJ GOLOBOVI LAHKO ZAKUPIJO PROSTORE KA BOJO IMELI PLESNE VAJE.. .

In reply to by tuncika

Opazovalka (ni preverjeno)

se kar prijavim za plesne vaje
bi se rada naučila Čardač

In reply to by Loleki (ni preverjeno)

slo (ni preverjeno)

Te bodo pa komunalci en teden Golobji drek pucali !!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Loleki (ni preverjeno)

bAKOVCI (ni preverjeno)

Ge ne ven što pa ka si ti ka te komentar pišeš sploj pa nej ka je namen. Če je namen politika te se zna iz katere strani je prišo ta komentar. SD-jev plačani komentator. Kak v pm ti znaš ka se v godbi dogaja? Očitno nemaš blage veze in godbe ne poznaš 5 mm. Takša kak je zdaj godba je nikoli ne bila. Tu mislin predvsem mlade glasbeniki v povezavi s starimi. Sodelovanje in timski duh ka ga prlej nikoli ne bilo. Spoštovanje prejšnjemu župani s katerim je godba odlično sodelovala. Žal ga včeraj ni bilo... se je opravičil. Samo ne mi bluzite na pamet....

In reply to by tuncika

Kiki kiki (ni preverjeno)

Ti si tele,, što je popejvo rakičanski nenasitni gnoj?? Jesi budalo

In reply to by tuncika

poslušalec (ni preverjeno)

Bil san na več kak 10 koncertaj tou leto, od Lendave do Kopra, pa van poven ka tak kak zveni ta godba Bakovci, zvenijo zasedbe, kere san čul v Cankarjovon domi pa Avditoriji v Portoroži pa še ge. Čestitke vsen, spektakularno, končno s kvaliteto domačih glasbenikov, Damjan pa Nuša razturavleta z dueti ge koli se pojavita, Farič je prva liga, Kreslin tudi, mažoretke tudi. Nepozabno vzdušje!! Na nivoji!! Ne pijšite proti domačim liden, naši so, in to preprosti lidje kljub svoji viski kvaliteti. Dosta glasbenikov je nej niti približno tak dobrih kak včerajšnja zasedba, pa se nosijo pa vo mečejo, tudi na kakše goste godbe prejšnjih lejt mislin, pa brez zamere. Včeraj so zdignoli več kak 1000 lidij, skup smo popejvali, moja žena je jokala, tak se je vživejla. Velki poklon, kapo dol.

PREKMURSKI IZDAJALEC (ni preverjeno)

KRESLIN še eden Prekmurskih izdajalcev, prav je imel njegov oče pred leti ko ga je nagnal od doma in Prekmurja. Ko sem ga nekaj dni nazaj videl popevati pred RTV in podpirati tam 25 novinarjev, ki so edini delali cirkus od 2500 zaposlenih, ko sem ga gledal kako je izkoriščal ljudske glasbenike Kocipre, samo za svojo promocijo mi je do konca dopizdil izdajalec.

realnoo (ni preverjeno)

Tudi jaz tako mislim

In reply to by PREKMURSKI IZDAJALEC (ni preverjeno)

carni vrag . (ni preverjeno)

zakaj me kopiraš
če jaz tako mislim
jaz tako mislim
in ne ti
Ti ne moreš tako misliti
ker imaš meglo v glavi

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tij si pa psihič zabiti.

In reply to by carni vrag . (ni preverjeno)

slo (ni preverjeno)

Tou isto je napravo tudi v Mursken Središči, Da je Šarca pa Židana podpiral za reko Muro.

In reply to by PREKMURSKI IZDAJALEC (ni preverjeno)

GAJ ODRANCI (ni preverjeno)

KER TAM NE DOVOLITE KOMENTARJEV, ker se vi in Kuzma bojite resnice. Delal sem tam in lahko vam samo to povem, plača je bila zajamčena, delalo pase je več kot 250 ur na mesec. Da si upa tako lagati, pove vse o njem, kakih 1500 € neto, kaj hočete da vam pošljem plačilno listo ? Moral je zapreti saj narod ni tako nor, on pa kod delodajalec na zelo, zelo na slabem glasu IN PRAV MU JE TAKO.

realnooo (ni preverjeno)

Psihič prekleti

In reply to by GAJ ODRANCI (ni preverjeno)

kelnarca (ni preverjeno)

samo to je drugi Kuzma, to je nej tej ka popejvle

In reply to by GAJ ODRANCI (ni preverjeno)

Jenomene (ni preverjeno)

Kker sem pred kratkim gledal Kreslina, kako je prepeval za novi zakon o RTV in kako podpira Jankovića, na koncert nisem šel. Vsaka čast pa Bakovski godbi! Dobri so!

tinchin (ni preverjeno)

Keri je brez greja, naj vrže kamen....Malo se zamislite pri sebi. Nišče je nej popoln. Kreslin gor, Kreslin dol...tudi on je samo človek, živij pa se borij za svoj obstanek, tak kak vsi mij. Neje Van dobro, či si desen...neje van dobro či si lejvi, zeleni , vijolčaste, bernaste...bojmo že idnouk sprejemljivi . Ljidje različno mijslimo...vsak ma svojo resnico, kera je relativna, zatou jo sprejmimo in z nje, ka se da, največ vo potegnimo.

realnooo (ni preverjeno)

da zadeva ni uspela je kriv janez janša

In reply to by tinchin (ni preverjeno)

baletka (ni preverjeno)

Zadeva je uspela nad pričakovanji, politične debate pa lahko kulturno debatirate pod kakšnimi drugimi temami. Ne motijo me debatiranje, repliciranje, konstruktivne kritike, da pa že pod vsak članek omenjate politike, pod članek o bogračih, nogometu, glasbi, izobraževanju, to pa ni kulturno. Je težko napisat čestitke organizatorjem, glasbenikom, dirigentu? Je težko napisat vsem, ki so 10, 15 ali več let vsak dan vadili svoje inštrumente, da lahko vsi skupaj igrajo? Je težko napisat pevcem, ki vsak vikend pazijo kaj pijejo, jejo in kako se pazijo, da lahko mi uživamo v njihovih glasovih? Je težko napisat vsem prostovoljcem, snemalcem, ozvočevalcem, lučkarjem hvala, ki so urejali in pospravljali dvorano? Je težko napisat bravo otroci, ki so hodili na treninge mažoretk medtem, ko so njihovi vrstniki viseli na telefonih in računalnikih? Je težko napisati hvala vsem staršem, ki so svoj prosti čas namenili vožnjam na vaje svojih otrok, obiskovanje trgovin, stroškov oblačil? Toliko dobre volje je potrebno za takšen projekt, vi pa omenjate politiko. Ko uživamo na takšnih glasbenih prireditvah, ne pozabimo, da smo mi tam 1 ali 2 uri, tisti, ki nam to pričarajo, pa za te ure s publiko porabijo na stotine svojih ur, običajno pa sodeluje celotna družina. Bodimo fer. Spoštujmo garanje umetnikov, nekaterim uspe, tako kot tem v nedeljo, mnogi pa se med tem procesom zlomijo, tako kot moja prijateljica baletka, ki ni zdržala tempa vaj in generalk in si je od vseh stisk komaj rešila lastno življenje. Stara sem 26 let in se vsak drugi dan vozim na vaje v Maribor, zato vem kaj pišem. Rada vas imam, Prekmurci, imejte tudi vi radi nas, umetnike in preberite čim več takšnih zgodb, da boste imeli boljši občutek, kaj vse stoji za takšnimi večeri. Čestitam dirigentu, nastopajočim in vsem prostovoljcem!

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tij si gnoj od gnoja. Prekleti socialaš.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

nouvi (ni preverjeno)

"Debeli fuknjenec"-Što je tou??

Starejše novice