Slika je simbolična.
Drugi krog lokalnih volitev, ki je vpeljal spremembe v številnih pomurskih občinah, je zaključen. Med drugim je novo županjo dobila tudi občina Gornja Radgona.

V Gornji Radgoni so se volivci v drugem krogu lokalnih volitev odločali med Davidom Roškarjem in Urško Mauko Tuš.

Kot kaže, bo Gornjo Radgono naslednja štiri leta vodila ženska kandidatka. Z 51,95 odstotka glasov, to je 1462 glasov, je zmagala Urška Mauko Tuš, kandidatka Aleša Dokla in skupine volivcev.

Njen protikandidat David Roškar, kandidat Stanislava Rojka in skupine volivcev, je v drugem krogu prejel 48,05 odstotka glasov, kar je 1352 glasovnic. 

»Veselje in neizmerna sreča ter danes tudi pomirjenost, da smo skupaj prišli na cilj«

Novo izvoljeno županjo Urško Mauko Tuš smo kontaktirali za odziv ob zmagi in jo povprašali za pričakovanja v prihajajočem mandatu. 

»Veselje in neizmerna sreča ter danes tudi pomirjenost, da smo skupaj prišli na cilj. Hvaležna sem vsakemu ki je včeraj oddal svoj glas za županjo. Čestitam tudi Davidu Roškarju za rezultat. 

Občani so prepoznali naš in moj iskren namen, da v občinski svet vpeljemo spoštljivo in sodelovalno delo, kjer bodo občani slišani in njihovi predlogi tudi upoštevani,« je ob zmagi dejala Mauko Tuš. 

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
potač (nepreverjen)

Glavno ka je nej mundek zmaga..

rojko rules (nepreverjen)

težko je verjeti ka je kaj takega možno naslednje volitve bon jaz prijava ikija brez vseh razlogov zakaj bi lahko zmaga samo če že druga nič nejsi si za župana radgone še vedno lehko

realnooo (nepreverjen)

bodo se znizali komunalni prispevki?

Stari Radgončan (nepreverjen)

Županja na mestu. Med tema dvema kandidatoma v 2. krogu, vsekakor boljša izbira. Tušova, čeprav ji nekateri očitajo narcisoidnost, deluje umirjeno, razgledano in je izbranih besed. Na sejah Občinskega sveta Gornje Radgone daleč najbolj pripravljena glede vsebin in vprašanj ter zahteva odgovore, celo tiste, ki so ji bili večkrat obljubljeni. Osebno jo ne poznam, obstaja pa možnost, da sem že kdaj z njo kaj spregovoril.
Roškar, profesor, kateri ima 3/4 dijakov za bedake ter jih tako tudi obravnava. Strasten privrženec Rojka, na sejah nasprotnik vsega, kar je predlagala opozicija, ne glede na vsebino in računsko dokazano analizo. Vztrajno z replikami, brez enega samega pametnega proti-argumenta. Ker se je večina skozi leta naveličala Rojka, se naj zamisli, koliko je pripomogel k njegovi neizvolitvi.... Ko se bo vračal nazaj k poučevanje dijakov, predlagam da iz osnove spremeni svoj dostop do njih, svoje frustracije pa sprošča na kolesu.
Upam, da bo županja prevetrila tudi "občinsko upravo", pa ne v smislu, vse odpustiti...dovolj je, da nekaterim poveš, da so dosegli plafon....da se naj aktivno posvetijo "svojemu" delu, ne delajo zdrah na vseh koncih in krajih. Pa upam, da bodo odslej več prisotni v pisarnah...

neveneven (nepreverjen)

Lejko bi bar dali njeno sliko med članek, ali ni si še zaslužila?

Varandero (nepreverjen)

Zdaj je treba narediti red tudi na občini zamenjat ljudi. Te tip Ferenc bi že zdavnaj moral biti v pokoju druga ne dela ko pije po lokalih in vleče plačo pa se par takšnih je banda pokvarjena

Starejše novice