Od petka do nedelje je bilo v Sloveniji unovčenih 1982 bonov, so za STA povedali na Fursu.

Na Fursu so povedali, da je čez vikend v določenih trenutkih prihajalo do manjših tehničnih težav, kot so težave z iskalnikom, težave z unovčevanjem že rezerviranih bonov, ki pa so jih informatiki sproti odpravljali. Ves čas so bili uslužbenci Finančne uprave RS (Furs) tudi v stiku s ponudniki.

Od petka, ko je bilo mogoče bone prvič koristiti, do nedelje do 23. ure je bilo ob unovčitvah po podatkih Fursa opravljenih še 1936 dodatnih rezervacij bonov.

To pomeni, da je receptor ob prihodu gosta v nastanitev v receptorski portal za unovčevanje bonov vnesel podatke, kdo ga bo koristil in v kakšni višini, s čimer so se rezervirala sredstva. Tako ponudnik nastanitvenih zmogljivosti zagotovi, da ima njegov gost na bonu dovolj sredstev za plačilo v želeni višini, prepreči pa se tudi morebitne goljufije, ko bi denimo isti bon hkrati poskusil s potrdilom prvotnega upravičenca o prenosu unovčiti nekdo drug, še piše STA.

Bon se sicer unovči, ko se gost odjavi iz nastanitve oziroma ko mu ponudnik namestitve izstavi račun.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

S tejmi janšovimi bouni de en velki fijasko. Tou kaže že prvi vikend. Dva tisoč lidij je izkoristilo bon v prvon vikendi. Tou je preci menje, kak so pričakovali. Bouni valajo do konca leta. Do konca leta je še 26 vikendov. Dva tisoč krat 26 je 52.000. Torej lejko čakamo ka de se do konca leta med vokendi izkoristilo 52.000 bounov.. Ker pa turistična stroka pravi, ka predstavlajo nočitve čez vikende 50 odstotkov vseh nočitev tou pomejni, ka de se do konca leta, če seštejmo vikende plus ostale dni, ponücalo 104.000. bounov. Jebiga, tu je samo pet posto vseh bounov. Torej de 95 odstotkov bounov ostalo neizkoriščenih. Janša, janša, palik si drek za vüja počo.

Ahhhj (nepreverjen)

Ne bluze. Meni pase ka smo bon dobili. Va z nasof letela po slovenskih brejgaj, ti pa doma sejdi pa ga ne koristi pa po onterneti šinfari

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@Marl Marx: kaj ti pa sedaj ne paše? Če se držimo tvoje matematike in trditve vas "prepametnih" levnuahrjev, da so vavčarji stran metanje denarja, potem te slab izkoristek mora samo veseliti. Država bo po tvoji teoriji prihranila denar. Še enkrat: kaj spet ni v redu?
Si pa pozabil, da vsak vavčar prinese nazaj prometni davek, pa marsikdo bo delal v hotelih in plačal tudi davek na plačo, pa nekaj se bo prodalo oz. niti ne malo izven same nočitve in zajtrka in to spet prinese nekaj davka, nekdo bo prodal solato hotelu, pa nekaj mesa, pa kakšen kuhar bo tudi delal in plačal davek, dobil tudi plačo, pa kaj kupil nekje drugje... se ti ne zdi, da si precej zmeden?
Sicer pa kakor hočeš... jaz vavčar koristim s kolegom že to soboto, pet dni se bova matrala s kolesom do amena po Goriškem in Krasu, vmes kaj pojedla (za svoj denar in ne državni), ti pa še enkrat: kakor hočeš! "Baš i da mi ga vućeš, svejedno mi je!"

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Veljaki si bojo pa lepo izplačali.

Starejše novice