Foto: Moja elektrarna (Facebook profil)
Zavedajo se dejstva, da le zdrav zaposleni lahko prispeva svoj maksimum, prav tako imajo v podjetju malo število bolniških odsotnosti.

Zadnje čase je veliko govora o promociji zdravja na delovnem mestu. Predvsem tudi zato, ker so zdravi in zadovoljni delavci bolj produktivni in ustvarjalni, prav tako pa redkeje odhajajo v bolniške staleže.

Zaposlene motivirajo h gibanju

In mariborsko podjetje Moja elektrarna se tega dobro zaveda, zato so letos uvedli prav posebno prakso, s katero svoje zaposlene motivirajo h gibanju

V podjetju pravijo, da se zavedajo pomena zdravega načina življenja, zato spodbujajo zaposlene k skrbi za zdravo življenje, »ki je pogoj, da bomo lahko še naprej vsak dan uspešno sodelovali in premagovali ovire, in ker želimo prispevati k dvigu nivoja življenja vseh nas.«

Nagrada? Dodatni plačani prosti dnevi

Njihova ekipa je sestavljena iz aktivnih posameznikov, zato jim je takšen takšen način delovanja v krvi.

Z razmišljanjem o dodatni spodbudi in motivaciji pa je vodstvo podjetja videlo priložnost v prispevku k izboljšanju kakovosti življenja ekipe, odgovarjajo na vprašanje, od kod ideja za nagrajevanje zaposlenih, ki so športno aktivni. In kaj je »nagrada«?

»Nagrada so dodatni plačani prosti dnevi za aktivno življenje, s katerimi še lažje udejanjamo ‘work - life balance’,« še dodajajo v podjetju.

Dober odziv med zaposlenimi

Odziv med zaposlenimi je bil pozitiven, saj so prepoznali dobro priložnost. Sicer pa, kot pravijo v podjetju, so že v preteklosti s podobnimi akcijami dvigali nivo na tem področju in dodajajo, da je sledila še pika na i, torej v obliki nagrade za prispevek h kolektivnemu višanju zavesti zdravega načina življenja.

Sicer pa dnevno motivirajo zaposlene, pravijo, da se približajo potrebam posameznika, jim prisluhnejo in individualno obravnavajo potrebe ter želje in se jim tudi skušajo čim bolj tudi približati.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Opankovic (ni preverjeno)

lastnik pač vse to zaračuna strankam

A ne bi bilo lepše, če bi bila storitev ki jo plača kupec elektrarne toliko cenejša

Koki (ni preverjeno)

Nej ti mus pri njih zejti elektrarne, zemi jo pri petroli.

In reply to by Opankovic (ni preverjeno)

Mmnee (ni preverjeno)

Največji rušilec omrežja so soncne elektrarne brez hranilnikov energije. Zelena, za naivne, pa to ni niti Z od zeleno.

Meeeeeee (ni preverjeno)

Kaj je?
Faušija?
Nemaš za elektrarno?
Jbg😂😂😂

In reply to by Mmnee (ni preverjeno)

Beeeeee (ni preverjeno)

Ti nimaš za burek!

In reply to by Meeeeeee (ni preverjeno)

Keeeeeee (ni preverjeno)

Ti nimaš za vložke

In reply to by Beeeeee (ni preverjeno)

Zicky (ni preverjeno)

kaj pa ki iz zdravstvenih razlogov ne morejo biti športno aktivni, a tudi te nagradijo ali pa je potem že govora o nepravičnosti, nepoštenosti, diskriminaciji itd.? a je to sploh navedeno v pogodbi? pogodba te obvezuje zgolj k opravljanju delovnih nalog, to pa je že čisto nekaj drugega, ne vem koliko je to s pravno-kadrovskega vidika zakonito.

pasja princesa (ni preverjeno)

jaz se bom prijavila za direktorico
v tej firmi

In reply to by Zicky (ni preverjeno)

Norved (ni preverjeno)

dovolj mi je v službi 8 h s sodelavci in če želim športati, bom to raje delal s svojo družino, ki jo imam definitivno bolj rad kot hektične sodelavce ter nadrejene, ki izvajajo mobbing.

Yuh (ni preverjeno)

Eni nimajo kolegov pa se potem samo s sodelavci družijo..to jim je lajf...indijanci

In reply to by Norved (ni preverjeno)

Starejše novice