Foto: Niko Časar
Po včerajšnjem drugem krogu županskih volitev 2022 je sedaj jasno, da bo Mestno občino Murska Sobota prihodnja štiri leta vodil Damjan Anželj, novega župana pa so izvolili tudi v preostalih šestih pomurskih občinah.

Zaključil se je drugi krog županskih volitev 2022, volivci in volivke so v sedmih pomurskih občinah včeraj izvolili župana oziroma županjo.

Na čelo Murske Sobote Anželj

Na vroč županski stolček v Mestni občini Murska Sobota se je za naslednja štiri leta zavihtel Damjan Anželj, kandidat Socialnih demokratov.

Anželj je na včerajšnjih volitvah prejel 64,76 odstotka vseh glasov in tako premagal kandidata Socialne demokratske stranke Andreja Mešiča.

»Še enkrat res, mestu Murska Sobota in vsem primestnim naseljem, iskrena in velika hvala,« je za Sobotainfo dejal Anželj.

Volilna udeležba v Mestni občini Murska Sobota je bila 41,56 odstotna, Anželj pa je prejel 4238 glasov, slabih 2000 več od Mešiča.

V Lendavi novi stari župan, v Gornji Radgoni slavila ženska

Na županski stolček v občini Lendava se vrača nekdanji župan Janez Magyar.

Magyar je prejel 55,21 odstotka vseh glasov in se tako po krajši avanturi v Državnem zboru Republike Slovenije, kjer je opravljal vlogo poslanca vrača na mesto župana.

»To je za mene zaveza in verjamem in tudi želim, da naj začutijo in vedo, da jaz želim biti za vsakega dostopen,« je povedal Janez Magyar.

Njegov protikandidat Ivan Koncut je prejel 44,79 odstotka vseh glasov, volilna udeležba v Lendavi pa je bila 40,56 odstotna.

Na županski stolček se bo v občini Gornja Radgona za naslednja štiri leta usedla Urška Mauko Tuš.

Mauko Tuš je v drugem krogu lokalnih volitev prejela 51,95 odstotka vseh glasov in tako za 110 glasov prehitela nasprotnika Davida Roškarja. Volilna udeležba je bila 40,01 odstotna.

V Rogašovcih slavil Peurača, v Veržeju Legen

Občino Rogašovci bo naslednja štiri leta vodil trenutni podžupan Rihard Peurača, ki je v drugem krogu prejel 65,52 odstotka vseh glasov.

»Zelo sem vesel, volivci so me v velikem obsegu podprli, to pomeni, da so dojeli program, ki jim je bil predstavljen za nadaljni razvoj občine,« je za Sobotainfo povzel svoje občutke ob zmagi Peurača. 

Peurača je tako zanesljivo premagal svojega protikandidata, Martina Ficka, ki je prejel 34,48 odstotka vseh glasov. Volilna udeležba pa je bila 53,93 odstotna.

Precej bolj izenačen dvoboj se je odvil v občini Veržej, kjer je s 53,75 odstotka glasov slavil Drago Legen, ki trenutno opravlja vlogo podžupana.

Njegovemu protikandidatu Rastku Škrjancu je do zmage zmanjkalo 73 glasov. Volilna udeležba v občini Veržej je bila najvišja v Sloveniji, svoj glas je oddalo 73,56 odstotka vseh volilnih upravičencev.

V Svetem Juriju ob Ščavnici kandidata ločilo 21 glasovnic, v Puconcih napeto vse do konca

V občini Sveti Jurij ob Ščavnici se trenutni župan Anton Slana poslavlja z županskega stolčka. V drugem krogu lokalnih volitev ga je premagal Andrej Vrzel, ki je prejel 50,71 odstotka glasov.

Volilna udeležba v občini Sveti Jurij ob Ščavnici je bila 63,59 odstotka volivcev, zmagovalec Andrej Vrzel je prejel 752 glasov, trenutni župan Anton Slana pa 21 glasov manj, in sicer 731.

V občini Puconci sta se v drugem krogu volitev pomerila Uroš Kamenšek in Branko Ritlop.

Pri štetju glasov je bilo napeto vse do konca, bolj pa je volivce prepričal Uroš Kamenšek, ki je prejel 50,95 odstotka glasov.

Volilna udeležba v Puconcih je bila 50,51 odstotna, Kamenšek je prejel 1284 glasov, Ritlop pa 1236.

Komentarji (55)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
tak ste ščele (ni preverjeno)

Približno tako kot danes v MS, so komunisti dober mandat nazaj zmagali v Grazu. In v nekaj letih ne samo izpraznili mestno blagajno, tudi debelo zadolžili so jo! Prekleto drag bo ta zapitek!

Kukulele sds (ni preverjeno)

Vij sđđsovi idete na smetišče zgodovine.. Mogli te se inouk ali drgouč sprijazniti s ten, ka vas družba enostavno ne mara na visokih položajih nej na državnih in nej na lokalnoj ravni!
Zmaga Anželja je čista pa gladka, ka bole nemre biti, vij pa zavoljo starih grejof vašega fürerja pa njegovih podrepnikov na volijtvaj več nikdar nete doubili!

In reply to by tak ste ščele (ni preverjeno)

heheh (ni preverjeno)

kda mački stopiš na rep, te zacvili....vi komunisti ste itak zgodovinsko zlo.....in kak ga ti imenuješ "našega fürera" bo nadomestil novi človek, demokrat in takrat bomo opravili z vami, brez izgovorov, da lustracija ni možna, vi to čutite, zato pa zdaj tak vik in krik. Še bo luštno!

In reply to by Kukulele sds (ni preverjeno)

Smešnež (ni preverjeno)

😂😂😂😂😂

In reply to by heheh (ni preverjeno)

Kukulele sds (ni preverjeno)

Pa što je vejkši komunist, kak je bil vaš fürer v mladih lejtaj? Pa tij znaš kaj zgodovine? Un je bil precednik zveze komunistov mladine v bivši jugu in je s pomočjo partijske knjižice tak daleč prišo!
O ton, ka pa tij meni komuniste talaš, pa raje nebi! Nikdar san nej bil in nikdar nemo komunist, san pa nej za SDS zaradi dejanj in sr... ja, ka so ga napravili v prejšnjon mandate, telko ka mo si na jasnon!

In reply to by heheh (ni preverjeno)

Kageste (ni preverjeno)

Tij, ka si nej dugo od cecka prišo, boš gučo što je komunist, pa ka je komunizem.😂😂

In reply to by Kukulele sds (ni preverjeno)

ixj (ni preverjeno)

Či si prišo ali nej prišo tou nej važno ! SDS so vsi bivši rdeči keri so za položaje in lopovščino obrnili kapute.

In reply to by Kageste (ni preverjeno)

black panter

Murgelski palcek je nej obrno kaput,un je se zdaj komunajzer,biu je proti odcepitvi tak kak vsi yugonostalgiki,zato te komunajzeri pa socjalisticni levaki za vecno gamad,amen

In reply to by ixj (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Če čutiš da si gamad, tega ni mogoče zvaliti na druge. Vest tega ne dopušča. Ta teža te bo spremljala do konca življenja.

In reply to by black panter

Ivek K. (ni preverjeno)

"Ljubi moji Slovenci! Hudi časi vas čakajo. Službe boste izgubili, nič ne boste imeli, vse vam bodo pokradli. Ogromno tovarn bo propadlo, veliko jih bo brez kruha, zapomnite si, kaj sem vam rekel. Komunisti bodo storili vse, da se zadržijo na oblasti. Bojte se jih! Pa ne tistih komunistov, ki bodo ostali to, kar so, ampak tistih, ki se bodo spreobrnili in postali strašni antikomunisti, pa v cerkve bodo leteli in se delali vernike. Pazite se njih, ljubi moji Slovenci. Vse vam bodo pobrali. Kajti, kar se Janezek nauči, to Janez zna."
.
Ivan Kramberger v začetku devetdesetih v "preroškem" govoru, ki odmeva še danes

In reply to by black panter

. (ni preverjeno)

Zelo prav je imel.

In reply to by Ivek K. (ni preverjeno)

black panter

Tij tele,seveda je biu komunist v diktaturi tistoga casa je nej mogo biti drugo,

In reply to by Kukulele sds (ni preverjeno)

antiAnti (ni preverjeno)

To ni res. Jaz nikoli nisem bil član komunistične partije, pa sem v bivši državi opravljal javno službo brez težav, oziroma pogoja, da se moram včlaniti v KPS. Tako kot se sedaj ljudje zaradi lastnih interesov vklučujejo v razne politične stranke, tako so se nekov v KPS ali KPJ. Je pa res, da si za potrebe političnega udejstvovanja moral biti član KPS, saj druge stranke ni bilo. Samo.... če si se želel v prejšnji državi politično udejstvovati si se potem tudi zavedal, da je samo ena pot in da ni demokracije. Zato niso na mestu takšna opravičila kot si ga sedaj ti napisal. Vsi, kateri so šli v Jugi v politiko so šli z zavestvo in željo, da podpirajo komunistični/socialistični družbeni sistem in partijo. Kdor ni žele tega, je pač delal kariero na drugem področju, v politiko so pa šli samo zagriženi in preverjeni partijski kadri.

In reply to by black panter

Komisar (ni preverjeno)

Anti, sakši je nej mogo rdejčo knigo dobiti, pa v množičnon članstvi komunistične stranke je bilo žmetnej izplavati kak v kerojkoli zdajšnjoj stranki. Očiten primer neuspeha v ZKS je bivši sekretarček, keromi je maksimum partijske kariere bil podmladek rejdnomi članstvi.

In reply to by antiAnti (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Zablojene ovce brez osnovnega znanja ne razumejo ničesar. Ukvarjati se z njimi, je izguba časa.

In reply to by Kukulele sds (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Je potem tudi vaš komunist JJ, Kučanov vajenec, zgodovinsko zlo? Se zavedate kaj pišete? Celo svojega "vrhunskega" politika in twitterja žalite. Grozno.

In reply to by heheh (ni preverjeno)

2021 (ni preverjeno)

Kukulele- Nejsan pristaš sds, vam levičarji pa povem, da bo mestna o. M. Sobota stagnirala (nazadovala) in to na vseh področjih. To se bo najbolje videlo v primerjavi z o. Lendava, kjer so volilci izvolili sds kandidata,- čestitke g. Janez Madjar. Tako vkolikor nismo najmanjša m.o. je to garant, da bomo v kratkem času držali oba primata - najbolj nerazviti kot tudi najmanjši. Na veliko veselje peščice ljudi, bo pa vse v rdeči barvi.

In reply to by Kukulele sds (ni preverjeno)

Adijo rdejči (ni preverjeno)

Maš res....hahahhahaha
Samo po slikaj sodeč se vidi što je volo Anžela, ovi z Püjšče pa lepotec Čontala.....hahahaha
Fali še lepotica Fajončka.....hahahahha
Zmagate rejsan!!!

In reply to by Kukulele sds (ni preverjeno)

repar (ni preverjeno)

Glede na pacijente na slikaj okoli Drejčija bi ges na tvojon mesti rajši tiho biu. :)

In reply to by Adijo rdejči (ni preverjeno)

čikop (ni preverjeno)

če neje ovi železničar janšov podtaknjenec

In reply to by Adijo rdejči (ni preverjeno)

tocno tak smo ščele (ni preverjeno)

hahahahhahaha mene pa ZANIMA ČI JE RESNO MISLO MEŠIČ KA DE ZMAGO UHAAAA HAHA HAHA HAHHAHAHA HAHAHA HAHAH HAHAH

In reply to by tak ste ščele (ni preverjeno)

Jjpusiona (ni preverjeno)

Seveda govoris na pamet.Razen ce si zaposlen na uradu mesta Grac da vidis podatke?potem pa na plano z njimi

In reply to by tak ste ščele (ni preverjeno)

PETRLE ZAJEBAL 1991 (ni preverjeno)

Če ne bi ta pop Petrle zajebal 1991 in izvedel lustracijo tako kot so to izvedle vse vzhodnoevropske države posebej učinkovito pa Romunija, ne bi tudi Slovenija imela problem s komunizmom leta 2022. Kakorkoli se oni imenovali v Sloveniji, lahko tudi NEBEŠKI BOGOVI, Je SD, glede na to, da je po komunistih herbala vso lastnino, je komunist vedno komunist. Vse evropske države so sprejele deklaracijo (razen Slovenije) da so: KOMUNISTI, FAŠISTI, NACISTI bili zločinska organizacija. ŠTEKATE ? IN TO SO DEJSTVA.

totollajslin (ni preverjeno)

Očitno tebi neje jasno ka to pomeni lustracija in kak so tou napravili v drugih državah. Napravili so tak, ka so vse bivše komunistične funkcionare umaknili iz politike in javnoga življenja in jin prepovedali kakšno koli javno udejstvovanje. Zakoj smo pa pri nas to nej napravili? Zato ka bi potem ostali brez politikov. Pri nas smo meli socializem in nej trdi komuniszem kak drugje, zato niti ljudje niti politika nejso vidli potrebe po lustraciji. Še najbole zanimivo v vsen ten bi pa bilo to, ka bi z lustracijo brez kadrov najbole ostala slovenska desnica. Zato pa Peterle in ostali toga nejso napravili. Gučin za zdaj, te so itak vsi bili bivši komunisti s častno izjemo parih. To pomejni ka bi tudi Janša in podobni izginili iz Slovenskoga javnoga življenja. To so dejstva, nej pa tvoje fluskule.

In reply to by PETRLE ZAJEBAL 1991 (ni preverjeno)

Kageste (ni preverjeno)

Po ton takšnon smo bili komunisti vsi, rojeni pred letom 1985.... pionirčki, kurirčki, Titova omladina, partija. Druge izbire nej bilo. To, ali Goli otok, či si kaj kontra pravo.

In reply to by totollajslin (ni preverjeno)

antiAnti (ni preverjeno)

Že spet ena neresnica. Nismo bili vsi komunisti. Pionirčki, mladinci... ja, to smo bili.... v partijo pa so se vključevali samo politični karieristi in tisti, ki so imeli od tega osebne bonitete. Enako, kot se sedaj ljudje včlanjujejo v politične stranke. Te finte z Golim otokom so pa tudi že prežvečene. Nihče ni nikoli bil tam zato ker je govoril proti, ampak zato ker je delal proti državi in sistemu. Probaj sedaj v demokraciji v kateri koli državi rovariti proti in spotkopavati družbeno ureditev in nasilno rušiti oblast. Zapori po Evropi so polni takšnih ljudi. So bile na Golem otoku seveda tudi izjeme, ampak večina jih je bila tam kriminalcev, morilcev, posiljevalcev in en majhen delež tudi političnih zapornikov. Se pa sedaj prikazuje, kot da so bili na Golem otoku samo ljudje, ki so govorili vice o politikih. Malo je potrebno kakšno knjigo prebrat včasih.

In reply to by Kageste (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Pezderle je storil prav!

In reply to by PETRLE ZAJEBAL 1991 (ni preverjeno)

harlyn (ni preverjeno)

"Nesretnik sam od maleeeeena, od sve muke pesme peeeeevam ..." iste face kak v Ko to tamo pjeva.....ovi prvi v beli jakni pa čisti Taško Načić (lovec, z IQ sobne temperature...)

broc (ni preverjeno)

hahaha zadeu si v nulo........ pa tej nouvi župan tudi ne zglejda glij preveč inteligentno

In reply to by harlyn (ni preverjeno)

febo (ni preverjeno)

harlyen@@@.......... Prav maš .Te v beli jakni je nič ,drugo ,kot modonja in zadnja ritna trampeta SD--jevim

In reply to by harlyn (ni preverjeno)

vidaT (ni preverjeno)

glej, vsaka stranka nuca kakšne potrčkoje, ka se derejo in jo hvalijo, pa po fb pisarijo

In reply to by febo (ni preverjeno)

Jenomene (ni preverjeno)

Boug nan pomagaj! Meli smo na izbiro štiri slabe kandidate, te pa izbiraj! Anžej do zdaj šče nej drüjgo delo, kak papejre preklado na Upravnoj enoti pa občini. Tak, kak njegov šef, prejšnji župan, ki je tou delo na policiji.

Bubri (ni preverjeno)

Prišo je zajca pa lekarno rüjšite......zato je dobo podporo župana

In reply to by Jenomene (ni preverjeno)

˘˘˘˘˘˘ (ni preverjeno)

Bubri ............. Ne dr.pendrek in nej te napnjeni Anželj ne moreta zrušiti Zavca pa Pomurske Lekarne .Rdeči samo betonirajo Soboto okolica Sobote mislim vasi pa malo manj boljše kak kot v Ukrajini

In reply to by Bubri (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Adams family,je v drzavi se kaj normalnega

Hugor (ni preverjeno)

Na tej volitvaj smo nej meli izbire. Niti ednoga kandidata, ka bi biu bar kaliber Jevška ali pa boukši. Niti en od kandidatov nema pojma o ničemer, razen o tiston, ka je do zdaj delo. Slabo razgledani, neizobraženi in podpofprečni.

anton77 (ni preverjeno)

Pokvarjenci, pijanci, hinavci pa lublanske sluge..... "Dobro" se nan pijše!

bosman (ni preverjeno)

Če bi nasproti Mešiča bil kamen, bi pač zmagal kamen. Žalostno ka se ne voli za, ampak proti.

˘˘˘˘˘˘ (ni preverjeno)

Ka ovomi ajzlponari ze zmejšalo malo se ne razčesne ? Vsi ,ki ste volili Anželja se boste lahko na MOMS pri varnostniku vpisali v ,čakalno vrsto za lizanje riti Anželju .Vpis se začne po novem letu v začetku januarja .Deklica se lekar nadudala ,ka žmijri .

sdfsd (ni preverjeno)

Ka se SD primerja z grasko KPÖ je zaljivka za slednjo

Opazovalka (ni preverjeno)

ka palec pomeni ka majo maloga😂😂😂😂😂

Amigo (ni preverjeno)

Lejko se razcesnete Jansiti, razcesnete! Samo neka lajate, vendar pes ki laja ne grize!

'34 (ni preverjeno)

znaš, takšni zmagovalci ponavadi sami sebej v rit vjejo

In reply to by Amigo (ni preverjeno)

Koloz (ni preverjeno)

Hahahaha

Never (ni preverjeno)

Ka to za maskote v beloj jakni ...?!

pleskavic (ni preverjeno)

KALIKATURA.BRIGITA.ŽIŽEK.VARNOSTNIK

Jjpusiona (ni preverjeno)

Mesic pa dundek pa cep se nemrejo pomiriti pa ze vgojno pisarijo hahahaha

Radencan1975 (ni preverjeno)

Baug van pomagaj ka ste pa to zvolili. Lejlak je bog i batina el padrino za vse.

. (ni preverjeno)

Samo vi Radenčani mejte toga kriminalca, boukšoga si niti ne zaslujžite.

Gost24482 (ni preverjeno)

Zakoj pa kriminalec še ode po svejte? Pa mate lejvi vse na sodišče nameščene pa ga nemrete zaprejte? Ka pa je vkradno če lejko pijtan?

In reply to by . (ni preverjeno)

viš.... (ni preverjeno)

Viš kak si bebasti pa oslarije pišeš..... če bi levaki meli sodišča pod kontrolo bi Janša sigurno že biu zaprejti za vse svoje piizdarije za kere so dokumenti javno objavljeni in so bile vložene obtožnice. Ali nekak se vedno izvličej ka njmei vse vedno zastara.... torej lejva sodišča delajo na ton ka Janši skoraj vsi primeri zastarajo. In lejko sodišče ga je iz zapora spistilo. Bogme ste eni redno zaostali v teh vaših bebastih glavah.

In reply to by Gost24482 (ni preverjeno)

Leljak ma vas rad (ni preverjeno)

Roman Leljak ima burno preteklost, nekaj časa je preživel tudi v zaporu, poroča Sobotainfo. Leta 2008 je moral za zapahe zaradi goljufanja pri posredovanju posojil in zlorabe kartice Diners club. Leta 1993 je pri takratni avstrijski banki Leasfinanz lažno prikazal več slovenskih posojilojemalcev, avstrijska posojila v skupni vrednosti okoli 54.000 evrov pa so nato šla v njegov žep.

Druga goljufija, ki mu jo je tožilstvo uspelo dokazati, prav tako sega v devetdeseta leta, ko je kot direktor podjetja Avto Ideal, od junija 1995 do septembra 1996 oškodoval 448 vlagateljev v skupnem znesku 900.000 evrov, piše portal.

Zagovarjal se je tudi zaradi obtožb, da si je pridobil 144.000 evrov protipravne koristi. Oškodoval naj bi Terme 3000 tako, da je pri njih z naročilnico nabavil 100 kopalnih vstopnic, računa pa naj ne bi nameraval poravnati. Štiri leta bo Leljak vodil prav občino, kjer imajo terme in dobro razvit termalni turizem.

In reply to by Gost24482 (ni preverjeno)

asdasad (ni preverjeno)

leli je posteni

Golf (ni preverjeno)

Na toj sliki se vijdi sto je tu zaradi haska.... V prvoj liniji tovarisica podzupanja, kera sploj nevej zakoj je tu, glavno ka se slika, zdaj se ostali clani druzijne falijo keri zelo pridno izcrpavajo moms oziroma vsi znamo ka se godij pa li volimo tau nesnago.... Ajde ka te vijdimo g Anzelj ka bos napravo po ton vprasanje, ker zobeco si svasta.....

Bogme (ni preverjeno)

… Na čelo Murske Sobote Anželj
… V Rogašovcih slavil Peurača, v Veržeju Legen
… V Lendavi novi stari župan, v Gornji Radgoni slavila ŽENSKA

Rejsan trbe tak - slavila ženska? Za vse moške župane naslovleno s priimki, v Radgoni pa slavila ženska..
najverjetneje je tisti den v Radgoni slavilo več žensk..
bi se dalo na sto in en način lepše napisati to (in izpostaviti ka je ženska- če je že nujno)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice