Slika je simbolična.
Kako so na seji glasovali mestni svetniki, ko je šlo za podražitev oskrbe s pitno vodo in zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov?

Na 12. redni seji soboškega mestnega sveta, v četrtek, 23. maja, so svetniki med drugim odločali tudi o podražitvah oskrbe s pitno vodo in zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov.

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je pod šesto točko dnevnega reda s 14 glasovi za in šestimi proti potrdil podražitev oskrbe s pitno vodo.

Ob povprečni porabi deset kubičnih metrov pitne vode na mesec bo mesečna položnica gospodinjstva dražja za 2,82 evra z davkom na dodano vrednost oziroma na letni ravni za 33,84 evra.

Bojan Petrijan iz Slovenske demokratske stranke je na seji povedal, da bodo v stranki glasovali proti, saj se velikokrat ukrepa prepozno, potrebno se je osredotočiti na vodno izgubo in »dokler se na srečanjih stroke ne bo govorilo o možnih stabilizacijah cen, mi v svetniški skupini dviga ne bomo podpirali.«

Kako so glasovali svetniki?

Na glasovanje k šesti točki se je prijavilo 22 svetnikov. Proti so glasovali svetniki svetniške skupine Slovenska demokratska stranka, in sicer Nada Kuhar, Bojan Petrijan, Andrej Mešič, Drago Vigali, Tamara Gradinski in Aleš Kornik

Svetnika Anton Slavic iz Neodvisne stranke Pomurja in Miran Forjanič iz Liste za našo Soboto sta se glasovanja vzdržala.

Za podražitev so glasovali iz stranke Socialni demokrati Matjaž Durič, Mitja Kovačič, Timi Gomboc, Zoran Hoblaj, Brigita Perhavec, Bernardka Ružič, Daniela Mörec in Goran Miloševič.

Za podražitev so iz stranke Gibanje Svoboda glasovali Matej Grah, Jure Lang, Mitja Horvat, Mojca Breščak in Gorazd Kerec ter predstavnik romske skupnosti Darko Rudaš.

Z 12 glasovi za in šestimi proti sprejeli tudi podražitve pri zbiranju določenih vrst komunalnih odpadkov

V nadaljevanju so svetniki obravnavali elaborat o oblikovanju cene izvajanja storitev obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota za leto 2024.

Svetniki so podražitve pri zbiranju določenih vrst komunalnih odpadkov sprejeli z 12 glasovi za in šestimi proti.

Na mesečni ravni bo tako pri ocenjeni količini 48,86 kilograma na mesec za 120-litrski zabojnik za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov potrebno odšteti 0,52 evra z davkom na dodano vrednost več, za zbiranje bioloških odpadkov pri ocenjeni količini 39,03 kilograma na mesec za 120-litrski zabojnik pa za 0,8 evra na mesec več.

Na letni ravni to pomeni, da bo treba odšteti 15,84 evra več.

Kako so glasovali svetniki?

Na glasovanje se je prijavilo 23 svetnikov, svoje prisotnosti niso potrdili Mojca Breščak in Staša Horvat iz stranke Gibanje Svoboda ter Andrej Mešič iz Slovenske demokratske stranke, Mojca Breščak in Andrej Mešič sta bila na seji sicer prisotna.

Od prijavljenih so se glasovanja vzdržali Nives Cajnko, Iris Lanščak in Gorazd Kerec iz stranke Gibanje Svoboda, Anton Slavic iz Neodvisne stranke Pomurja ter Miran Forjanič iz Liste za našo Soboto.

Proti so glasovali Nada Kuhar, Bojan Petrijan, Drago Vigali, Tamara Gradinski in Aleš Kornik iz Slovenske demokratske stranke ter Anton Škraban iz Nove Slovenije.

Za podražitev so glasovali Matej Grah, Jure Lang in Mitja Horvat iz stranke Gibanje Svoboda.

Za podražitev so iz stranke Socialni demokrati glasovali Matjaž Durič, Mitja Kovačič, Timi Gomboc, Zoran Hoblaj, Brigita Perhavec, Bernardka Ružič, Daniela Mörec in Goran Miloševič ter predstavnik romske skupnosti Darko Rudaš.

Komentarji (56)

Hjaooo (ni preverjeno)

Najbokse je vse podraziti. Ze 99% stvari kere placujemo od elektrike, zavarovanj, smeti itd. So ze drazje, kak recimo v Avstriji. Se zavedate toga. Pa kelko majo delavci placo v Avstriji in kelko prinas? In te mo se podrazevali

fantastick (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

važno da nam pa ni težko dati 50eur/mesec za najnovejši iphone.

a ko se odvoz smeti podraži za 1 eur bog pomagaj.

In reply to by Hjaooo (ni preverjeno)

štefek pravi (ni preverjeno)

fantastick............ Tebi tak nej problem ,ker si hotel mama in starša vse plačujeta še tvoj omenjeni iphone ti je mama vzela na obroke za to se lahko sliniš pezde drekonja

In reply to by fantastick (ni preverjeno)

fantastick (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

nisi razumel iphone imajo samo socialaši taki kot ti. taki ko potem pluvajo greznico po forumih.

In reply to by štefek pravi (ni preverjeno)

Pjeeej (ni preverjeno)

Redko steri odrasel, keri placuje stanovanje in stroske ma Iphona. Tak ka ne bluzi ok. Pa ce si odrasel clovek, keri placuje svoje poloznice, znas ka se nejde za tocno tisti 1€, ide se ka ce se vse ka placujes nekaj krat na leto podrazi za +1€, je to hitro 100€ coj. Tebi de zdigne placa na pol leta za 100€?

In reply to by fantastick (ni preverjeno)

fusel (ni preverjeno)

Daj ne laži prosim te. Pojma nemaš kakšne so cene življenskih stroškov v Avstriji. Idi gor živet pa boš takoj nazaj pridirko.

In reply to by Hjaooo (ni preverjeno)

Takjeto (ni preverjeno)

Bencin stane vec ale menje isto, elektrika stane menje, avtoji so cenejsi, specarija razen svezoga mesa in mesnih izdelkov je cenejsa, tehnicne stvari so cenejse, ce nekaj v Bauhasi v MB pride 150€, pride ista zadeva 100€ v Grazi. Vse je crno na belon, samo pogledniti trbej. In tak mimogrede, cene stanovanj na Dunaji so 10% drazje kak v LJ. Ma trgovka na Dunaji samo 10% visjo placo??? Socialna stanovanja za mlade druzine so cenejsa kak prinas! Tudi zavarovanja za avto, so cenejsa kak prinas. Ce znas ziveti, normalno, nej kak TikTok zvezdnik ti z minimalno placo v Avstriji ide 5x bokse, kak ti ide z minimalno placo v Sloveniji

In reply to by fusel (ni preverjeno)

Lažnivci (ni preverjeno)

Ge ne razmin lidij, ka resno ste vsi tak zabiti ali ka? Človik se zavestno zlaže, in to za takšno stvar za kero vsi znamo ka je nej rejsan. Vi eni njemi pa pluse za to laganje davlete? Ka je z vami lidje naroube?

In reply to by Hjaooo (ni preverjeno)

??? (ni preverjeno)

In ka je laz?? Specificno povej

In reply to by Lažnivci (ni preverjeno)

murhjv (ni preverjeno)

Pezdeti počakajte na nasledje volitve ! Širokorita kaj ti misliš ?

In reply to by Hjaooo (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

nagrado jin dati,banda dela cudez z pejnezi te pa nega

Soboški prdec, (ni preverjeno)

Jeeeee,Rudaš ga je tudi glasoval za.

Vinetu (ni preverjeno)

Ti si prepričani, da so smeti in voda Avstriji cenejša? Ne govori,če nimaš pojma.
Ne nagrado, te bi jaz po pameti pital, s.kakim argumentom je rekel,da bo proti glasoval... pa da vnaprej povem,sem desni,pa imam pač malo drugačno mišlenje od teh.
Zanimivo pa da ne skačate, ko se dražijo telekomunikacije, pa ko treba najnovejši telefon, pa avto na lizing.... te skačite

fusel (ni preverjeno)

Se strinjan. Tudi ceckatoj kelnarci je nej težko sakši den evro napitnine pistiti za šankon, ka se smeti podražijo za 1€ pa je katastrofa.

In reply to by Vinetu (ni preverjeno)

ImeIme (ni preverjeno)

Hahahha ocitno celi obcinski svet vidi na ton clanki in sami sebe zagovarjajo 😅😅 in zato vas mi placuvlemo? Ka neka glasujete, te pa visite na interneti in branite svoje bedne odlocitve?! Hitro do volitve, nisce nede pozabo sto je glasoval za podrazitev

In reply to by fusel (ni preverjeno)

lajkoš (ni preverjeno)

Še pet krat bodo letos dvignili cene . Rdči dosta koštajo in seveda ogromno izgubo morejo pokriti v dvorcu Rakičan .Ali ni čűdno da so glih zdaj dvignili cene ko so izvedeli za rakičaske dolgove

yusuf (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Idi pa si žile vreži zaradi teh 4€ pa nas ne gnjavi s temi tvojimi primitvnimi forami.

In reply to by lajkoš (ni preverjeno)

Gl.Janez (ni preverjeno)

Sistem kaotičen. Oziromja sistema sploh ni več, je pa čisti kaos in znajdi se. To ni sistem. Sistem bazira na jasnih pravilih, standardih kakovosti, kontroli pravil in sankcijah kršiteljev. Kjer tega ni, sistema ni.

Sramotainfo (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bolij vas dati 2,8€ na mesec več za vodo in 1€ za odvoz smeti, a za kurčeve čike 5€ na škatlo (kerih je več na mesec) pa van nej problem... pa za alkohol in podobna sranja...

yusuf (ni preverjeno)

Točno tak!!! Gda se čiki podražijo pa alkohol pa telefonska naročnina, internet, telefoni..... te je nej problem dati več 10€ dodatno na mesec..... zaradi teh slabih 4€ na mesec pa te vsi propadnoli.

In reply to by Sramotainfo (ni preverjeno)

22years (ni preverjeno)

Ej kak ste pateticni. Ka sami sebe zdaj zagovarjate in opravicujete svoje odlocitve za podrazitve. Vejpa nega cloveka, keri bi se strinjo z neksno podrazitvijo, ze 6sto v zadnjon casi, za isto bedno storitev. Ale to pisete pacienti iz obcinskoga sveta ale uprava smetarov, kera se veseli novih pejnez za poslovna potovanja z ljubicami na Japonsko in nova sluzbena vozila za 50k€+, zdaj je ze tisti Arteon stari nej, pa trbej novoga

In reply to by Sramotainfo (ni preverjeno)

Enosledni_kolesar (ni preverjeno)

TO SO SVETNIKI?
Nebi bil bole primeren naslov "Seznam svetnikov, ki so..."? Osnove komunikacije, osnove našega jezika itd..

Ovak pa končno en članek ki pove, kaj je kdo glasoval, pa koga NE voliti več v prihodnje.
Komunala pa Saubermacher pa takšni naj henjajo iz mojih penez pošilati pare v razpadli fuzbalski klub, pa bo naenkrat zadosti par, da se eno leto vse storitve izvajajo zastonj.

ofedenodtan (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nikaj te je nej sran ka si tak bebasti?

In reply to by Enosledni_kolesar (ni preverjeno)

Enosledni_kolesar (ni preverjeno)

Znaš argumentirati svojo izjavo? Dvomim.

In reply to by ofedenodtan (ni preverjeno)

HaloPIZZAdosta… (ni preverjeno)

AROGANTNI! SRAMOTA!!!!

ujkann (ni preverjeno)

Tou isto verjetno tudi ljudje v tvoji okolici o tebi gučijo...

In reply to by HaloPIZZAdosta… (ni preverjeno)

grobar (ni preverjeno)

tej svetniki,ka so glasovali za,jih boli k....,saj majo dobro plačane sejnine.

38 (ni preverjeno)

Če še ne veste, se da s temi sejninami izšolati tudi otroke svetnikov! Tako se je vsaj eden od njih pohvalil. Madona, zares se splača biti svetnik. Nekateri imajo pač srečo v življenju.

In reply to by grobar (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Primerjava s podražitvijo čikov, alkohola in podobno ni na mestu. Brez vode in odvoza smeti ne moreš živeti, brez čikov in alkohola pa lahko. Se mi pa zdi, da je izguba 1 milijon kubikov vode na leto neverjetna. Če povprečna družina, kot moja porabi cca. 100 kubikov vode na leto se izgubi vode za 10.000 družin. Vodovod je star manj kot 10 let. Kakšna je potem kvaliteta te vodovodne napeljave? To potem ni Sistem B, ampak sistem Z. Večina svetnikov pa o vodovodu nima najmanjšega pojma, so pa sposobni glasovati za podražitev.

repar. (ni preverjeno)

Ka resno? Odvoz smeti je tebi življensko pomemben? Vej pa smeti sami delamo in sami smo si krivi, če več plačujemo. Ne proizvajajte smeti in nete plačevali odvoza. Če si svojo družino že pri vodi omejno, jo pa daj še pri smeteh. Napiši kelko tvoja družina ustvari smeti na mesec, leto...???? Kelko nepotrebnih stvari kupite, kelko hrane vržete v smeti.... te pa je problem tej minorni dvig cen. Svašta

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Hardd (ni preverjeno)

Te pa lejko direktor pela ljubico na Japonsko za sluzbene pejneze. Ka tak dobro placujemo smeti

In reply to by repar. (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ko živiš v večjih mestih je odvoz smeti življenjsko pomemben. Če tega ni se razširijo smrtno nevarne nalezljive bolezni, amigo. Jaz sem piso o izgubah pri vodovodu. Zakaj bi zdaj tebe zanimalo koliko smeti odvržen. Pišeš kak stara baba.

In reply to by repar. (ni preverjeno)

Rozalija (ni preverjeno)

Tou nej istina! Tude najmenšo kanto lejko napunin do polovice pa plačan isto kak puno. Tak ka ne zavajaj.

In reply to by repar. (ni preverjeno)

jarane (ni preverjeno)

Samo ka nej sds, glavno ka vse skup crkne pa se nardo guli.

captain (ni preverjeno)

To so mestni svetniki ! Res je to so ta pravi svetniki. Koliko denarja od Komunale ste zaprafili za nogomet ? Koliko denarja ste zaprafili za dvorec RIS ? Koliko denarja ste in še zapravljate za Ex-Pano ? Ajde županek izprsi se in podatke na svetlo.

Vodka (ni preverjeno)

Pa Rudaš je glasoval za podražitev saj pa oni neplačujejo komunalo vse za šenki občina plačuje rdeči prevladujejo v mesto Rudaš pa itak vse za ker Ceca davkoplačevalski denar

RobertH66 (ni preverjeno)

Še malo pa Romi nedo več glasovali za Rudaša....to mi gre malo smešno....

NOVžupan2026 (ni preverjeno)

Čas je da Sobota dobi novega župana

zgrejbaš (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zgleda ka nucajo sds malo reklame pred volitvami pa očrnijo vse ostale. Podražitev teh par minimalnih eur je normalna vsako leto tudi druge občine so potrdile podražitve. Zanimijvo je ka je tej par evrov težko plačati vsakome medtem ka pa se ne bunijo za stroške telefonov in interneta...elektrika voda in komunala jim je pa drago

Takjeto (ni preverjeno)

Koji K* si ti ka znas, ka se lidje bunijo samo za smeti? Si jasnoviden ka vidis lidan v glave??? Nikome ne pasejo nobene podrazitve, kda se place ne zdignejo.

In reply to by zgrejbaš (ni preverjeno)

MS-e (ni preverjeno)

Zdaj so poimensko izpostavljeni svetniki skupaj z njihovimi strankami. Čez manj kot
štirinajst dni jim vrniti milo za drago! Slednji so glavni krivci tudi za vse ostale odločitve,
ki so nas pripeljale in nas vozijo še kar naprej do dna peklá; razprodaje družb. premo-
ženja, slabši standard, večjo družbeno neenakost, dolgoročen propad na vseh nivojih.

klkčk (ni preverjeno)

V radencih je pa župan znižal položnice za vodo in komunalo ?!?!???

. (ni preverjeno)

Pa kantice so lažje za nositi.

In reply to by klkčk (ni preverjeno)

22 (ni preverjeno)

In s tem je izpolnil vse pogoje za izdelavo in postavitev njegovega spomenika v rondoju. Takega župana ni nikjer drugod v SLO!

In reply to by klkčk (ni preverjeno)

Ajdan (ni preverjeno)

Anželj in njegovi podložniki dražijo vse po vrsti, od vrtca do komunalnih storitev, ne zavedajo pa se, kakšne mizerne plače mamo. Sram jih je lahko, Rudaš pa je naj samo tiho, kdo na Pušči pa plača vodo pa smeti, mogoče CSD, mi nismo krivi ka je Saubermacher v krizi, Anželj brigaj se raje za dostojno življenje starejših, mladih družin, zaposlenih, ki životarijo, za otroke, mladino, nej ka podpiraš tiste ki ne vejo gospodariti.

Gost0011 (ni preverjeno)

Ten ka so bili Za ten pošlite še naše čeke pa te mo vidle kak de naslednje glasovanje. Banda komunajzerska

Ajdan (ni preverjeno)

Anželj in njegovi podložniki dražijo vse po vrsti, od vrtca do komunalnih storitev, ne zavedajo pa se, kakšne mizerne plače mamo. Sram jih je lahko, Rudaš pa je naj samo tiho, kdo na Pušči pa plača vodo pa smeti, mogoče CSD, mi nismo krivi ka je Saubermacher v krizi, Anželj brigaj se raje za dostojno življenje starejših, mladih družin, zaposlenih, ki životarijo, za otroke, mladino, nej ka podpiraš tiste ki ne vejo gospodariti.

? (ni preverjeno)

Ajdan.......... Točno ,če je izguba zaradi vode in ne vedo kje se dela izguba je jasno da na Pűjšči ker se tam voda ne plačuje

In reply to by Ajdan (ni preverjeno)

Beltincar553 (ni preverjeno)

Kak vas avstrijci nategujejo. Upam ka so vsaj svetniki mastno skasirali.

MS-e (ni preverjeno)

Kako je v Radencih s podražitvami teh stroškov mi ni znano, vem pa, da radenski župan
ne dovoli, da bi se v šolah na račun drugih in revnejših lahko prehranjevali dodobra situ-
irani po simbolni ceni. Po trditvah radenskih občanov naj bi njihov župan Leljak storil ogro-
mno v korist Občine v primerjavi z njegovimi predhodniki v vseh njihovih mandatih skupaj.

Čika-pajo (ni preverjeno)

Seveda so glasovali za podražitev, nešče pač mora plačati zgube RIS-a. Pa nej , ka si bi mislili , ka so SDS pa NS tak pošteni, pa ka se jin ide za lidi. V istini so fsi med seuf zlizani, pa fküper rišavlejo zgübo. Itak so fsi za njo krivi.

Umivalnik (ni preverjeno)

Čas je da občino prevzame nekdo ki bo delal za ljudi in znal komunali in podobnim povedati NE! KOMUNALA NE DELA VEČ LE ZA OBČINO DELA TUDI PRIVAT! Občani kupimo stroje oni pa te Štorje profitno uporabijo za košnjo na neobčinskih zemljiščih ! Ta župan je prvič in zadnjič

kmečki sin (ni preverjeno)

Čudim se g. Slavicu in Forjaniču da si ne upata povedat: ZA KAJ STA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

. (ni preverjeno)

Kakli bi glasoval, saubermaherov najemodajalec

kmečki sin (ni preverjeno)

Je direktorica RISa vse skupaj sprivatizirala, da je vse v govoru v prvi osebi ednine. JAZ IN JAZ ! 47 zaposlenih oziroma plačani v letu2023.?????????????????????????

MS-e (ni preverjeno)

Grof katere stranke je že zagospodaril v rakičanskem gradu, desne ali leve?
In komu ste oz. smo lahko hvaležni za pregon "grofa", da več ne ropa, levim?

Starejše novice