Franc Props, minister za javno upravo
Franc Props, minister za javno upravo, je danes obiskal Upravno enoto Murska Sobota.

Franc Props, minister za javno upravo, se je danes mudil na obisku upravnih enot v Podravju in Pomurju. Med drugim je obiskal tudi dotrajano stavbo v Murski Soboti, v kateri deluje Upravna enota Murska Sobota.

Ob obisku je povedal, da so prostori za današnji čas in pričakovanja, ki jih imajo tako zaposleni kot tisti, ki obiskujejo upravno enoto, taki, da so temeljite prenove ali druge rešitve, ki bodo na dolgi rok odgovorile zahtevam časa in tistemu, »česar se ne moremo izogniti, dostopnosti za ranljive skupine.«

»Možnosti so vedno v dogovoru z lokalno skupnostjo, mi smo že ponujali, da sodelujemo pri prenovi objekta v skladu z načrti občine, ampak občina ima drugačen pristop k temu, vidi drugačne možne rešitve,« je povedal.

Kakšni dogovori z Mercatorjem?

Props je za Sobotainfo odgovoril tudi, ali so načrti z Mercatorjem o rešitvah na zemljišču nekdanjega Potrošnika padli v vodo:

»Glejte, to so bili dogovori, ki so se odvijali pred časom, ko je bila še neka zasnova, tudi z občino, skupna. 

V tem trenutku, kot razumem, ima občina svojo vizijo, kako reševati situacijo znotraj občine, tako da je treba videti, kaj bo tisto, kar bo najbolj primerno.«

O časovnih okvirjih za iskanje rešitve je povedal, da nobena stvar ne gre čez noč, je pa iskanje rešitev ena izmed prioritet države.

Soboška občina v prodajo stavbe, v kateri deluje tudi Upravna enota Murska Sobota

Spomnimo. Mestna občina Murska Sobota je v petek, 15. marca 2024, objavila javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnine, v kateri med drugim deluje tudi Upravna enota Murska Sobota.

Iz Mestne občine Murska Sobota so za Sobotainfo pojasnili, da so se za prodajo odločili, ker do odločitve o spremembi pogodbenega razmerja ali do dokončne odločitve o sodelovanju pri adaptaciji objekta z Upravno enoto Murska Sobota in ministrstvom za javno upravo ni prišlo.

Ob tem so dodali, da trenutne aktivnosti potekajo v smeri odpovedi obstoječega pogodbenega razmerja, sklenjenega v letu 1996.

Upravna enota uporablja prostore v stavbi na podlagi tripartitne pogodbe, s katero se je Vlada Republike Slovenije zavezala kriti sorazmerni del stroškov investicijskega vzdrževanja, upravna enota pa je dolžna plačati sorazmerni del stroškov za vzdrževanje in obratovanje prostorov.

Najemna pogodba je sklenjena za nedoločen čas in še vedno velja in se izvaja.

Na upravni enoti si želijo boljših prostorov

Dominik Šteiner, načelnik Upravne enote Murska Sobota, se je na potezo občine za Sobotainfo odzval z besedami, da se je v preteklosti že večkrat pristopilo k iskanju rešitev za pridobitev bolj primernih prostorov za upravno enoto.

»Takrat je zadeva na žalost zastala, bila je izdelana že idejna zasnova, imamo tudi dopis iz leta 2010, ki ga je ministrstvo za javno upravo takrat naslovilo na Mestno občino Murska Sobota,« je povedal.

Po pojasnilih Šteinerja se že več kot deset let trudijo priti do novih, boljših prostorov, ampak glede na to, da gre za veliko upravno enoto, to po njegovih besedah predstavlja velik finančni zalogaj.

»Sam sem se lansko leto pogovarjal z Mercatorjem, ki je izkazal interes, da bi del nepremičnine na območju nekdanjega Potrošnika prodal. Interes je bil, ampak so prišle poplave, sredstev je v tistem trenutku zmanjkalo, tako da do odkupa ni prišlo,« je sicer o novih prostorskih možnostih za upravno enoto dejal Šteiner.

Komentarji (9)

kuntakinte (ni preverjeno)

...tej komunajzarski trotlini ne vejo ka je gnjes post...tak ka goričanci van nedo šunke rezali...

Opazovalka (ni preverjeno)

Žekar 16 komunajzerjev se je gnes že zadavilo ko so žrli ŽEGEN
Ampak glej sedaj je ura komaj pol osem
pa že toliko žrtev
Koliko jih bo šele do večera
Ali bo urgenca zmogla
Pa še doktori štrajkajo
Po mojem bodo morali priti na pomoč veterinari

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

Jggf (ni preverjeno)

Novodobni levičarji ne jejo mesa tak da se ne sekiraj

janez janez (ni preverjeno)

Vej pa staro ekonomsko si vred vzemte, pa te občinare v rit brsnite!!!

. (ni preverjeno)

V murino upravo preseliti. Kolko miljonov je šlo za arhiv, za ue pa nega pejnazu? Osebne pa dokumenti je vsako leto dražje, dajte kaj na stran, ne fse zapraviti u lublan. Tudi tu mate Slovenio. Ali namesto parkirišča merkator napraviti nekaj. Ali pa od šiptarof odkupiti objekte v centru.

vaški pijanček (ni preverjeno)

»Občina ima svojo vizijo« državi se pa ne sanja kaj to je !

Mura je večna (ni preverjeno)

Priključitev Madžarski
je edina prava vizija
Jebeš močvirnike
tam je tak fuknjeni folk da ga še Hitler ni hotel imeti
in je ljubljano prevzel Musolini

In reply to by vaški pijanček (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

Koliko lepše se sliši
Upravna enota LENTI
kot pa ue murska sramota

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

sobocankaaaa (ni preverjeno)

Ce lahko indri po sloveniji delate upravne centre ga naredite tudi v soboti. Ka smo prekmurci menje vredni kak ostali slovenci? Obcina ma vizijo, ki je prava…svaka cast…drzava naj se koncno zbidi in zaveda da jw prekmurje tudi slovenija!!!!

Starejše novice