Foto: Niko Časar
V drugem krogu lokalnih volitev v Puconcih sta se pomerila Uroš Kamenšek in Branko Ritlop, novi župan občine Puconci pa je postal Uroš Kamenšek.

V občini Puconci sta se za županski stolček v drugem krogu pomerila Uroš Kamenšek in Branko Ritlop

Pri štetju glasovnic v občini Puconci je bilo napeto vse do konca. Na koncu je kandidata za župana ločilo zgolj 48 glasovnic. Zmagovalec, Uroš Kamenšek je prejel 1284 glasov (50,95 odstotkov), Ritlop pa 1236 (49,05 odstotkov).

Kamenšek ne bo počival: »Jutri s polno paro že naprej.«

Uroša Kamenšeka smo uvodoma povprašali, kako je izgledala volilna nedelja: »Cel dan sem preživel zelo umirjen, v krogu svoje družine. Že vreme je bilo tako turobno, da smo izkoristili čas za druženje doma.«

»Zavedali smo se, da bo po vsej verjetnosti volilna udeležba malo manjša, ampak vseeno sem z udeležbo zadovoljen. Hvaležen sem vsem volivcem, tako tem, ki so glas namenili meni, kot tudi volivcem, ki so namenili glas mojemu nasprotniku, kolegu Branku Ritlopu,« se je volivcem zahvalil Kamenšek.

Z mislimi že pri projektih, prvi korak pogovor z občinskim svetom

»Idej in projektov je ogromno, definitivno se je najprej treba usesti z občinskim svetom in občinsko upravo, nenazadnje tudi z prejšnjim županom in njegovim vodstvom in se pogovoriti, kako naprej,« je Kamenšek že razmišljal o prvi korakih.

Citiral je tudi Kučana: »Izvesti primopredajo poslov in potem, če izkoristim besede Milana Kučana: 'Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan.' Tako da jutri s polno paro že naprej. Tako službene obveznosti, kot tudi že razmišljanje o sami občini.«

Komentarji (4)

Dobrovoljček (ni preverjeno)

Jebi ga, enkrat eni, drugič drugi. Mi pa naprej s svojimi problemi.

turk

Bravo, boljše ne bi mogel povedat.

In reply to by Dobrovoljček (ni preverjeno)

Gost24482 (ni preverjeno)

Ritlop le nemre prijti za župana v puconcaj.....ne grata njemi

GrackaPomlad (ni preverjeno)

Haha :) Vse isto v Puconci. Če pogledneš prvo sliko vse vidiš. + Tanja. Obsojeni na nazadovanje na zalost.

Glede na posnetke je podzupan Lajci se ziv? :)

Starejše novice